Nieuws

EK Column: 2004

23 juni 2012
www.bladella.nl

Vrijdag 22 juni, Gdansk, 2e kwartfinale EK 2012. Griekenland, de grootste verrassing uit de poulerondes tegen Duitsland, een van de topfavorieten voor de eindzege.


Met de Grieken moet ik terugdenken aan het EK van 2004, waar zij als uit het niets met de winst aan de haal gingen. In de barre economische tijden die momenteel in dit Zuid-Europese land heersen is de hoop op een herhaling van dit huzarenstukje een welkome afwisseling. Grote namen als Charisteas, Nikolaidis en Papadopoulos van weleer zijn vervangen door een jongere generatie met Georgios Samaras als bekendste hiervan. Katsouranis en Karagounis zijn de oude nestoren die de successen live mee hebben gemaakt.
Duitsland weet van huis uit altijd een ploeg op de been te brengen die groeit in een toernooi. Vaak met stug en degelijk voetbal. Sinds enige tijd is met de komst van rasechte Duitsers Boateng, Khedira, Goméz en Özil hier enige frivoliteit bij gekomen wat het aangenaam maakt om naar het spel te kijken. Ik verheug me er met recht op deze wedstrijd te aanschouwen.
Hoezeer ik ook gehoopt had op een mooie open strijd, met misschien als verrassing de uitschakeling van de aartsrivalen van Oranje, als vrij snel in de wedstrijd blijkt dat de geldende voetbalwetten vandaag niet worden geschonden: Duitsland is oppermachtig en Griekenland beperkt zich tot verdedigen met af en toe een scherpe counter. Lange tijd weten de Grieken dit spelletje vol te houden, maar kort voor rust stelt captain Lahm orde op zaken door Duitsland op voorsprong te zetten. Zowaar schuif ik begin tweede helft nog naar het puntje van mijn stoel als Samaras de Grieken langszij brengt: wordt het toch nog leuk! Maar vijf minuten later kan ik weer rustig achterover leunen. Duitsland maakt nu korte metten met de Grieken door hen met wonderschone en tevens overtuigende doelpunten op een onoverbrugbare 4-1 achterstand zetten. Met een laatste stuiptrekking middels een pingel in de slotminuten nemen de Grieken afscheid van dit EK. Herhaling van nieuwe sportieve successen als in 2004 moeten voor minimaal twee jaar weer in de ijskast.
En de Duitsers....die winnen uiteindelijk het toernooi!

Jos Cosijns


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven