Nieuws

'We zullen tegen Theole uit een heel ander vaatje moeten tappen'

www.bladella.nl
De uitslag van de eerste wedstrijd na de winterstop had voor de mee naar Eindhoven gereisde supporters iets van een ijskoude douche. Binnen twintig minuten al was de wedstrijd beslist: 0 – 3 achter.

Gestel speelde enthousiast, scherp en efficiënt. Bladella kwam er in het begin voetballend niet aan te pas. De rest van de partij loerden de Eindhovenaren, begrijpelijk, op de counter en was Bladella niet in staat de partij een ander gezicht te geven.
Linksback Teun Lavrijssen zat er bij en keek ernaar. In de tweede helft mocht hij invallen maar ook hij kon het tij niet meer keren.

Wat heeft de selectie de afgelopen weken gedaan om voetballend bij te blijven?
We hebben een aantal oefenwedstrijden gespeeld. Op de trainingen hebben we met voetbalvormen aan de conditie gewerkt. Verder zijn de teamafspraken weer eens aangescherpt. We hebben ook veel geëvalueerd.

Hoe ben jij de winterstop door gekomen?
Ik ben, voetballend gezien, de winterstop beter uitgekomen dan dat ik erin gegaan ben. Ik voel me nu weer een stuk gretiger. Ik heb er nu weer zin in en ik heb ook het vertrouwen weer, ondanks mijn reserverol.

Waarom ben jij er niet vanaf het begin bij?
Zoals ik al aangaf ging ik de winterstop niet lekker in. In de wedstrijden, maar ook op de trainingen, bleef ik al een tijd onder mijn kunnen spelen. Ik heb genoeg kansen gehad om de basisplek te behouden maar niet optimaal benut. Dan moet de trainer keuzes maken. Die keuze was de laatste weken voor Bart Hoeks, die het goed doet.



Waarom ging het afgelopen zondag in het begin tegen vv Gestel helemaal fout?
Ik zal ermee beginnen dat Gestel een heel goede wedstrijd speelde. Er waren vroeg in de wedstrijd drie uitbraken, counters, over rechts via Levi 'speedy' Ikele die meteen afgestraft werden met drie doelpunten. Dan wordt het dus moeilijk voetballen. Gestel is qua individuele kwalitatief en als team gewoon een stuk verder dan wij nu zijn.

Wat moeten we tegen Theole anders doen?
In plaats van een afwachtende houding zijn we van plan om eerder druk te zetten. Vorige week lieten we Gestel te makkelijk voetballen. Wij zijn van plan om Theole te ontregelen door ze het voetballend lastig te maken.

Hebben we dan kans tegen Theole? Hoeveel gaat de uitslag worden?
Natuurlijk hebben we kans tegen Theole. Elke wedstrijd is weer een andere. Het is te hopen dat de tactische aanpak nu wel werkt en dat we daardoor zelf ook meer aan het voetballen toekomen. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in. De uitslag wordt volgens mij 2-1.


 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven