Nieuws

Niels Hendriks: 'Positiespel, onze kwaliteit!!'

www.bladella.nl
Dat was een mooie en terechte overwinning op onze Reuselse voetbalvrienden. En die overwinning smaakt naar meer. Zondag staat er weer een finale op het programma.

Bladella 1 gaat een poging doen om ook de Tilburgers van SC ‘ t Zand zonder punten naar huis te sturen. Niels Hendriks, steeds onopvallend aanwezig, vertelt.

Hoe was het nagenieten van de overwinning op Reusel Sport?
De sfeer was vanaf ‘minuut één geweldig. En als je ook nog eens wint, is ’t feest compleet. Alles was weer perfect geregeld bij Bladella en we hebben tot diep in de nacht met ’t team de overwinning gevierd! Dit zijn toch de momenten waar je ‘t als voetballer voor doet.

Hoe heb jij de wedstrijd beleefd?
Je merkte dat beide ploegen voorzichtig startten en Reusel meteen onze opbouw verstoorde. Daardoor kwamen wij er voetballend moeilijk uit maar na 20 minuten ging het beter en kregen we kansen. Jammer van hun gelijkmaker net voor rust. Na rust kwamen we goed weg met die (onterechte) penalty en hebben we daarna laten zien dat we toch net iets meer kwaliteit hebben dan Reusel.

Hoe gaat het met je? Ben je fit?
Sinds de winterstop sukkel ik al met mijn hamstrings. Als ik op zondag een wedstrijd heb gespeeld, heb ik daar op dinsdag nog te veel last van en train ik vaak niet mee. Vanwege alle andere geblesseerden is er voor mij geen tijd om rust te nemen.Dus probeer ik er ’t beste van te maken.

Speel je op de goede stek?
Mijn kwaliteit ligt meer in het opkomen en ondersteunen van het middenveld en de aanval dan in het pure verdedigen. Omdat ik niet 100% fit ben, komt mijn aanvallende spel er nog niet echt uit.

Welk positief punt van zaterdag moet Bladella vast zien te houden?
Het vertrouwen dat we, ondanks de afwezigheid van een aantal bepalende spelers, nog steeds over voldoende kwaliteit beschikken. Als je kijkt hoe iedereen voor elkaar knokt en vooral ook hoe de “jonkies” het doen, dan ziet de toekomst er voor Bladella goed uit!

Wat kan beter?
Daarbij moeten we nog meer proberen situaties voetballend op te lossen. Vaak kiezen we voor een lange bal als we onder druk komen. Dan komen we nooit aan ons positiespel toe en daar ligt onze kwaliteit.

Durf je een uitslag te voorspellen?
’t Zand heeft een technisch sterke ploeg met veel voetbalkwaliteit. Maar wij houden de drie punten in Bladel, 2-0.

 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven