Nieuws

Gesprekken in de coronatijd deel 5

www.bladella.nl
Carla Verschuuren: “Ik mis de kantine best wel!” Carla en haar Paullino hadden u graag geholpen, maar ja…Corona.

Eerst de vraag van Harrie Korsten: Hoe is het beheer van de kantine jou, jullie, in afgelopen seizoen bevallen?
“Het eerste jaar beheerder zijn van de kantine is ons prima bevallen. Waarom? Gewoon, mensen om je heen. Voor alles en iedereen zorgen, bedrijvig zijn. Dat zit er gewoon in bij ons. Er is ook altijd wat te doen. Daarom ook dat deze coronatijd ons best zwaar valt. We zijn dan ook heel benieuwd welke beslissing over het vervolg er genomen gaat worden. Hopelijk…”

En hoe denkt jou Paullino daar over? 
“Die is er ook graag bij. Hij mist nu het trainen alweer, en het voetballen natuurlijk. Hij heeft besloten dat hij volgend seizoen geen elftalleider meer zal zijn. Dan kan hij op zondag ook meer in de kantine meewerken. Dat bevalt hem prima”.

Jullie zijn vast nog in de kantine doende geweest? Waarmee zoal?
“Jazeker. We hebben eerst alle spullen uit de koeling op houdbarheidsdatum bekeken. Wat zou bederven hebben we naar de voedselbank gebracht. Het frituurvet is vervangen en de bierleidingen zijn schoongemaakt. Nu ben ik nog bezig met het texxen van een muur. Dat stond eigenlijk voor de zomer gepland maar dat kan er nu mooi tussendoor. En we moeten de nieuwe kluisjes nummeren. Er is altijd wel iets te doen. Gelukkig”

Wat merk jij thuis en bij je werk van de anderhalve meter-maatschappij? 
“Voor ons hier gaat het leven voor het grootste deel gewoon door. Paullino gaat iedere dag naar zijn werk in Eersel, Youri werkt hier thuis aan school en verder is hij doende met gamen en chillen. Maar, net als wij, gaat hij het sociale gebeuren missen. Op mijn werk bij Crowe Foederer zit ik in de schoonmaakploeg. Ik kom daar nu iedere dag en zorg ervoor dat er voldoende reinigingsmiddelen zijn. Er is bij het poetsen meer aandacht voor bijvoorbeeld de klinken en de trapleuningen. Maar omdat heel wat mensen thuis werken zijn de regels goed na te leven. Nee, wij hebben het best goed. Petje af voor alle mensen die in de Verpleegtehuizen werken. Dat moet toch wel eens spannend zijn!!!” 

Iets over sport. Welke sport deed jij vroeger? En nu?
“Ik ben altijd bij het korfbal geweest, eerst in Hapert en later in Bladel. Ik heb ook nog gevoetbald. Jazeker. Dus zeg niet dat ik niets met sport heb. Maar na vijf knieoperaties en een dubbele enkelbreuk heb ik mijn portie aan fikkie gegeven. Ik ben blij genoeg dat ik hier in de kantine op zaterdag en op zondag kan blijven rondrennen. Daarom heb ik ook geen extra sport meer nodig. Dat poetsen, dat ik dan voor mijn werk doe, is al een sport op zich. Toch?”

Verder nog iets over jou, over de kantine?
“Ik vind de sfeer in onze kantine voor en achter de bar prima. We hebben een goed team. Maar we zoeken versterking, meer mensen die meehelpen zijn nodig. De selectie doet het prima achter de bar en ook donderdagavond is er meestal geen probleem. We zitten wel nog steeds omhoog met de snackhoek. Iedere zondag kunnen we voor de hele dag nog iemand gebruiken. Misschien is dat een mooie bijverdienste voor een groepje voetballende vriendinnen. Ik zou zeggen: stuur een appje door aan je vriendinnen, vraag wie er mee wil doen en meld je aan de bar. Zo simpel is dat”

En? Wie wordt de volgende in deze Corona-serie? 
“Net was Jan Vlems hier. Die beweerde dat hij nog nooit voor zoiets aan de beurt is geweest. Nou, dit is jouw kans, heb ik hem gezegd. Vraag hem dus maar eens

 


 
www.bladella.nl
Het competitie-einde nadert gestaag. Zondag 'Brabantia' en dat is het voorlaatste thuisduel. De spanning blijft maar stijgen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Afgelopen vrijdag 12 april was de start van de Bladella Voetbal Academy. Aan het weer kon het in ieder geval niet liggen. De spelers… Lees verder »
 
www.bladella.nl
In een snelle en spannende wedstrijd moest Bladella de punten in Weert laten. De eerste tien minuten van de tweede helft waren fataal. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Het seizoen loopt weer op z'n eind. Terwijl de eindstand in de meeste seniorencompetities onverminderd spannend blijft, zijn bij de… Lees verder »
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven