Nieuws

Gesprekken in de coronatijd deel 7

www.bladella.nl
Tjeu van de Sande:” Ik heb zeer waarschijnlijk blauwwit bloed in mijn lijf". Hoe vergaat het Tjeu in deze coronatijd?

Tjeu, voor de jongeren, kun je kort even aangeven wie je bent.
“Ik ben nu 71 jaar en heb sinds 2017 een kamer hier in het verpleegtehuis, Oktober. Dat komt door een herseninfarct waardoor ik aan de linkerzijde helemaal verlamd ben geraakt. Dat is in dat jaar in april gebeurd en ik ben toen met Bladel kermis naar hier gekomen.”

Hoe gaat het met je?
“Naar omstandigheden gaat het redelijk goed. Ik kan niet zelf uit bed, ik kan niet lopen maar met de fysiotherapie valt er wat te winnen. Echt wel heel jammer dat we nu in het coronatijdperk zitten. Daardoor mogen we geen bezoek ontvangen en dat maakt het hier wel saai.” 

Hoe ziet zo’n dag er voor jou nu uit? 
“Voor het ontbijt word ik uit bed gehaald en dan zitten we met drie of vier aan één grote tafel. Meteen daarna word ik weer naar de kamer gereden en daar blijf ik dan verder de hele dag. Gelukkig kan ik me goed bezighouden met puzzelen, vooral kruiswoordpuzzels, en ook heb ik afleiding met mijn telefoon. Het middageten, en ook het warme avondeten, wordt op de kamer gebracht. Nee, de verzorgenden dragen nog geen beschermende kleding of mondkapjes.” 

Dus jouw vrouw Anny en de kinderen heb je al een tijdje niet meer gezien?
“Nee, niet echt. Anny geeft beneden de was af en mag dan niet verder komen. Als het mooi weer is kunnen we ’s middags even naar buiten, we worden gelucht zeg maar, bij een zitje hier vlakbij. Vandaar kan ik haar wel zien, over het hek en de tuin. Maar dat is op 20 meter. Daar zie ik ook onze kinderen maar de kleinkinderen zijn op zo’n afstand wel erg klein. We hadden gehoopt dat vanaf vorige week één persoon per dag zou worden toegelaten maar dat is helaas niet gebeurd.” 

Over Bladella, jouw cluppie. Hoe verliep jouw eigen voetbalcarrière?  
“Bladella is altijd heel belangrijk voor me geweest. Het is wel opmerkelijk dat ik pas bij de club ben gekomen toen ik 18 jaar oud was. Misschien omdat ik thuis de oudste was, op de boerderij, omdat ik in Dongen intern was, ik weet het niet. Ik werd toen grensrechter bij Bladella 1, voor een jaar of acht. Daarna ben ik KNVB-jeugdscheidsrechter geworden. Toen ben ik later ook gaan voetballen, bij de lagere senioren. Dat ging wel steeds moeilijker omdat ik veel last kreeg van mijn rug. Ik heb nog lang met een hernia thuis op bed gelegen.”

In welke functies ben jij actief geweest bij Bladella?
“Ik ben jaren jeugdleider geweest, ook hoofdleider en dus was ik lid van het jeugdbestuur. Daarna ben ik, dat was nog in de tijd van voorzitter Cees Louwers, begin jaren tachtig, in het hoofdbestuur gekomen. Ik was verantwoordelijk voor het kantinegebeuren en dat heeft tot voorbij het jubileum, bijna 30 jaar dus, geduurd. Dat was een hele lange periode.”

Bladella bestaat dit jaar nu 110 jaar. Het was deze week Koningsdag en jij mag nog enkele onderscheidingen uitreiken aan Bladella-leden. Wie gaan dat worden en waarom?
De eerste zou ik geven aan Toon Schellekens, de meest onderschatte bestuurder bij Bladella. Toon was secretaris tussen 1970 tot 1985. Dat was een zeer onrustige periode, sportief en ook bestuurlijk. Er was van alles te doen. Toon hield de zaak draaiende, met de toto-lotto en ook viel hij steeds in als scheidsrechter. Het tweede lintje is voor de zeer inspirerende voorzitter Swiet van Rossum. Hij was maar liefst 18 jaar aan één stuk voorzitter. Verder moet Harrie Korsten er onderhand maar eens één krijgen. Hij is altijd op de achtergrond gebleven maar met alle vragen kun je nog steeds bij Harrie van de kantine terecht. Een vierde onderscheiding zou ik geven aan een voetballer, Jeroen Schilders. Ik wil hem prijzen omdat hij, ik zou bijna zeggen ondanks zijn talenten, trouw gebleven is aan Bladella en ook nu nog steeds als jeugdleider en trainer actief is. Grote klasse!!

Een uitsmijter Tjeu, wat is voor jou het meest in het oog springende positieve van het afgelopen seizoen?
Ik vind het als oud-kantineman klasse dat Carla Verschuuren, met Paullino, beheerder is geworden van de kantine. Het bevalt haar prima en zij bevallen Bladella ook hartstikke goed, heb ik gehoord!!!

 
www.bladella.nl
Onverklaarbaar wat er toch mis is met Bladella. Al 3 wedstrijden kon de ploeg nauwelijks tot scoringskansen komen en stond de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Op woensdagmiddag 20 maart was het weer een drukte van belang op sportpark 'de Smagtenbocht' van Bladella. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij jij zo’n stoere voetbalmeid?! Kom dan (met je vriendinnen) naar de Meidenavond bij Bladella op vrijdag19 april! Lees verder »
 
www.bladella.nl

Excuses voor 't ongemak!

21 maart 2024
Sinds afgelopen vrijdag is er in de kleedaccommodatie géén warm water meer. De boiler ketel bleek lek. ‘Koud douchen’! Lees verder »
 
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven