Nieuws

Bloemen van Bladella voor José!

www.bladella.nl
Natuur is haar liefde. Een liefde die in haar zuiverste vorm op zijn mooist kan zijn. Wekelijks is ze in de weer. Turend naar zwerfafval, horizon vervuilende blikjes en in het oog springende troep.

Een eerbetoon aan een bijzondere vrouw…….

Zwervend naar afval
‘Vanmorgen had ik weer een volle tas op mijn ronde bij de visvijver’, laat José Bruurs (76) uit Bladel weten. Genietend van de natuur grijpt de hedendaagse mentaliteit haar aan. ‘Dat mensen zo makkelijk hun afval laten vallen. Als ze een vol blikje van huis uit mee kunnen nemen, dan kan men het leeg toch ook mee naar huis nemen. Of niet dan?!’



Laag bij de grond
Op haar pad vindt José lege pakjes sigaretten, snoepverpakkingen, lege blikjes energiedrank, plastic bekers (van Bladella) en nog veel meer. Ook uitstapjes van scholen vinden hun bewijs in de berm. José: ‘volgens mij zijn het altijd dezelfde mensen die dingen in de natuur gooien. En het is niet enkel de jeugd. Ook de groten kunnen er wat van. Vooral de pakjes ‘Marlboro’ zijn goed vertegenwoordigd. Het is gewoon schandalig. Laatst had ik tot aan de Leemskuilen wel drie tassen vuil bijeen geraapt. Gelukkig waren de sloten droog, anders kon ik er niet bij.’

Moeder natuur
Mopperen doet José niet. Een lieve vrouw met het hart op de juiste plaats. Geheel vrijwillig houdt ze al acht jaar het gebied van de Tipmast, langs de sportvelden, tot aan het zwembad schoon. ‘Het doet mij goed als mensen mij complimenteren. Vaak hoor je ‘ge doet goei werk’. Dat vind ik fijn. Van een buurtgenoot heb ik al twee bossen bloemen gehad’, glundert José. Ook voetbalvereniging Bladella heeft laten weten haar inzet te waarderen. Het afval wat ze wekelijks bijeen raapt voelt zich thuis in de afvalcontainer op het voetbalterrein.

Wie de natuur waardeert en geniet van de puurheid der dingen, die helpt de natuur een handje! Laat afval waar het hoort: thuis in de vuilnisbak!

José, namens heel Bladel(la) BEDANKT!

bron: De Uitstraling – Het ‘schone’Bladel’ geschreven door Jojanneke van Drongelen

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven