Nieuws

Een ander seniorentoernooi: 35+ en 45+

31 mei 2012
www.bladella.nl
Gehuld in het Tipmast-tenue van Bladella begonnen we op het zonovergoten sportpark van Best Vooruit op 't kunstgrashoofdveld aan onze 1e wedstrijd tegen Eindhoven Noord 35+.

Vooraf werden de nodige kiekjes genomen door fotograaf /schatkistbewaarder en supporter Luciënne van Gompel. Op het allerlaatste moment had de KNVB wegens afzegging van een 35+ team de 35-plussers en 45-plussers in één poule ingedeeld. Alle wedstrijden worden gespeeld op een half veld, met zes veldspelers en een keeper en duren allemaal 20 minuten.

Even voorstellen
Theo Tenbült (1965) voetbalde afgelopen seizoen in het negende. Jan Brekelmans (1961), Hans Couwenberg (1965) en Hugo Krekels (1966) speelden in het tiende. John van Gompel (1965) is de man van het elfde. Ward Liebregts en Wilgard Wouters hoorden bij het twaalfde en keeper Jan Hooijen en Jan Nolde komen uit het dertiende.. Een clubje voetbalvrienden dus die eindelijk eens lekker op een klein veldje konden ballen en zo niet al te moe werden om hun technische kwaliteiten (want dat verleer je nooit) te laten zien

‘Barcelona-achtige’ combinaties
Na een wat stroeve start in de eerste wedstrijd kwamen we ongelukkig op een 1-0 achterstand. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we beter in ons spel hetgeen net voor tijd resulteerde in de 1-1 eindstand. In de tweede wedstrijd tegen de 35-plussers van WVVZ werden we na fataal balverlies in de beginfase al meteen ‘weggecounterd’ en op een 1-0 achterstand gezet. Dit succes voor onze tegenstander bleek slechts van korte duur. We schakelden een tandje bij en met werkelijk flitsende Barcelona-achtige’ combinaties werd de stand in no time omgebogen naar een 2-1 voorsprong die we daarna vakkundig tot aan het laatste fluitsignaal vasthielden.

In de derde wedstrijd troffen we de lepe ploeg van Best Vooruit 45+. Deze oudgedienden lieten, slim, de bal het werk doen en loerden op kansjes. Toch kwamen wij na een razendsnelle uitbraak al vlug op een 1-0 voorsprong. Best Vooruit zette meer druk en bij één van die dreigende situaties moest er door onze verdediging aan de noodrem worden getrokken. De gegeven penalty werd feilloos benut. Eindstand dus 1-1.

Eén doelpunt te weinig
De laatste wedstrijd was tegen Wilhelmina Boys 45+ met in de gelederen “good old” Juul Ellerman (PSV, FC Twente, Nederlands elftal). Ja, ja, we hadden echt wel tegenstanders van naam en faam. Maar de eerlijkheid dient gerespecteerd te worden, ook aan Juul had de ‘tand des tijds’, zo bleek in de wedstrijd tenminste, al behoorlijk geknaagd. In een hoog tempo werd door ons kans op kans gecreëerd. Het wachten was op de openingstreffer. Deze viel uiteindelijk pas één minuut voor tijd. Eindstand 1-0.

Bij het bepalen van de eindstand bleek dat we in punten en onderling resultaat gelijk waren geëindigd met Best Vooruit 45+ maar in doelsaldo een doelpuntje te kort kwamen voor plaatsing in de volgende ronde. Jammer, zodoende konden wij niet verder in het toernooi. Maar het Nederlands elftal moet eerst ook maar eens laten zien dat ze op het EK verder kunnen komen dan de poulewedstrijden.
eindstand
 
 
pnt
saldo
Best Vooruit 45+
4
8
+3
Bladella
4
8
+2
Wilhelmina Boys 45+
4
6
+1
Eindhoven Noord 35+
4
3
-1
WVVZ 35+
4
1
-5
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven