Nieuws

Spiegelen aan Best Vooruit

25 februari 2020
www.bladella.nl
De Bladella bekerkaravaan trekt donderdag 5 maart naar Best: goede herinneringen ophalen en wellicht 'n kwartfinaleplaats.

Best Vooruit en Bladella speelden op 23 oktober 2012 voor het laatst een officiële wedstrijd tegen elkaar, in de tweede ronde van de districtsbeker. Na een 2-2 gelijkspel won Best Vooruit de strafschoppenserie.

Natuurlijk zijn de Schippers’ mannen opnieuw de underdog. Het Bestse roodzwart kleurt immers doorgaans in de eerste klasse, het blauw & wit ‘slechts’ in 3D. Best Vooruit, 90 jaar jong, heeft een 1.200 leden op de lijst staan, Bladella een 150 minder. Wekelijks trekken 17 seniorenteams en tegen de 50 jeugdteams het ‘rossonero’ aan. Het ‘blubianco’ gaat ieder weekend in 45 tassen naar de sportparken. Bladella is groot, Best Vooruit is ruim 20 teams groter.

Milanello
Bladella heeft - mede vanwege de door de recessie mislukte Egyptische Poort - de beschikking over een goed geoutilleerd sportpark. Maar daarmee vergelijken, mag ‘de Leemkuilen’ in Best best ‘Milanello’ genoemd worden. Mede dankzij het spoor! Eind jaren negentig werd voor de verbreding van het drukke, naastliggend spoortraject flink wat ruimte van het sportpark geannexeerd. In ruil daarvoor kon er een groot, prachtig - en uiterst ruim opgezet - clubgebouw met kantine, kleedlokalen, tribune, bestuurskamer, sponsorruimte, krachthome, fysioruimtes, kantoren én opslag - compleet gemaakt met o.a. heden ten dage drie kunstgrasvelden - verrijzen. Onder de bezielende leiding van de toenmalige preses Jan van Gennip (1991-2007 voorzitter BV) kostte dat - vooral in de periode 1997 t/m 2000 - ontzettend veel kruim. Daarbij wist Best Vooruit ook nog eens een voorbeeldige verenigingsorganisatie op te zetten. Een aantal keren heeft Bladella toentertijd - o.a. op gebied sponsoring, kantinezaken (en ‘kunstgras’) -daar in de keuken mogen kijken.

Goed, beter, Best Vooruit
Ook op sportief vlak mag de club aan de Sportlaan gezien worden. Maximale doorstroming uit een kwalitatief hoogstaande jeugdopleiding zorgt dat het vaandelteam in deze eeuw al 13 seizoenen in de eerste klasse kan meedraaien. JO13-1 speelt momenteel in de hoofdklasse, JO15-1 3e Divisie en de twee oudste jeugdcategorieën in de 4e Divisie. Best Vooruit wist zich afgelopen seizoen te handhaven in de landelijke Top100 jeugdopleidingen. Daarmee blijft voor de toekomst - normaal gesproken - het hoge amateurniveau in Best gewaarborgd.
2e klasse
In de laatste twintig seizoenen stonden Bladella en Best Vooruit voor de competitie slechts drie jaargangen tegenover elkaar. Dat was telkens in 2F. Dat is overigens al weer een hele tijd geleden, want het laatste competitietreffen dateert uit 2006; al 14 jaar terug dus. Via de play-offs was Bladella toen naar de 2e klasse gepromoveerd. Dat gebeurde na een bloedstollende beslissingswedstrijd (25 mei 2005) op het sportpark van Bergeijk. Pas in de verlenging kwam de 4-3 winst op De Valk tot stand. Legendarisch!
Best Vooruit had het dat jaargang niet kunnen redden in 1C. Zodoende kwamen roodzwart en blauwwit weer eens tegenover elkaar te staan. Het werd een hectisch én spraakmakend seizoen. Er gebeurde van alles. Zo werd het Bossche RKJVV tegen het einde nog uit de competitie gezet. De gespeelde partijen tegen de Bosschenaren kwamen te vervallen, waardoor Bladella - met nog één speelronde te gaan - ineens op plaats twee terecht kwam, achter kampioen Nuenen. De nacompetitie richting 1e klasse gloorde..!!

1e klasse
Voor de derde keer in haar historie was Bladella vlakbij de 1e klasse! Op de laatste speelronde, op Koninginnedag, nog even een periodetitel pakken… Maar dat ging fout! Het keurcorps van John Smetsers liet het op de Smagtenbocht lelijk zitten door tegen BVV - die nog volop in strijd was om nacompetitie voor handhaving te ontlopen - met 1-5 het schip in te gaan. Best Vooruit won wél en ook nog met grote cijfers (6-2). Toen de eindstand werd opgemaakt bleek dat niet Bladella (met de beste papieren) de play-offs had gehaald, maar Best Vooruit. In punten wel gelijk (ieder 31) maar notabene op doelsaldo..!!
De ‘Rossoneri’ schakelden daarna sc ’t Zand en TEC uit om in de finale via de andere Tielse club Theole (4-1) weer meteen in de 1e klasse aan te sluiten.
Resultaten
In dat enerverend seizoen wisten de blauwwitten wel 2x van de ‘Rossoneri’ te winnen. Op de Leemkuilen was, met Cas Vosters als mascotte, Erwin Louwers matchwinner: 0-1. Op de Smagtenbocht waren de doelpunten van Remco Janssen en Mark Antonius voldoende om de Bestenaren weer met lege handen huiswaarts te sturen.
Ook in de jaren 2001-2003 wisten de Bladelnaren doorgaans goede resultaten te boeken. Best Vooruit lag ons wel! Alleen in 2001 werd aan het spoor in Best verloren (2-1). In de overige drie competitiepotten bleef Bladella de baas. Vooral de 1-2 overwinning (dec. 2002 met Tom Maas als mascotte) was een enerverende strijd met veel publiek. Best Vooruit had toen net een periodetitel binnen. Dat seizoen wist Bladella, ondanks 2x winst op het sterke Best Vooruit zich niet in de 2e klasse te handhaven.
Beker
Donderdag 5 maart trekt de blauwwitte karavaan naar Best om goede herinneringen op te halen en wellicht een kwartfinaleplaats daar weg te kapen. Kunnen de Schippers’ mannen zich weer eens spiegelen aan Best Vooruit. Roodzwart is na een moeilijke periode aan het opkrabbelen door de laatste weken punten te pakken. Bladella staat fier aan kop in 3D en kan een dezer weken de 2e periodetitel binnen gaan halen. Maar dat is wel twee trappen lager dan het 1e klasseniveau waar Best Vooruit loopt te ballen. Benieuwd of cupfighter Bladella dan overeind weet te blijven. Het verleden geeft daarvoor in ieder geval alle hoop..!!
Periode
Maar eerst zondag revanche op MMC Weert! Dat is vele malen belangrijker, want er is misschien al wel een prijs te incasseren!
Drie voorwaarden:
       1. zelf winnen van MMC Weert
       2. Unitas'59, Hapert en Hoogeloon mogen NIET winnen
       3. betreffende wedstrijden mogen niet afgelast worden….!

Mooie voetbalpotten!!


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven