Nieuws

In memoriam Toon van Steensel

www.bladella.nl
Afgelopen dinsdag is Bladella-lid TOON van STEENSEL in het Catharinaziekenhuis in Eindhoven overleden. Toon was nog maar 63 jaren oud.

Toon sukkelde al een tijd met zijn gezondheid. Vorige maand was een zware slokdarmoperatie noodzakelijk. Helaas heeft hij deze strijd voor zijn gezondheid niet kunnen winnen.
 
Toon van Steensel, in de volksmond beter bekend als ‘Tuntje Schep’, kwam uit een voetbalgezin van 14 kinderen. Logisch dat hij op jeugdige leeftijd lid werd van de voetbalclub. Hij was een begenadigd voetballer, een technisch zeer begaafde aanvaller, sterk in het afschermen van de bal en een vermaard dribbelaar. Hij droeg jarenlang met trots de blauwwitte kleuren van Bladella, ondanks zijn lichamelijke ongemakken waardoor hij soms geplaagd werd. 

Ouderen kunnen zich nog herinneren dat voetballend Bladella in 1966 voor de toen 18-jarige Toon (die ernstig ziek was vanwege een hersenvliesontsteking) voor een gebedsdienst naar de kerk in De Weebosch trok. Ondanks alles bleef Toon altijd positief en ging hij opgewekt door het leven.
Hij was een echte liefhebber van het spelleke en haalde als voetballer de selectie. Later, in de lagere teams en ook in de zaal, was de balvirtuoos een gewild en een fijn teamgenoot. Ook als jeugdleider had Bladella aan hem een voorbeeldige kracht.
Toon trouwde met zijn Corrie en zij kregen drie zonen. Als Maikel of Koen voetbalden was hij er altijd bij, dikwijls samen met Corrie. Daar genoten zij van.
 
Zo bleef Toon een echte Bladella-man en hij was vaak als supporter bij het vaandelteam. Ook de Bladella-jeugd droeg hij een warm hart toe. Zo was hij bijna elk jaar bij het voetbalkamp om hand- en spandiensten te verlenen. Hij zorgde voor de materialen, deed boodschappen en repareerde vele fietsen.
 
Een beroep doen op Toon werd door hem altijd positief met daden beantwoord. Hij was een rustig manneke, nooit op de voorgrond tredend en stond altijd klaar voor iemand anders. 
Toon was gewoon ‘ne goeie mens’. 

Bladella wenst Corrie en hun kinderen Tom, Maikel en Koen alle sterkte toe bij het verwerken van dit verlies. 


 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven