Gesprekken in de coronatijd deel 6

25 april 2020
www.bladella.nl
Jan Vlems: Penningmeester bij Bladella, een leerzame en erg leuke job. Over zijn Bladella tot en met de impact van de crisis.

Klopt dat Jan, hebben ze jou nooit voor een interview gevraagd?
“Eigenlijk klopt dat niet Harrie. Ik was daar bij Carla weer eens te snel met antwoorden. Een anderhalf jaar geleden heb je me nog gesproken voor de Fakkel, bij het veld van RKVVO Oerle, over de opvolging als penningmeester.”

Je bent nu meer dan 25 jaar penningmeester. 
“In 1992 ben ik Marc van Limpt opgevolgd. Eén week voor ik dertig werd had ik mijn eerste bestuursvergadering. Ik was toen net gestopt met mijn SPD-studie, ik weet het nog. Swiet van Rossum vroeg me. Ik kijk op die hele lange periode van bijna 30 jaar terug als op een leerzame en ook een heel leuke periode.” 

Toch tijd om de taak over te dragen?
“Ja, eigenlijk, en ook rationeel gezien, moet onderhand wel eens gaan gebeuren maar ik moet eerlijk zeggen, met pijn in het hart. Het liefst zou ik de zaak overdragen aan een jonge man of jonge dame van tussen de twintig en de dertig die bekend is met de branche, zal ik maar zeggen. Ikzelf wil desnoods nog wel een tijd op de achtergrond blijven meedoen. Ik heb al wel een paar kandidaten benaderd maar het is me nog niet gelukt iemand vast te leggen. Maar ik heb nog enkele namen Dat gaat wel goed komen.”

Hoe verliep jouw eigen voetbalcarrière? 
“Ik kan zonder overdrijving zeggen dat mijn carrière een regelrechte successtory was. Tenminste….als je naar mijn tijd bij de lagere senioren kijkt. We speelden toen met een geweldig team, het 7de elftal. We werden in de jaren tachtig in zeven jaar vier keer kampioen. In de voorhoede hadden we het sterrenduo Toon Kox en Frank Wouters, ieder goed voor zeker 25 doelpunten per seizoen. Op het middenveld stond onze vrije trappenspecialist Tjeu van de Sande. Leider was Cees (Map) Wouters. Ik weet nog, in twee seizoenen wonnen we 39 van de 40 wedstrijden. Dat waren nog eens tijden, man, man.”

Jij bent ook een paar keer met de selectie naar Engeland geweest. Iets speciaals meegemaakt? 
“Over de uitstapjes met de selectie moet ik kort zijn. Als er weer eens iets was voorgevallen – en dat gebeurde best wel vaak – riepen de jongens steevast: ‘What happens in England, stays in England”. Verder was het er natuurlijk gewoon erg gezellig!!!”

Hoe kijk je terug op het afgelopen voetbalseizoen? 
“Wij hebben met het eerste een prima seizoen achter de rug. De laatste zes wedstrijden hebben we gewonnen en na de zeperd met 0 – 4 tegen Beerse Boys, vorig seizoen in april, hebben we thuis alle wedstrijden gewonnen. Dat wil wat zeggen!! Het is alleen zonde dat we dit seizoen, hoe zal ik het zeggen, de kroon niet op het werk kunnen zetten. Met het halen van de tweede periode stonden we er goed voor. We horen naar mijn mening in de tweede klasse maar om de overstap zonder feestje te maken? Nee, dat zie ik niet zitten.”

Wat merk jij thuis en op je werk van de anderhalve meter-maatschappij? 
“Ik werk drie dagen in de week op een administratiekantoor in Eindhoven, op corona-afstand. Daar fiets ik naar toe en ook weer terug natuurlijk. Het is opvallend rustig op de weg. Ik werk ook twee dagen per week als postbode, mijn nieuwe droomjob. Daar is de afstand helemaal geen probleem. Thuis wandel ik veel en ik bezoek mijn moeder, 92 jaar en ook mijn schoonouders die al in de 80 zijn, op afstand dus.”

En verder in deze coronatijd?
“Ik vind het sneu dat we door deze beperkende coronatijd op een minder prettige manier van onze voorzitter René afscheid moeten nemen. Hij heeft veel voor onze vereniging betekend. Ik zou liever een meer passend afscheid zien. En verder? Mij doet het, als sociaal figuur, pijn dat mensen elkaar in deze tijd zoveel moeten mijden. Ik hoop dat dat over niet al te lange tijd echt gaat veranderen. We moeten ons verder realiseren dat de druk in onze samenleving op dit moment toch wel erg bij die zogenaamde vitale beroepen ligt. Enne, als ik nog mag? Ik ben bezig om het archief van Bladella wat op te pimpen. Misschien kan iemand mij helpen met de topscorerslijsten van Bladella 1 van de beginjaren van de vorige eeuw tot het midden van de jaren tachtig. Laat maar weten!!”

Hoe is de conditie?
“Van mijzelf? Nou… omdat de tennisbaan op slot is zal die conditie deze maanden wel enigszins minderen. Daar staat wel tegenover dat de bar ook gesloten is dus dat komt mij dan toch weer ten goede!!” 

We zijn aan het einde Jan. Wie wordt de volgende gast?
“Als het mogelijk is zou ik Tjeu van de Sande nog eens aan het woord laten.”Bladella 7 (in, waarschijnlijk, 1986) Bij de foto, staande van links naar rechts

Sponsor Jan Coolen, leider Cees Wouters, Frank Wouters, Noud Antonise, Wil Hooijen, keeper Toon Luijten, Michel de Beijer, Toon Kox, Jos Larmit.
Zittend: Frank Gevers, Ron Kraaijvanger, Jan Vlems, met bal, aanvoerder Matty van Doorn, Cor Kuijpers, Johan Heesterbeek.

Waarschijnlijk heeft Tjeu van de Sande de foto gemaakt, hij staat er niet bij.

 

 


 
www.bladella.nl
Een enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren transportbedrijf ‘Van der Heijden  Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »