Nieuws

EK column: Takkie takkie naccio

28 juni 2012
www.bladella.nl
Ik kijk EK-wedstrijden voortaan op de Belgische televisie. Het grootste voordeel daarvan: de vreselijk irritante Frank Snoeks hoef ik niet meer aan te horen.

In plaats daarvan krijg ik een veel fijner stemgeluid van een Vlaming die ongeveer 80% minder onzin verkoopt. Een ander voordeel: ik hoef in de rust niet twee reclameblokken te zien met tussenin een afgeraffelde analyse die de twee kansjes uit de eerste helft er nog snel even uitlicht.

Nee, in plaats daarvan zie ik Mario Been en Jan Boskamp en, nog leuker, ik zie nogmaals de vorige wedstrijd van Portugal tegen Spanje voorbijkomen waarin de toen kersverse wereldkampioen tot op het bot vernederd wordt. Ik zie weer de woede van Ronaldo wanneer Nani zijn wereldgoal verpest door vanuit buitenspelpositie de bal toch nog snel over de lijn te koppen. Ik zie hoe de Portugezen zich uiteindelijk naar 4 – 0 counteren. Ik heb in die korte terugblik al veel meer spektakel gezien dan in de eerste 45 minuten van de halve finale die dan bezig is. Het enige stukje opwinding is wanneer Coentrão naar de edele delen grijpt en daarvoor een gele kaart in ontvangst neemt. Misschien had ie in navolging van de Engeland - Italië beter later iets soortgelijks kunnen doen achter het doel van Casillias tijdens de strafschoppenserie.



Ook in de tweede helft zie ik Spanje niet echt potten breken. Nee, Barcelona zonder Messi wordt door steeds meer mensen schuldig bevonden aan “te weinig diepgang zonder bal” en zou het “tikkie takkie voetbal” teveel gemengd hebben met de oude Italiaanse school waardoor het zou lijken op “takkie takkie naccio”. En langzaamaan ga ik zelf om een of andere reden ook mee in die mening. Natuurlijk, lag het niet geheel aan Spanje. Op het moment dat Fabregas in de ploeg kwam veranderde Portugal de wedstrijd meer in een ordinaire schoppartij. Maar toch, ze begonnen in de extra tijd pas echt te voetballen en dat is veel te laat. Alleen al daarom hoop ik stiekem op een finale waarin Barcelona zonder Messi het verliest van Bayern Munchen zonder Robery.



Tom van Steensel

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven