Nieuws

Tivoli weg, Dommelen erbij; zo zal het wel zijn.

www.bladella.nl
De nieuwe indeling van de ons bekende 3D klasse zal weinig verrassends zijn. Een ander voor MMC zou ook nog kunnen.

Het is zo weer 2 augustus! Op die zondag - over drie weken al - start voor de Schippers’ mannen het nieuwe seizoen. Met die eerste training wordt de fundering gesteld die moet leiden naar een evenaring van de slotstand in maart. Dat is toch onze ambitie..?!

Vorig voetbaljaar werd, zoals bekend, op 8 maart abrupt afgebroken. Op het nippertje kon op die dag in Budel toen nog net de 2e periode binnen gehengeld worden. Maar de KNVB zette een dikke streep door het seizoen 2019/2020, dat nu blanco de geschiedenis in is. Driekwart seizoen voor de kat z’n viool geploeterd. Met ‘corona’ als dader de wereld op z’n kop, ook het voetbalwereldje. Nu, vijf maanden later, dromen we voorzichtig dat onze leefwereld - hier dan toch - de komende weken weer (bijna) normaal zal zijn.
Promotie/degradatie

We kunnen ons dan gelukkig weer druk gaan maken over ons blauwwit elitecorps, opnieuw in de 3D klasse. Het gebied van Zeeland tot pakweg grens Helmond - met omgeving Tiel als ‘kop’ - vormt het KNVB district Zuid I. In het zondagvoetbal huizen in dat domein 58 teams voor vier 3e klassen. Op die bewuste 8 maart waren op dat niveau 55 vaandelteams actief. Steenbergen en MOC’17 stapten over naar het zaterdagvoetbal. Om drie opengevallen plaatsen in de 2e klasse op te vullen promoveerden evenzoveel teams ‘schriftelijk’. Als hoogste geëindigd kregen Bavel, CHC en Bladella dat promotierecht. Alleen met alles erop-en-eraan wilde Bladella echter promoveren. Daardoor kreeg RBC promotie in de schoot geworpen.

Ook Tivoli voelde zich niet thuis in de 3e klasse. Met één schamel puntje uit 17 partijen, en met 14-132 als saldo, was dat voor iedereen ook wel duidelijk. Aan de districtsranden werd gebruikelijk hier en daar nog wat geruild. Waardoor per saldo in Zuid I liefst negen plaatsen in de derde klassen opgevuld dienden te worden. Bovenstaande 4e klassers waren de gelukkigen en konden blij zijn met hun schriftelijke promotie. Daarbij onze vrienden van Dommelen, die in 4G ongeslagen op weg leken naar het kampioensfeest.

3D
Qua samenstelling gaat er niet veel veranderen. De basis voor de nieuwe indelingen worden de klassen van het stopgezette seizoen gebruikt. Dat gaat dan betekenen dat het blauwwit van Dommelen 3D gaat opfleuren en het oranjezwart van Tivoli een trapje lager een poging waagt om op te krabbelen. Budel en MMC Weert waren in de vorige editie uit het Limburgse Zuid II deze kant opgekomen. Het ligt voor de hand dat in ieder geval sv Budel - zich meer thuis voelend in Brabant - terug komt. Buitenbeentje MMC Weert aardt liever in het bronsgroen eikenhout. Mocht de KNVB daar wél gehoor aan geven, dan zijn er nog wel een tiental clubs te bedenken die op minder (dan de 50 kilometer naar Weert) van de Smagtenbocht zijn gehuisvest.
Deze week publiceert de bond de klasse-indelingen voor standaardteams.
Seizoengegevens
Start bekercompetitie categorie A en B is in het weekend van 29/30 augustus. Drie weken later (19/20 september) beginnen alle competities.
Publicatiedata:
     > 10 juli: competitie-indelingen categorie A
     > 24/25 juli: poule-indelingen + wedstrijdprogramma beker categorie A
     > 7/8 augustus: poule-indelingen + wedstrijdprogramma beker categorie B
     > 21 augustus: competitie-indelingen categorie B
     > 22 augustus: competitienummering categorie A+B (programma’s)

 
www.bladella.nl
Het was schrikken zondag morgen toen langs de velden bij Bladella bekend werd dat Theo in slaap was en niet meer wakker zou worden. Hij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In samenspraak met kledingsponsor Brandsfit heeft de kledingcommissie vier Bladella trainingspakketten samengesteld. Alle pakketten… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Voor de tweede keer op rij gaf Bladella een 2 – 0 voorsprong uit handen. De gasten uit Eindhoven wisten met een enorme strijdlust, de… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Blaalse Spelen 2024

20 april 2024
Dit jaar bestaan onze buren van de korfbalvereniging KV Bladella alweer 60 jaar. Daarom organiseren zij dit jaar de Blaalse Spelen. Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven