Nieuws

‘Wandelvoetbal’ bij Bladella

www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde.

Tegen half twee verzamelden zich de senioren op het sportpark. Voorzitter René had een oproep gedaan en ook zelf een voetbaltenue aangetrokken. Zijn shirt herinnerde fijntjes aan het kampioenschap van 2010. Maar er was meteen al volop aandacht voor de uitleg van Ad van Dorst. Ad is al jaren actief in het wandelvoetbal bij VV Vessem. De meeste toehoorders hadden al 20, soms al dertig jaar niet meer gevoetbald. Voor Ad dus zaak om de mogelijkheden maar vooral de onmogelijkheden te benoemen. “Wat jullie in jullie hoofd nog allemaal willen zal in de praktijk door jullie lijf niet meer uit te voeren zijn. En dat geldt voor jullie allemaal. Doe het dus voorzichtig aan, niet rennen, geen onderling contact, geen hoge ballen, geen slidings.”

Pas op voor blessures
Na wat lichte rek- en strekoefeningen op het gewone gras – kunstgras geeft makkelijker blessures – begon het partijtje van vier tegen vier. En inderdaad, wat de geest van plan is kan het lichaam niet meer uitvoeren. Daarom schakelden de heren in tempo snel een paar versnellingen lager. Zo was het dan wel vol te houden. In ieder geval tot de rust waarin Ad vertelde over zijn positieve ervaringen met wandelvoetbal. Voor hem was het een prima wekelijks uitje om de conditie enigszins, en passend bij de leeftijd, op peil te houden. De tweede helft werd door het gebrek aan die conditie iets eerder afgeblazen. “Niks forceren, geen irritatie oproepen, niet van elkaar en ook niet van de spieren!! Het moet voor iedereen gewoon leuk zijn en ook leuk blijven.”

De derde helft
Daarna was er op het terras, op anderhalve meter afstand, voor iedereen weer een ‘bakske’ koffie. Daar had kantineprinses Carla prima voor gezorgd. En hopelijk blijft dat in de toekomst. De derde helft is een erg belangrijk onderdeel van deze samenkomst. Dat voelde iedereen perfect aan. De heren kwamen overeen om voortaan iedere vrijdagmiddag rond half twee te starten en elkaar via de app op de hoogte te houden. Kijk, dat zijn geen halve maatregelen. Heren, en ook dames, die zich geroepen voelen om mee te doen kunnen zich bij de voorzitter aanmelden. Voorlopig gaan we na deze start dus door en is iedereen welkom. Wel de sportkleren thuis al aandoen want de kleedlokalen blijven voorlopig gesloten.

Kom jij ook meedoen?
Nieuwsgierig naar wie erbij waren? Hier komen de namen: Johan Heesterbeek, Ad van Dorst, Ton Seuntjens, Jan Rombouts, Harrie Fiers, René Walenberg, Jan Vlems, Bert Maas en Will Daniëls. Zij hopen natuurlijk dat ook andere liefhebbers zich gaan melden.

 

 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De druk wordt groter. Bladella komt (te) dicht bij gevaarlijke plaatsen. SV Laar is goed op weg naar de promotie play-offs. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven