Nieuws

EK Column: Schroeiplekken

16 juni 2012
www.bladella.nl
Zweden-Engeland was leuk. De eerste goal zelfs sensationeel. Andy Carroll's kopbal was even krachtig als een donderslag met bliksem boven Donetsk.

Op de tribune applaudisseerde de geschorste Wayne Rooney glimlachend voor het openingsdoelpunt. Dat was óók grappig. Op het hoofd van de bonkige spits lagen de lokken in een vreemde spagaat.
Prachtig beeld, Rooney in een versleten kappersstoel, ergens in een buitenwijk van Kiev. Verveeld bladert hij door Maïs en brood, vakblad voor kolchoz en tuinder, terwijl kapper Aleksandr ondanks ontelbare communistische achterhoofden geïmponeerd naar de stierennek staart. Met gefronst voorhoofd, alsof een vooraanstaand Partijlid in zijn stoel zit, gaat hij aan de slag. Als Aleksandr uiteindelijk de hamer en sikkel terzijde legt, kijkt Rooney in de spiegel naar het resultaat. “Not bad,” mompelt hij, “not bad at all,” maar bij binnenkomst in het spelershotel van Engeland galmden de lachsalvo’s hard door de lobby.
Na de openingstreffer van Carroll volgen meer mooie goals. Ook Mellberg kopte hard binnen en het doelpunt via Welbeck’s hak was opvallend, maar het meest hilarische moment vindt vandaag plaats. De afgelopen dagen sijpelden er al beelden door van een oud-Zweeds gezelschapsspel tijdens de training: kontje schieten. Op de achterlijn staat een zondebok voorovergebogen. Vanaf de zestien mag de rest vuurpijlen versturen op het ontblote achterwerk. Tegen het einde van de uitlooptraining gaat een ziedende Ibrahimovic er werk van maken. Doordat zijn doelman opzij stapte bij een schot rechtdoor mag hij weer vroegtijdig naar huis. De woede van Zlatan laat sporen achter: Isaksson verlaat mank het trainingsveld en onder de douche wrijft hij voorzichtig over zijn pijnlijke linkerbil. Na de penalty van Ibrahimovic brandt het Adidas-logo daar gloeiend na.

Pieter Abrahams 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven