Nieuws

EK column: Enfant nog niet zo terrible

15 juni 2012
www.bladella.nl
Terwijl Balotelli het hele jaar door non-stop in het nieuws was en beelden van zijn worstelpartij met een hesje tot in den treuren herhaald worden vond Prandelli...

Terwijl Balotelli het hele jaar door non-stop in het nieuws was en beelden van zijn worstelpartij met een hesje tot in den treuren herhaald worden vond Prandelli zijn aandeel aan het kampioenschap van Manchester City groot genoeg om hem in de groepswedstrijden een basisplaats te gunnen. Wel met een kanttekening: het lijkt erop dat het jonge enfant terrible telkens ergens in de tweede helft plaats mag maken voor oude vos Di Natale. Balotelli veroorzaakte tot nu toe geen opstootjes en speelde tegen Kroatië alweer iets beter dan tegen Spanje: nergens zo besluitloos als tijdens dat moment aan de rechterkant en ook in deze wedstrijd een aantal keren redelijk dreigend. Zelfs bij het onvermijdelijke wisselmoment mokte hij weer wat minder hard dan bij de vorige. Bij Kroatië staan de meest kleurrijke figuren helaas sowieso buiten het veld. De technisch begaafde oudgediende Josip Šimunić (die ooit op unieke wijze liefst drie gele kaarten in dezelfde wedstrijd incasseerde) heeft nog geen speelminuten gehad. Ook de knotsgekke coach Bilić die deze keer (ondanks dat het kouder was dan tijdens de wedstrijd tegen Ierland) zijn ijsmuts toch niet opzette hield zich buiten de lijnen behoorlijk rustig. Nergens geen enfant terrible om ons over op te winden dus, maar misschien dan andere persoonlijkheden om van te genieten? Voetbaltechnisch gezien was daar in ieder geval Andrea Pirlo die het middenveld stevig in handen had terwijl Luka Modrić weinig anders kon doen dan kijken als een verongelijkt vijf jaar oud kind. De goal die Pirlo scoorde uit een vrije trap was daardoor een mooie bekroning op een goede eerste helft. Toch raakten de Italianen in de tweede helft de grip op het middenveld enigszins kwijt en kon er door de gelijkmaker, overigens vlak nadat Balotelli het veld had verlaten, ook bij Modrić weer een klein lachje vanaf.

Tom van Steensel

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven