Topper in 3D: sv Budel - Bladella!

07 maart 2020
www.bladella.nl
Op bezoek bij de numero drie. Om aan te haken moeten de Bulanders winnen. Blijft Bladella dan wel trotse koploper?

Budel heeft al een prijsje binnen. De eerste periodetitel.
Jaja, eigenlijk dankzij Bladella….

Zoetzuur voor de Schippers’ mannen was afgelopen donderdag het verloop van de 1/8 finale daar in Best. Tegen de veldverhoudingen in weliswaar, bleef de 0-1 voorsprong (vanaf minuut 18) overeind tot een minuut of drie, vier vóór het einde. Via penalty’s daarna kon uiteindelijk 1e klasser Best Vooruit zich toch in de kwartfinale plaatsen. ‘Met opgeheven hoofd’, heet het dan. En terecht, want de complimenten gingen mee naar Blaal. Een mooi tussendoortje, want in de competitie is natuurlijk veel meer te halen.
En die ambitie mag je - ‘moet’ je zelfs - hebben, als je ruim halverwege bovenaan staat.

Periode 1
Begin november lag voor blauwwit ook periode één voor het grijpen. Bij winst in de voorlaatste pot bij MMC zou in de slotronde - uit bij laagvlieger Wilhelmina Boys - een gelijkspel voldoende zijn voor een feestje. Maar dat scenario belandde bij de recyclingboer. De overmacht in Weert kon niet in cijfers vertaald worden. Integendeel. De punten bleven in Limburg: 1-0. Nog niet veel aan de hand, want in speelronde 8 had Bladella - met het beste doelsaldo in the pocket - ook nog eens het makkelijkst programma. Dat bleek ook, want de cornerverhouding op Naastenbest was 0-23. 'Frustrerend zuur' is de beste omschrijving voor het toch 2-1 verlies bij de Boys uit Best. De zeker gewaande periodetitel belandde zo verrassend elders. In Budel werd gefeest..!
2-1
Enkele weken eerder (speelronde 6) bezocht sv Budel nog als koploper de Smagtenbocht. Dat werd stuivertje wisselen want de formatie van Harry la Vallette won verdiend met 2-1 van de toen ietwat tegenvallend oranjebrigade. Bladella aan kop. Toch was het elitecorps van keuzeheer Walter van Ommeren toen op voorsprong gekomen. Na een snelle uitbraak over rechts leverde Jasper Beerten een fraaie voorzet af die door de verbouwereerde verdediging in eigen doel werd gewerkt: 0-1.
Bladella begon enthousiast aan een inhaalrace. De strijd speelde zich in tweede helft dan ook bijna helemaal op de speelhelft van de gasten af. Na bijna een uur viel de gelijkmaker uit een actie waarbij Ibou als laatste de bal toucheerde: 1-1. Tien minuten later kwam blauwwit via een strafschop op een dik verdiende voorsprong. Om toch nog één punt mee naar huis te kunnen nemen moest het oranjeteam uit de loopgraven komen en dat zorgde in de laagste 20 minuten voor een boeiende pot. Bladella bleef de betere ploeg met vlotte aanvallen en gevaarlijke acties. Zo moest Don Driessen (33), de lange Budel-doelman, zich tweemaal naar de uiterste hoek strekken. De eerlijkheid gebiedt ook te zeggen dat aan de andere kant onze goalie Stan in de laatste minuut nog een zeker doelpunt bij de paal moest wegtikken om de 2-1, en daarmee de koppositie veilig te stellen.
Héél lang geleden
“De wedstrijden tussen Bladella en Budel staan traditiegetrouw borg voor een brok spanning en spektakel.” Daarmee opende Leo Wilms zaliger toen een van zijn krantenverslagen. Helaas verloren we mekaar de laatste decennia uit het oog. De oranjehemden acteerden een lange tijd in het bronsgroen eikenhout, in Zuid II dus. Hun verzoek om weer in de Kempen en omgeving te mogen ballen werd twee jaar terug door de KNVB gehonoreerd. Vorig seizoen kwam Budel met 43 punten kort achter de subtop uit. En in deze editie zijn de witbroeken met ambitie heel sterk bezig. Thuis nog niet verloren en op vreemde grond moest alleen bij MMC, Unitas’59 en Bladella verlies genomen worden. Met slechts 11 goals tegen (Bladella 16) mag de Buulse defensie de sterkste van 3D genoemd worden. Dan is zelf scoren wat minder van belang. Budel kwam tot nu toe aan 24 kruisjes, de koploper staat op 47. Dat is natuurlijk danig vertekend. Bladella scoorde 20x tegen Tivoli en Budel nog maar twee (2) keer. Tivoli moet nog naar Budel.
Ambitieus
Na Theole, Boxtel, RKVVO staat succestrainer Walter van Ommeren het volgend seizoen aan de Poelderstraat voor het derde seizoen op de loonlijst. Een team met goeie mix heeft hij ter beschikking. Linksback Bas van Dooren (36) en keeper Don Driessen (33) zijn de oudjes, maar ook midhalf (en aanvoerder) Rik Bogers (26) speelt al zeven seizoenen onafgebroken in het vaandelteam. Ruim voldoende routine in de ploeg. In de laatste wedstrijd werd Gestel, in eigen huis notabene, met liefst 0-4 vernederd. De 16 jarige Wouter Spee, voor het eerst in de basis, vormde toen met Roy Claassen een ijzersterk blok centraal achterin. Met dit goed voetballend team en de aanstormende jeugd - tegenwoordig ook in deze regio én op een goed niveau spelend - lijkt sv Budel klaar om een stap hogerop te gaan maken.
Topper!
Dat geldt ook voor de Schippers’ mannen. Met een goed resultaat aan de Poelderstraat kan immers periode twee binnen gehengeld worden. De witbroeken, met al een periode op zak, zullen er alles aan doen om dat te verijdelen. Een cruciaal duel voor de Bulanders, want bij verlies zal men (voorlopig) af moeten haken. Even cruciaal voor de Schippers’ mannen die anders in ’t hol van de leeuw die prijs dan nog moeten zien te veroveren.
Met twee teams die - op een zwaar veld - vol voor de overwinning willen strijden, kan de aanhang rekenen op een spannende pot, een echte topper!! 
We zien mekaar!

p.s. 'moet' de periodetitel gevierd worden, dan zijn na afloop de supporters natuurlijk van harte welkom op de Smagtenbocht! Carla met haar crew staan er al klaar voor....!

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-06-2013