Nieuws

Nieuwsgierig naar 2F

13 juni 2012
www.bladella.nl
In de 2F promoveerde kampioen BVV naar 1C. De periodetitels van Marvilde, Theole en TEC konden niet omgezet worden in promotie.      Welke tegenstanders gaat Bladella treffen?

KNVB Zuid I
Ons district heeft in de zondagtak o.a. één 1ste klasse (1C), twee 2de klassen (2E en 2F) en vier 3de klassen (3A t/m 3D). Bladella komt uit in de oostelijke 2F. 2E herbergt de clubs van Zeeland tot omstreeks de regio Tilburg.
Uit de 1e klasse degradeerden vijf verenigingen: Terneuzen, WSC Waalwijk, Rood Wit Veldhoven en PSV Av.. Papendrecht (dat was ‘uitgeleend’ aan West II) degradeerde uit 1B en is dus degradant numero vijf. Die club stapte echter over naar het zaterdagvoetbal, waardoor er een extra plaats in de 2e klasse vrij kwam. Daarvan profiteerde uiteindelijk sv Valkenswaard, dat afgelopen zondag in de nacompetitie de verliezerfinale won van Zeelandia-Middelburg.

2E en 2F
Er wordt volop gespeculeerd over de klasse-indeling voor komend seizoen. Samengevat telt de 2e klasse nu 29 teams, te verdelen over twee poules van ieder 14 teams. Dat is één vereniging teveel. Het meest logische is dat het uit Zuid II ‘ingeleende’ Nulandia weer terugkeert naar het district waar het feitelijk thuis hoort. Uitgaande van seizoen 2011/2012 telt 2F, de klasse waarin Bladella uitkwam, dan 15 teams. De andere 2e klasse in Zuid 1 is 2E (West-Brabant/Zeeland) en deze telt na het plussen en minnen 13 teams. Dus een club uit onze klasse zal waarschijnlijk in de westelijke 2e klasse terecht gaan komen. Rond de denkbeeldige scheidingslijn liggen clubs als Sarto, sc ’t Zand, Haarsteeg en Beerse Boys of…
Verlost worden van de verre reizen naar TEC en Theole lijkt een utopie omdat Tiel in het meest oostelijke deel van Zuid I ligt.

Nieuwelingen
Zwaluw VFC uit Vught werd kampioen in 3C en in 3D werd dat op de laatste speeldag verrassend Nieuw Woensel ten koste van SBC. Via de nacompetitie promoveerden ook Beerse Boys en Valkenswaard uit 3D en Sarto (Tilburg) uit 3C. Na een eenjarig verblijf in de 1ste klasse keren Rood Wit Veldhoven en PSV weer terug in 2F. Deze zes clubs gaan de plaats in nemen van BVV (kampioen) en de vier degradanten, St.Michielsgestel, Reusel Sport/Faes Gr., Taxandria en Oisterwijk.
Voor Bladella zal het jammerlijk verlies van Reusel Sport uit 2F opgevangen moeten worden door streekduels met Rood Wit V., Valkenswaard en vooral Beerse Boys. Stadse clubs als PSV en Nieuw Woensel zijn op de dorpen nu eenmaal niet de meest aansprekende en lucratieve tegenstanders.
Als Nulandia terug gaat naar Zuid II lijkt het meest logische dat een Tilburgse club (sc ’t Zand of Sarto) ingedeeld gaat worden in 2E.

Of komt Breda nog met een verrassing?
Naar verwachting wordt de klasse-indelingen voor de standaardteams (senioren) binnen een dag of tien bekend gemaakt.

 
Klasse 2E
 
 
 
Klasse 2F
 
1
WSC
degradant 1C
 
1
PSV
degradant 1C
2
Terneuzen
degradant 1C
 
2
Rood Wit V
degradant 1C
3
Unitas
2E
 
3
TEC
2F
4
Uno Animo
2E
 
4
Theole
2F
5
RCS
2E
 
5
Marvilde
2F
6
Roosendaal
2E
 
6
vv Gestel
2F
7
Moerse B.
2E
 
7
sc ‘t Zand
2F
8
Aardenburg
2E
 
8
RKVVO
2F
9
BSC
2E
 
 
Nulandia
naar Zuid II ?
10
Haarsteeg
2E
 
9
Bladella
2F
 
 
 
 
10
RKJVV
2F
11
Axel
kampioen 3A
 
11
Zwaluw VFC
kampioen 3C
12
Alliance
nacomp. 3A
 
12
Sarto
nacomp. 3C
13
Boeimeer
kampioen 3B
 
13
Nw.Woensel
kampioen 3D
 
 
 
 
14
Beerse Boys
nacomp. 3D
 
 
 
 
15
V’waard
nacomp. 3D



 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven