Nieuws

Bladella pakt in Budel de periodetitel !

08 maart 2020
www.bladella.nl
Door de 0-1 winst bij het ook hooggeplaatste Budel legde Bladella beslag op periode 2 en dus een ticket voor de play-offs.

Al waren de weersvoorspellingen in de afgelopen week voor de zondag slecht, toch kon er gewoon competitievoetbal plaatsvinden. Het was de vraag in hoeverre de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Best Vooruit bij de Bladellamannen nog in de benen zou zitten. Regen en wind maakten het de laatste weken de spelers niet gemakkelijk. Bladella wist zich kennelijk in deze periode beter te manifesteren dan andere ploegen getuige het behalen van de periodetitel.
Winnen was een noodzaak om de titel te pakken. Maar wilden de Budelse gastheren aansluiting bij de top krijgen dan was winnen voor hen ook noodzakelijk. Beide ploegen betraden het veld met een aanvallende instelling. Er gebeurde daardoor veel in de strafschopgebieden en dat maakt een wedstrijd aantrekkelijk voor het publiek.

De eerste fase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. De Budelse voorwaartsen bleken graag over rechts de aanval te kiezen waar men met snelle spelers de bal in het strafschopgebied kon pompen. Daarmee werd gevaar gesticht maar kwam men niet tot scoren. Na een kwartier spelen kwam Bladella beter in de wedstrijd. Er kwamen kansen voor Stijn Wouters, Niels Krekels en Jordy Tenbült. De Budelse doelman Don Driessen redde fraai op een kopbal van Stijn Wouters door de bal tot hoekschop te verwerken. Uit die hoekschop was het raak. Niels Krekels krulde de bal op het hoofd van Tom Maas die snoerhard en onhoudbaar inkopte.
Budel reageerde met goed combinatiespel maar kon geen gaten trekken in de hechte defensie van de Bladelse gasten. Het grootste gevaar in deze periode kwam van Jelle Martens die van grote afstand een hard en goed gericht schot afvuurde. Doelman Stan van den Berg redde echter bekwaam ten koste van een hoekschop.

Het eerste deel van de tweede helft lag het initiatief bij Bladella. Er kwamen kansen voor Niels Krekels en Jordi Tenbült maar die konden niet worden verzilverd. Dit alles gebeurde ten koste van veel gele kaarten voor Bladellaspelers.
Pas na 25 minuten kon de eerste serieuze scoringskans in de tweede helft voor Budel worden genoteerd. Daarna stuurde Budeltrainer Walter van Ommeren de jonge verdediger Wouter Spee naar voren als extra aanspeelpunt. Er kwam toen wel degelijk doelgevaar. De uitvallen van Bladella waren echter steeds gevaarlijk. Bladellatrainer Harry La Vallette liet in de laatste fase van de wedstrijd Jorn Cox zijn debuut in de hoofdmacht maken. Hij maakten nog spannende minuten mee maar de moegestreden ploegen konden niet tot scoren komen. Daarmee was het periodekampioenschap voor Bladella een feit.

Komende zondag gaat de competitie verder en komt in Bladel Wilhelmina Boys op bezoek. Er zal de komende week niet alleen gesproken worden over de spannende wedstrijd van afgelopen zondag. De wedstrijd in Best tegen Wilhelmina Boys verloren de Schippersmannen met 2-1 door twee goals voor de tricolores in de laatste minuten.

Dat kan aanstaande zondag rechtgezet worden in het eigen sportpark.

Lees ook 't verslag van Pascal Snijders in de maandag editie van het ED

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven