Nieuws

Ook tegen TEC wordt het zwaar

www.bladella.nl
Bladella kwam 3x op voorsprong, maar Marvilde knokte zich in de bijzonder aantrekkelijke wedstrijd telkens weer terug. Zo eindigde het duel net als de eerdere confrontatie dit seizoen in Bladel in 3-3.

Aan het laatste doelpunt van Marvilde in de slotfase hing een zware lucht. De doorgebroken Marvilde-aanvoerder Regeling ging te gemakkelijk neer in een duel met Peter Bons. Een schwalbe, maar de scheidsrechter trok geel voor Bons en legde de bal op de stip: 3-3 door Gigold. De Tipmast Boys speelden een aantrekkelijk wedstrijd, verdienden de 3 punten, maar je krijgt niet altijd waar je recht op hebt…



Norbert Rebsch krijgt met z’n manschappen nog zeven finales om het vege lijf te redden. Zondag op papier de moeilijkste tegen TEC Tiel, vervolgens uit naar Nulandia, dan 3x oprij thuis: Reusel (paaszaterdag 7 april 17 uur), sc ’t Zand en Taxandria, om vervolgens af te sluiten met RKJVV uit en St.Michielsgestel thuis (13 mei).

TEC vol ambitie
Vorig seizoen werd een oppermachtige TEC kampioen in de 3e klasse: 45 punten uit 22 duels (64-26). Dat was met acht punten voorsprong op nr. 2 ODC. Toen was TEC dus al een supersterk team en met een aantal ‘aankopen’, werd de kwaliteit nog eens drastisch opgekrikt. Patrick Ax (31) is een grote naam in de Tielse ploeg dat beschikt over een super middenveld dat uitstekend weet te combineren. Ax was in de jaren 90 één van de talenten bij FC Groningen, gevreesd om zijn enorme snelheid. Hij speelde 238 wedstrijden in het betaald voetbal o.a. bij Vitesse, De Graafschap en NEC, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. Problemen deden hem na 2 jaar Go Ahead echter al stoppen. Via Germania en Dijkse Boys is Ax nu voor het 2e seizoen bij TEC aan het schitteren.



Zware klus
Hanky Leatemia (3e seizoen) is de gedreven coach die TEC uitstekend kent: hij speelde tot zijn 40e bij de club! Bladella wacht op de Smagtenbocht een bijzonder zware wedstrijd. TEC loopt over van ambitie en toch zijn ze niet onverslaanbaar. Na de winterstop werd er verloren van Oers en sc ’t Zand. De 6-1 winst op Marvilde was knap, maar gelijk tegen Reusel Sport en Oisterwijk klinkt zwak. Zondag werd er weer eens een goeie uitslag neergezet. Toch was het tegen Nulandia een matige wedstrijd met een wat geflatteerde uitslag: 4-1.



Routinier
Na de 0-0 bij rust werd Albert van Velsen een ware plaag voor de bezoekers. De routinier, die doorgaans als verdediger wordt gebruikt, werd door trainer Hanky Leatemia tot spits gebombardeerd (Ax was geschorst). Als in zijn jonge jaren maakte hij zijn faam als schutter waar. Drie doelpunten en 2 assists in één helft beslisten de wedstrijd. Nulandia (met 10 man) kwam nog wel op gelijke hoogte, maar met een prachtige kopbal zette Van Velsen Sven van Ingen vrij voor het doel: 2-1. Nadat Appie Van Velsen (39) een treffer wegens buitenspel afgekeurd had zien worden, zette hij vervolgens de mee opgekomen Arjan van Norel alleen voor de doelman: 3-1. Van Velsen zelf verzilverde een kans die hij kreeg na een zwak schot van invaller Egon Salzmann door de bal onder de keeper door te schieten: 4-1. Uit een voorzet van Salzmann kopte Van Velsen schitterend de eindstand naar 5-1.



Dure punten
Bij TEC deed Bladella aardiger mee, dan dat de uitslag van 4-2 doet vermoeden. Volstrekt niet kansloos en dat zijn de mannen van Norbert Rebsch ook zondag niet. Met het spel van de laatste weken en eenzelfde beleving moet dat liefst drie punten op gaan leveren. Het ontbroken geluk in Meerveldhoven wordt nu meegebracht door mascotte Nikki Fiers.
Een mooie entourage met veel blauwwit publiek gaat daar ook zeker aan meewerken. Spanning verzekerd!



Ajax - PSV
Na afloop op het terras napraten over de wedstrijd en de overige uitslagen analyseren. Of in de kantine op de grote schermen van WFC TV de andere topper Ajax - PSV (aanvang 16:30 uur) volgen. Een echte voetbalzondag op de Smagtenbocht! Zorg dat je er bij bent!


 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven