Nieuws

Eén punt, meer zat er voor Bladella niet in

www.bladella.nl
Trainer Norbert Rebsch had zondag door vele blessures grote moeite een evenwichtig team binnen de lijnen te krijgen. Maar het moet worden gezegd: met hun kwaliteiten legde het elftal weer verzorgd en attractief voetbal op de mat.

Mede daardoor werd de gelijke stand na negentig minuten dan ook positief ontvangen.



Een matig begin
Het eerste half uur van de wedstrijd verliep niet bijster interessant. Beide ploegen startten behoudend en waren er blijkbaar beducht voor een snelle achterstand op te lopen. Dat betekende een saaie start met nauwelijks scoringskansen voor de beide doelen. Het enige gevaar van Bladella-zijde kwam van de scherp genomen corners van Geert van Overbeek. Het waren de Tipmast Boys van Bladella die als eersten wat grip op de wedstrijd leken te krijgen.



Het jonge middenveld, Tom Maas, Pim van Erp en Joep van de Ven was veelvuldig aan de bal maar konden de voorwaartsen nauwelijks aanspelen. De bal verdween dan snel in de voeten van de (geel-zwarte!) tegenpartij. In de 37ste minuut was er een uitbraak van Nulandis-spits Martijn Jansen die de buitenspelval ontweek en alleen voor doelman Bons de kans niet liet liggen. Nog net voor de pauze floot de overigens goed leidende scheidsrechter Bladella-buitenspeler Ard Kneefel onterecht terug voor een vermeende buitenspelsituatie.



Een interessante duel met weinig echte kansen
In de tweede helft speelde Bladella gretiger. Invaller Gijs van Hintum liet zich daarbij meteen gelden. Maar het was Geert van Overbeek die al in de 47ste minuut voor de gelijkmaker zorgde. Omdat de defensie van de Nulanders niet goed reageerde op zijn voorzet, of was het een trap op doel, plofte de bal zonder dat iemand hem nog raakte, verrassend in de verste hoek. Daarna ontspon zich een voor de neutrale toeschouwer interessante pot waarbij de bal vlot op en neer ging en er voor beide partijen kansjes kwamen. Daarbij bleef het een sportief duel met weinig serieuze overtredingen.



In de Bladella-defensie bleven Geert van Overbeek en uitblinker Max Jansen (rust, goede passes, nauwelijks overtredingen) de Nulandia-aanvallen relatief gemakkelijk de baas. Aan de overzijde werd Bladella ook niet echt gevaarlijk. Joris Evers en Joris Hermans zijn weliswaar snel maar zij konden met hun uitbraken de defensie van de Nulanders niet echt in gevaar brengen.



En nu tegen Reusel Sport
Met de eindstand van 1 – 1 moesten de beide teams en de supporters met in hun midden wedstrijdmascotte Sjoerd Couwenberg van E8 wel vrede hebben. Door de nederlaag van de voetbalvrienden uit Reusel liep Bladella één punt op hen in en wordt de confrontatie van komende zaterdag tussen de beide teams alleen maar interessanter. De thuiswedstrijd tegen directe concurrent Reusel Sport wordt gespeeld op Paaszaterdag 7 april, om 17.00 uur op sportpark de Smagtenbocht. Het gaat dan om wie er bij de vier onderste ploegen van de ranglijst kan komen en dus zal moeten meedoen aan de nacompetitie om degradatie naar de derde klasse.



Kom zaterdag naar een voetbalhappening
Bij Bladella is er veel aan gedaan om er zaterdag een interessante voetbalhappening van te maken. Voorafgaande is er een jeugdwedstrijd en een optreden van de ‘Cheergirls’ van Dans- en showformatie High Energy. Er is een loterij met als hoofdprijs een door BITO geschonken rijwiel. In de rust is er natuurlijk weer penaltyschieten om de BP-penaltybokaal. Na de wedstrijd is het goed toeven op het Bladella-terras om met voetbalvrienden na te buurten over de wedstrijd en allerlei andere belangwekkende zaken. Er is volop muziek en onder de bezoekers van de kantine wordt een verblijf in het Landal-vakantiepark verloot.



Zorg dus dat je aanwezig bent bij de derby van de Kempen, a.s zaterdag om 17.00 op het sportpark van Bladella, om weer helemaal te kunnen genieten van de echte sfeer van het amateurvoetbal.
2012-04-02

Nulandia - Bladella 1-1


 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op zaterdag 18 mei is er weer feest bij Bladella. Sinds 1997 is supportersclub WFC Wa’n Fan Clubje actief. En dat moet gevierd… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven