Nieuws

Bladella verslaat Reusel Sport: 3 - 1

www.bladella.nl
In de voorbeschouwingen op deze wedstrijd werden alle superlatieven van stal gehaald, waarbij “de dood of de gladiolen” misschien wel de meest vergaande was.

De beladen kraker van de Kempen stond immers in het teken van het degradatiespook. De winnaar kon voorzichtig weer op de ranglijst naar boven kijken en voor de verliezer werden de wolken steeds dikker.



Na een wervelende show van de cheergirls van dans- en showformatie High Energy ging de wedstrijd onder de ogen van ongeveer 2000 toeschouwers van start. De openingsfase was voor Reusel Sport, dat goed druk zette op de verdediging van Bladella, zodat de opbouw werd verstoord. Toch was het eerste gevaar bij het Reusel Sport doel toen Geert van Overbeek in de 10e minuut een indraaiende corner net door doelman Bas Brekelmans over de lat getikt zag worden.



In de 15e minuut werd Bladella-spits Joris Hermans diep gestuurd, maar zijn diagonale schot ging net naast het doel. Even later waren er nog Bladella-kansen voor Joris Hermans en Rick Antonise.
Echt gevaarlijk werd Reusel Sport pas na een half uur toen bij een onoverzichtelijke situatie voor het Bladella-doel de bal in het doel dreigde te belanden maar op miraculeuze wijze gebeurde dat net niet.
In de daaropvolgende tegenaanval werd Joris Hermans in het 16-meter gebied aangespeeld. Hij speelde zich keurig vrij en schoot onhoudbaar binnen. 1 – 0.



Reusel Sport reageerde meteen en in de 37e minuut was het raak. Uit een corner kwam de bal voor de voeten van Dave Hermans die met een droge knal doelman Bons kansloos liet: 1 – 1.
Net voor rust was er nog een goede kans voor weer Joris Hermans, maar Brekelmans redde uitstekend met de voet.



Na de rust startte Reusel Sport furieus. Bladella werd teruggedrongen en in de 46e minuut kreeg Reusel Sport een strafschop omdat Dirk Reijnders een tegenstander vasthield.
Tom Peters schoot de bal echter vanaf 11 meter naast het Bladella-doel. Even later kwam Dave Hermans na een prachtige aanval via een aantal een-tweetjes vrij voor doelman Bons. Deze redde echter zeer fraai.
Zoals meestal in het voetbal gebeurde het ook in deze wedstrijd. Als je zelf de doelpunten niet maakt doet de tegenstander het wel. In de 66e minuut kreeg Tom Maas de bal van Teun Lavrijsen en vanaf rand strafschopgebied schoot hij de bal diagonaal in de uiterste hoek. 2-1.



Bladella ging door en in de 66e minuut was er een prachtige Bladella aanval waarbij Joep van de Ven handig de buitenspelval omzeilde en beheerst de 3 – 1 scoorde.
Hierna werd Reusel Sport weer wat sterker, wat nog leidde tot een venijnig schot van Ralf Lavrijsen en een grote kans voor Frans Heesters, maar Bladella doelman Peter Bons was steeds attent.



In de 85e minuut was er nog een rode kaart voor Reusel Sport speler Dennis Hendriks, die Max Jansen met een sliding vloerde. De wedstrijd was gespeeld en het doel van de Tipmast-boys kwam niet meer in gevaar.
Bladella uitblinker Tom Maas werd gekozen tot man of the match en mascotte Luuk de Bruin had genoten van de wedstrijd



Na afloop waren beide trainers het eens dat de gemiste strafschop in het begin van de tweede helft cruciaal was voor het verloop van de wedstrijd. Bladella-trainer Norbert Rebsch was tevreden over de tweede helft, maar sprak van een moeizame eerste helft.



Reusel-Sport trainer Patrick Methorst vond Bladella effectiever in het benutten van de kansen. De kopjes moeten weer fris gemaakt worden, want er resteren nog 4 wedstrijden.
Bladella zal uit deze fraaie overwinning ongetwijfeld zelfvertrouwen putten om ook de volgende wedstrijd, thuis tegen sc ’t Zand uit Tilburg, weer voor de volle winst te gaan.



Uitslag Superloterij WFC
2012-04-08

Bladella - RSP 7 april 2012


 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven