Nieuws

EK column: Een mooie zomer

19 juni 2012
www.bladella.nl
Genoeg. Ik wil niks meer over Oranje horen. Toch nog even het leedvermaak van de Belgen. Gehoord op de Belgische TV: 'Wat is het verschil tussen Nederland en een tandenstoker?'

Het laatste heeft twee punten’. Veel flauwer kan het niet. Nog één dan: ‘De laatste keer dat we slecht verdedigde waren we ons land vijf jaar aan de Duitsers kwijt’. Kan eigenlijk ook niet.

Ik moet het over de wedstrijd van vandaag hebben: Kroatië - Spanje. Wordt behoorlijk afgeleid door de TV die aanstaat. Studio Sportzomer: de zoveelste analyse van wat er allemaal mis ging.

Terug naar de wedstrijd van vanavond.
Wie stopt ze af: Iniesta, Xavi, Silva, het beste middenveld ooit. Valt dus tegen, zoveel slechter zijn de Kroaten in de eerste helft niet. Inieste en Xavi komen de eerste vijfenveertig minuten niet in het spel voor. Voor het eerste Spaanse schot op doel moet ik wachten tot de twintigste minuut. Kroatië krijgt de beste kans. Spanje heeft mazzel.
De tweede helft kan me tot de tachtigste minuut nauwelijks boeien. Kroatië blijft gokken op dat ene moment, en ik wacht op dat ene geniale Spaanse moment. Het moment van Kroatië komt. De open kans wordt gemist, en dan weet je genoeg.
De scheids had de wedstrijd nog kunnen kantelen. Hij miste de moed om Kroatië een strafschop te geven, en even later heeft hij niet het lef om doelpunt van Spanje wegens buitenspel af te keuren.
Ik blijf achter met een kater. Is die nog van gisteren? Spanje heeft me niet in een andere stemming kunnen brengen. Ze komen met de schrik vrij.
Nu die ene droomfinale er niet meer in zit ga ik voor die andere: Engeland - Duitsland.
En Robert Geesink wint de tour.
Wordt het toch nog een mooie zomer.

Frits Pijnenburg

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven