Nieuws

Frank Krekels, een bijzondere jeugdleider

01 juni 2012
www.bladella.nl
Hij flikt het bijna ieder seizoen, kampioen worden met ‘zijn mannekes’. Ook dit jaar was het weer prijs, nu met D4: Bladella-jeugdleider Frank Krekels.

Frank (52) weet als trainer/leider bij de spelers de juiste snaar te raken.
Hij groeide op aan de Bleyenhoek in Bladel en doorliep alle jeugdelftallen van Bladella. Hij was rechtshalf maar keepte ook nog eens 25 jaar in de zaal. Het voetbalvirus werd ook bij de twee kinderen Ronnie en Danielle met de paplepel ingegoten.

Positiespel
Toen Jos Wijnen hem vijftien jaar geleden vroeg om jeugdleider te worden, hoefde Frank niet lang na te denken: ‘Ik had er zelf al vaker over nagedacht maar toen ik trainer en leider van de F-jes kon worden, heb ik geen moment getwijfeld. Met Jos heb ik een mooie tijd gehad. Als er een vliegtuig over het veld vloog, legde hij het spel stil en als er een spelertje geblesseerd was, was ie met de wonderspons van Jos snel weer beter. Wat ik aan de F-jes zo leuk vind, is dat ze aan het begin van het seizoen een bal vaak nog maar amper kunnen raken en als ze vervolgens naar de E gaan met die bal al heel wat kunnen. Die ontwikkeling van de jonge spelers, daar kan ik enorm van genieten.’
Een paar jaar later werd hij gevraagd voor de E-tjes en inmiddels is Frank alweer drie jaar trainer/leider van de D-jeugd: ‘Ook de D heeft zijn charmes. Daar spelen ze voor het eerst op een groot veld en leren ze binnen enkele weken wat buitenspel is. En het positiespel wordt dan steeds belangrijker. Bij de E lopen ze vaak nog door elkaar heen, bij de D leren ze om ook de bal het werk te laten doen.’



Goede afspraken
Frank Krekels, in 2005 werd jij jeugdleider van het jaar bij Bladella, wordt zowat ieder seizoen kampioen met zijn jeugdteam. Wat is het geheim van de smid? ‘Dat is moeilijk om van jezelf te zeggen, het zijn de jongens zelf die kampioen worden en we heb natuurlijk ook nog andere trainers en leiders die samen met mij en de spelers kampioen worden. Wel kan ik heel goed opschieten met kinderen en ik kan me ook goed in de spelers verplaatsen. Daarnaast moet je ook duidelijk zijn en goede afspraken maken. Jij draagt de pionnen en jij ruimt de ballen op. Verder moet je weten wat je wilt als trainer. Aan het begin van het seizoen vertel ik altijd dat iedereen zijn best moet doen om er een leuk seizoen van te maken. En er wordt niet gemopperd want dan wordt er alleen maar slechter gevoetbald.’ Ook met de ouders heeft deze bijzondere jeugdleider van Bladella een goed contact: ‘Ook met hen maak ik afspraken. Tijdens de wedstrijden zijn wij de baas, daarna zij weer. Bij de F-jes heb ik het meegemaakt dat ouders gewoon tussen de spelers op het veld liepen, dat kan natuurlijk niet. Als ik dat zie, zeg ik meteen tegen de scheidsrechter dat hij in moet grijpen. Maar het contact met de ouders verloopt bijna altijd uitstekend, na afloop wordt er in de kantine nog altijd even samen nagekaart.’
Als jeugdtrainer en leider is Frank vaak van huis, maar zijn vrouw Petra vindt dat niet erg. Lachend: ‘Ik ga graag naar het voetballen en zij gaat graag naar de stad. Ook daar heb ik goede afspraken over gemaakt…’

bron: De Lantaarn (Erik Schippers)

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven