Nieuws

'Walking Football' bij Bladella

13 februari 2020
www.bladella.nl
Ben je ouder dan 55 jaar en wil je meedoen? Lees dan de uitleg hieronder. Twijfel je of het iets voor jou is? Lees  hieronder!

Wil je eigenlijk niet meedoen? Lees toch de uitleg hieronder!!!

Waarom is walking football een prima activiteit voor senioren?
De KNVB heeft zich als doel gesteld clubs te stimuleren om dit ‘laagdrempelig bewegen’ bij, onder andere, oud-leden te bevorderen. Behalve de lichamelijke beweging staan het onderhouden van sociale contacten, met meer zelfredzaamheid, en het in standhouden van de clubbinding bij de doelstellingen van de voetbalbond.

Bladella wil een groep opstarten die bij de club regelmatig actief gaat zijn. Er is een plan voor een eerste oefenmiddag en daarna wekelijkse wedstrijdjes op woensdag- of vrijdagmiddag. Er wordt gemikt op een aantal deelnemers, voetballend actief en aan de zijlijn, van tussen de 15 à 20 personen. Die dienen vóór 1 maart een reactie met naam, telefoonnummer en woonplaats te sturen naar info@bladella.nl. Geef aan of je op de voorspeelmiddag wil komen en, misschien weet je het al, of je op woensdag- of vrijdagmiddag wil meedoen.

Wat kun je verwachten? Op de KNVB-site is een uitgebreide uitleg beschikbaar. Klik daarvoor naar https://www.knvb.nl/walking-football. Kort samengevat: er wordt gespeeld op een kwart veld met zes tegen zes, met kleine doelen. Er wordt tijdens het spel alleen gewandeld en de passes mogen niet boven heuphoogte aankomen. Er is een spelbegeleider, de wedstrijd duurt 15 minuten, of langer, er is altijd een intrap of inrol en na een overtreding wordt het spel hervat met een indirecte vrije trap.

Om deze spelvariant vooral een sportief gebeuren te laten zijn er geen slidings en is er ook geen lichamelijk contact toegestaan. Verder is er geen buitenspel en er is geen fluitende scheidsrechter. Uiteraard is het nodig enigszins voorbereid op het veld te verschijnen. Er is de gebruikelijke kledij, met voetbalschoenen, er wordt gebruik gemaakt van de kleedaccommodatie. Ter afsluiting is er een gezellig en plezierig samenzijn in het clubhuis. Met name voor de sociale contacten en de clubbinding die bij deze seniorengroep kan ontstaan, en kan blijven, wil Bladella zich hard maken.

Daarom, blijf niet langer aan de kant en geef je meteen op voor Walking Football bij Bladella via info@bladella.nl.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven