Nieuws

JO8 t/m JO12: van ‘2 reeksen’ naar ‘4-fasen’

www.bladella.nl
Voor de jongste pupillenteams vervallen najaars- & voorjaars competitie; 't voetbaljaar wordt voortaan in vieren gedeeld.

Het meeste voetbalplezier bereik je in ‘competities’ waar teams met gelijkwaardige spelers, partijtjes spelen met teams van hetzelfde niveau. Om dat beter voor elkaar te krijgen komen er i.p.v. een voorjaars- en najaarsreeks voortaan 4 blokken van in totaal minimaal 24 wedstrijden. De krachtsverhoudingen komen dan beter in balans en gaan grote scores veel minder voorkomen.
Dat levert dus meer spelplezier op en dat is natuurlijk waar het om dient te gaan !

Uitgangspunten JO8 t/m JO12 voetbal
  • competitie-indeling in 4 blokken (fases)
  • géén bekercompetitie - er wordt op zaterdag 5 september direct gestart met de competitie
  • géén (inhaal)wedstrijden in de schoolvakanties - voor het hele seizoen duidelijkheid wanneer er wel en niet gespeeld wordt - meer (en vaste) ruimte voor clubs om eigen activiteiten te organiseren.
  • reisduur zo kort mogelijk.
Ranglijsten
Voor de categorieën t/m Onder-10 jaar worden er sinds drie jaar géén uitslagen en ranglijsten meer gepubliceerd. Discussie alom. Natuurlijk willen kinderen winnen. Strijdpunt daarbij is en blijft tot hoever gaan we. De voetbalwereld en de KNVB worstelen al enige tijd over dat dilemma. Afgesproken is dat komende seizoen voor t/m JO10 wederom géén standen worden gepubliceerd, maar bij JO11 en JO12 ranglijsten wél zichtbaar zullen zijn.

Publicatiedata
    > 7/8 augustus: poule-indelingen + wedstrijdprogramma beker categorie B
    > 21 augustus: competitie-indelingen categorie B
    > 22 augustus: competitienummering categorie A+B (programma’s)

Onderstaand de speeldagenkalender die betrekking heeft op onze jeugd
 

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven