Nieuws

Voetbalvrouwen: 'Fleur Zumker'

www.bladella.nl
Speciaal voor Bladella selecteerde De Uitstraling de rubriek ‘Voetbalvrouwen’. Dit item vormt deze editie de kick-off van de gelijknamige, Nederlandse docusoap.

De komende weken zullen zowel actief voetballende vrouwen als de dames langs de lijn verslag doen in achtereenvolgende, prachtige portretten. De bal is aan Fleur Zumker (22) uit Bladel. Zij mag de spits afbijten.

Fleurrijk
“Op dit moment voetballen er zesentwintig dames bij Bladella. Met z’n allen vormen we één gezellig team”, laat Fleur weten. Tweeëntwintig lentes jong staat deze dame haar mannetje in de voetbalwereld die vooral door mannen geregeerd wordt. Sinds 1999 fleurt deze jongedame het voetballen op met haar snelle manier van praten en haar snelheid als spits.

Vrouw met ballen
Deze vrouw met ballen heeft een missie. Het balgevoel legde ze al vroeg in de volleybalsport. “Toch was het altijd mijn wens om te gaan voetballen, alleen ik mocht niet van ons mam. Mijn moeder vond het nooit een meisjessport. Broers Dirk en Dries daarentegen voetbalden wél”, vertelt Fleur die van geen ophouden weet. Zoals het een echte spits betaamt, zo zal de aanhouder winnen. “Intussen staat de grootste tegenstander langs de lijn te coachen. Ons mam is niet meer van het veld weg te slaan”, lacht Fleur. Ze vervolgt glunderend: “Het is nu een echt familieding geworden. Onze Dirk coacht, mijn vader vlagt, althans dat probeert hij.”

Smerige tackle en twee labradors
Vroeger een echte mannensport, nu steeds meer een wereld met vrouwelijke inbreng. Het voetbal voor vrouwen wint steeds meer voetbalterrein. Met het plezier voorop, hebben vrouwen een goed doel voor ogen. Drang om te scoren? “Ja!”, antwoordt Fleur volmondig. Geniepige streken en tactieken? “Nee, ik probeer de bal altijd netjes te schoppen en daarmee goals te maken. Doordat ik geen tactiek heb, gaat het ook altijd goed. Als ik ga denken, gaat het beslist fout”, grinnikt Fleur die het vooral van haar balgevoel moet hebben. Bij Fleur geen smerige tackle. Het zijn haar twee labradors die haar lief zijn.

Gras groener bij buren
Is het gras groener bij de buren? “Nee, absoluut niet! Ik voetbal maar wat graag bij Bladella. Als ik nieuwe voetbalschoenen mag kopen en men komt met geel-zwarte schoenen aanlopen, dan kijk ik die verkoper aan in de trant van ‘doe eens effe normaal zeg’“, zegt Fleur. Trouw aan Bladella-blauw is deze jongedame beslist. Wastips voor het maagdelijk wit? Fleur: “Nee, dat is het voordeel van kunstgras.”



Schorriemorrie
Op de vraag of Fleur een missie heeft? “Goed scoren en af en toe mopperen op diegene die vlagt. Als spits sta je regelmatig ‘buiten spel’ hè.” Nette woorden sieren het vocabulaire van Fleur. Woorden als ‘vlegel’, ‘schavuit’ en ‘schorriemorrie’ getuigen van haar vrouwelijke, welopgevoede charmes. Voetbal hoeft niet lomp te zijn. Fleur is geen vals kreng, integendeel. “Tot die ene keer tegen Dommelen. Goh, wat waren dat treitertrienen. Wat was dat een vals team. Ikzelf ben altijd erg netjes, maar toen heb ik regelmatig rond geschopt”, verontschuldigt Fleur kleurrijk. Of ze nog tips heeft voor mannen? “Ik daag hen graag uit met ons te komen spelen”, grinnikt Fleur die daarmee doelgericht het balletje opgooit om eens gezellig een potje te komen voetballen.

bron: De Uitstraling
Geschreven door Jojanneke van Dongen-de Jong

 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven