Nieuws

6e kampioen ?!?

www.bladella.nl
Bladella 6 haalt a.s. zondag bij een overwinning op DVS in Aalst het kampioenschap in hun klasse binnen. Een knappe prestatie van de mannen van Hugo Kolsters!

Het seizoen in vogelvlucht. Hugo aan het woord:

Een team wat jaren lang als Bladella 4 door het leven ging werd een jaar of 5 geleden een trapje lager gezet en werd Bladella 5. Ook in die periode mocht het nooit zo zijn om het jaar als koploper te eindigen. Zo’n 15 jaar geleden heeft Harold van Lierop bodywarmers laten drukken omdat we dachten dat we kort voor of na de winterstop kampioen zouden worden…echter toen gooide sinterklaas roet in het eten. Al die jaren daarna mocht het team slechts meedoen om de strijd om de titel en altijd was er wel een beter/constanter team. Hoe vaak verloren we niet van de nummer laatst? Dat (Bladella-)trauma zijn we inmiddels te boven, maar nu is Harold zijn bodywarmers kwijtgeraakt tijdens zijn verbouwing.
Maakt overigens niet uit want sinds vorig jaar zijn we met zijn allen Bladella 6 geworden. Jarenlang in de 4e klasse meegestreden om de titel en dan nu naar de 5e klasse… kampioen worden was dus ook wel een vereiste.
Maar hoe simpel zou dat gaan? Dat het niet vanzelf zou komen dat wisten we wel, maar dat het uiteindelijk zo’n zware klus zou worden hadden we ook niet verwacht.
De voorronde van de beker was zoals voorgaande jaar een prima voorbereiding op het seizoen. Maar toch was de openingswedstrijd tegen Casteren 2 een zware pot, en leverde een hoop gemopper op in de kleedkamer. Dit kwam vooral door de onderschatting van de tegenstander waardoor we zelf in de problemen kwamen. Een week later pakten we de draad weer op. Na een moeizame 1e helft werd Knegsel 2 compleet van de mat gespeeld en toen ontstond het besef dat dit wel eens een titelkandidaat zou kunnen zijn. Ook Knegsel wist het zeker: jullie worden kampioen waren hun woorden….
Een week later was het eerste puntverlies, uit bij Terlo 2, een feit: 1-1. Blijkbaar waren we dus toch kwetsbaar… vooral als we niet snel scoren kan het wel eens een probleem worden.
Toch vervolgden we de competitie met 3 zeges op rij. Echter tegen Reusel Sport verspeelden we thuis een 2-0 voorsprong ( 2-2) en bovendien de koppositie. Vanaf dat moment was al wel duidelijk dat BES 2 , Hoogeloon 2 en Bladella 6 uit gingen maken wie er kampioen zou worden. In de onderlinge toppers was het verschil klein, we speelden gelijk tegen BES en verloren midden in de winterstop met 1-0 van Hoogeloon.
Dat was ook een probleem: met 8 selectieteams in deze klasse wisten we dat we op conditioneel vlak kwetsbaar waren…die jonge gasten van het 2e trainen bijna allemaal 2 keer per week. Maar juist in de toppers waren we er, blijkbaar komt er dan tocht iets los van dat onoverwinnelijke…want dat zijn we . Nog maar 1 keer verloren dit jaar…zelfs in de beker zijn we tot de kwartfinale gekomen en zijn we uiteindelijk met strafschoppen uit het toernooi geknikkerd.
Door op het laatst nog een paar keer gelijk te spelen ( DEES en Bergeijk) maakten we het ons toch nog onnodig lastig. Uiteindelijk was een overwinning in de topper vorige week tegen BES2 nodig om weer aansluiting te vinden met de koploper. Bovendien ging Hoogeloon keihard onderuit in Knegsel. En afgelopen weekend kwam BES op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen DVS ( tegenstander as zondag!!!) . Dus Bladella 6 heeft 1 punt voorsprong op BES en 3 punten op Hoogeloon met een super spannend laatste programma: Knegsel –BES, Bergeijk –Hoogeloon en DVS- Bladella 6.
Het zou nog zo kunnen komen dat de 3 ploegen in punten gelijk kunnen komen, dan beslist het doelsaldo in het voordeel, helaas in het voordeel van BES.
Missie is duidelijk: gewoon winnen en dan met de haast naar Blaal!

Voor een paar spelers is het behalen/vieren van een kampioenschap niet nieuw, maar voor de meeste wel….we zijn benieuwd!
Place to be : sportpark DVS, zondag 12.00 uur.

Bladella 6 succes!

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven