Nieuws

Bladella strijdend ten onder in Best

06 maart 2020
www.bladella.nl
18e min. 0-1 Jordy Tenbült - 87e min. 1-1 Van Heukelom - strafschoppen: Best Vooruit scoort 4x, Bladella mist er twee

Op z’n Kempisch gezegd: Het was een “zoere aovond” (vrij naar Tom Maas sr). Vanuit een redelijk droge tribuneplaats hadden de vele trouwe Bladellasupporters te doen met de spelers die constant het hemelwater over zich heen kregen. Nee, echt lekker voetbalweer was het niet. Het natte kunstgras was glad, het was moeilijk om de doorglijdende bal onder controle te krijgen en te houden. Het werd daardoor een vechtwedstrijd die onbeslist eindigde. Met het nemen van strafschoppen trok gastheer Best Vooruit aan het langste eind.

Eersteklasser Best Vooruit was nagenoeg constant aan de bal maar botste op een zeer solide verdediging. De gastheren probeerden vooral via de rechtervleugel met Gerben Sozeydio, Tim Fiolet en Stijn Beekx succesvol te zijn. Maar daar troffen zij een zeer goed spelende Tom Maas gesteund door Bart de Jong en Anel Selimovic op hun weg. Bladella kon nagenoeg de hele wedstrijd alleen maar tegenhouden en slechts enkele keren gevaarlijk worden. De eerste doelpoging van Bladella was pas na een kwartier spelen. Niels Krekels kwam goed door maar zijn schot ging over het doel. Maar twee minuten later was het dezelfde speler die vanuit de eigen verdediging werd aangespeeld. Hij passeerde zijn directe tegenstander en vond Jordy Tenbült die de ruimte kreeg om uit te halen. Zijn schot verdween laag in de rechterhoek. Dat was efficiënt voetbal. Twee minuten na de Bladelse treffer was het Best Vooruit die de grootste kans van de eerste helft kreeg. Een voorzet werd weggewerkt uit de Bladellaverdediging maar belandde bij de opkomende Thomas van Heukelom die hard inschoot. Doelman Stan van den Berg redde met een prima reflex en hield zijn ploeg op voorsprong. Best Vooruit kon de rest van de eerste helft niet meer gevaarlijk worden. Dat waren de Schippersmannen nog wel een keer. Een hoekschop kon de bal nog net door de Bestse verdediging van de doellijn worden weggewerkt.

In de tweede helft bleef het spel hetzelfde: Best Vooruit viel aan Bladella hield tegen. Het aanvalspatroon van de Bestse formatie bleef hetzelfde, wellicht ook noodgedwongen. Het centrale verdedigingsduo Niek Janssen en Stijn Wouters waren heer en meester in het centrum. De vleugelverdedigers Jesper van Erkel en Tom Maas hadden hun handen vol maar wisten zich goed gesteund door de verdedigende middenvelders They Lauwers en Bob Michiels.

Een tiental minuten voor het einde kwam dan toch de gelijkmaker. Het was de opkomende Thomas van Heukelom die vrij kon aanleggen op de rand van het strafschopgebied. Zijn schot was onhoudbaar voor doelman Stan van den Berg. In de resterende tijd leken de krachten het wat te laten afweten. Geen van de beide ploegen kon nog voor doelgevaar zorgen. Strafschoppen moesten de beslissing geven. Daarin bleek Best Vooruit beter.

Bladella heeft zich weer eens getoond als echte cupfighter. Tegen hooggeplaatste clubs komt duidelijk tot uiting dat de Schippersmannen beschikken over een zeer moeilijk te nemen verdedigingsvesting.
Aanstaande zondag speelt het de belangrijke uitwedstrijd tegen Budel.
In die strijd zal zeker meer ruimte zijn voor aanvallende impulsen.

Lees ook het verslag van Stan Schrijen in de vrijdageditie van 't ED

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven