Nieuws

EK Column: Oranje waas

10 juni 2012
www.bladella.nl
Sinds enkele weken zijn de Nederlandse plattelandsgehuchten weer in oranje gehuld.

Complete huizenblokken zijn verdwenen onder een massa oranje zeil, de vlaggetjesdagen van C&A zijn verplaatst naar de straat, waar de geur van smeulende barbecues je tegemoet komt. Kortom, het Nederlands elftal gaat zijn opwachting maken op een continentaal eindtoernooi. Alle optimistici waren het erover eens dat de eerste wedstrijd, tegen de Denen, geen problemen op zou leveren. De volgende 5 wedstrijden overigens ook niet. Immers, de rondvaartboten zijn al besteld, de inzet van politiemensen is geregeld en de woonboten maken plaats, omdat ze niet het risico willen lopen om zoals in 1988 dienst te doen als podium voor fans die dichtbij de selectie willen komen. Op maandag 2 juli zal er namelijk een rondvaart door de Amsterdamse grachten plaatsvinden als gevolg van de EK-zege van Nederland.
Eerst stond dus de eerste wedstrijd tegen Denemarken op het spel. Speelstad was Charkov, een communistisch bolwerk die van alle kanten riekt naar het Stalinistische regime, waarin vrolijkheid bestraft wordt met de dood en waar alleen aan de plukjes oranjefans te zien is dat er een voetbaltoernooi gaande is. De wedstrijd tegen Denemarken zou in ieder geval gewonnen worden. Michael Krohn-Dehli, Dennis Rommedahl en Daniel Agger (de enige Liverpool-speler die vaker op de bank zit dan Katwijker Dirk) zijn nou niet echt namen waar het dun van door de oranje onderbroeken loopt. Het spelbeeld was ook in die geest. Nederland was aan de bal, creëerde wat mogelijkheden, maar faalde hopeloos in de afwerking. Bij de eerste de beste keer dat de Vikingen over de middenlijn kwamen was het raak. Heitinga en Van Bommel lieten zich als een stel kleuters uitspelen, waarna ook doelman Stekelenburg een duit in het zakje deed door de poort open te gooien. De toekomstig Europees kampioen moest dus in de achtervolging. Oranje kreeg de ene fraaie mogelijkheid na de andere om de gelijkmaker op het bord te brengen, maar het mocht niet baten. Spelers die het hele jaar in het nieuws kwamen met momenten waarop ze excelleerden, faalden opzichtig. Onze grote sterren Robben en Van Persie vielen louter en alleen op door kolderieke situaties oog in oog met de Deense doelman. Nederland drong nog flink aan, maar het doelpunt van Michael Krohn-Dehli, in het verleden de ster van RKC Waalwijk, besliste deze wedstrijd. De zeemeermin in het Kopenhaagse water kon een lichte glimlach niet onderdrukken. Stiekem worden de eerste Amsterdamse woonboten weer teruggelegd in de Prinsengracht…

Jesper Soetens 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven