Nieuws

Revanchegevoelens bij Bladella - MMC Weert

07 februari 2020
www.bladella.nl
Als storm Ciara rond de Bos-singel wat wil temperen gaat Bladella revanche nemen op de Weerter rampspoed van eerder

"Het is eigenlijk niet te geloven dat wij (MMC) hebben gewonnen. Met kunst en vliegwerk wist onze verdediging alle pogingen van Bladella te pareren. Toch blijven zij een geduchte kandidaat voor de periodetitel en een topklassering aan het einde van het seizoen. Een gelukkige zege voor een hardwerkend MMC." Dat bericht waaide vier maanden geleden uit 't Limburgse deze kant op.
Zondag komen de Weerternaren op tegenbezoek. Er is heel wat recht te zetten!!

Beker
1/8 finale donderdag 5 maart (20 uur):
               Best Vooruit - Bladella

 

Best Vooruit en Bladella speelden op 23 oktober 2012 voor ‘t laatst een officiële wedstrijd tegen elkaar (2e ronde beker). Na een 2-2 gelijkspel won Best Vooruit de strafschoppenserie.


1/4 finale: ( 24-26 mrt doordeweeks )
               Best Vooruit/Bladella - Sliedrecht/Moerse Boys

1/2 finale: paasweekend ( 11-13 april )
               Best V/Bladella/Sliedrecht/Moerse B - Nemelaer/Brabantia/Unitas/Bavel

2e periode
Ondanks de derbyafgelasting vorige week staat Harry la Vallette met zijn manschappen nog steeds aan kop in periode 2. Samen met grootste concurrent Unitas’59 werden tot nu toe 13 punten vergaard. Huub Vermeulen's formatie deed daar één wedstrijd meer over. Voor deze periode dient blauwwit nog aan te treden tegen MMC, volgende week naar Tivoli, na carnaval ‘ginds’ naar Den Hoek en Budel uit. Er is een moeilijker programma denkbaar.
De komende weken rond carnaval kan daarom heel erg mooi worden… Droomscenario? De periodetitel pakken - liefst op 1 maart in Reusel! - en donderdag 5 maart in Best - wie weet! - ons plaatsen voor de kwartfinale.
Dromen komen ooit uit. Maar ja, dan is te beginnen een goed resultaat tegen MMC Weert wél pure noodzaak!

1e periode
Het kan ook fout gaan. Kijk maar naar begin november…. Op het feestje voor het behalen van de 1e periodetitel werd op de Smagtenbocht toen al ‘ernstig’ rekening gehouden. Hoe anders liep dat af. In de twee uitpartijen - in Weert en een week later in Best - werd alles verkwanseld. Te zot voor woorden eigenlijk. Bij de Boys uit Best waren 23 blauwwitte corners minder waard dan de nul hoekschoppen voor de tricolores; 2-1 verlies. De zondag eerder - voor het eerst bij MMC - had de pechduivel voor Bladella zich ook al in Weert genesteld. Eigenlijk niet te geloven dat de Schippers’ mannen daar niet dik wisten te winnen. Notabene ook nog eens in overtal omdat de MMC-aanvoerder al na 30 minuten zijn tweede gele kaart te pakken had. Met kunst en vliegwerk en met hulp van een batterij engeltjes op de lat wist de Limburgse 6-2-1 formatie alle pogingen van Bladella te pareren. Een uiterst gelukkige zege voor een - dat moet wél gezegd - een voorbeeldig hardwerkend MMC. De 1-0 eindstand daar was dus totaal in oorlog met de krachtverhoudingen. Datzelfde MMC komt zondag op bezoek.
sv Moesel vv Megacles Combinatie
Sinds 2006 zijn die twee verenigingen samen gegaan. Een zeshonderd namen prijken op de ledenlijst en is daarmee de grootste van de 9 (negen!) voetbalclubs in Weert. Als 4e klasser gestart werd tien jaar terug de stap naar derde gemaakt. Daarin wordt nu, op een struikeling vijf jaar terug na, nog altijd gebald, steeds in het Limburgse Zuid II district. Maar dit seizoen voor het eerst in ‘onze’ Zuid I waardoor MMC - helaas voor hen - verstoken blijft van streekderby’s. In 3B was het vorig seizoen uitzonderlijk spannend om nacompetitie voor behoud te ontlopen. Pas op de voorlaatste speeldag - na de thuisoverwinning op Brevendia - konden alle zorgen weggespoeld worden.
MMC Weert bivakkeert op dit moment na 14 matches op de 9e plek met 19 punten (saldo 26-26). In het bronsgroen eikenhout werd maar één enkele keer verloren. Dat was notabene tegen laagvlieger SBC (1-3). Op vreemde bodem werden uit 7 duels maar 7 punten behaald. Opvallende uitslagen toch: bij Wilhelmina Boys werd met 0-6 gewonnen (wij verloren daar met 1-0) en bij koploper Unitas’59 met 4-3 nipt verloren (Bladella kreeg daar een 5-1 afstraffing). Wie die logica snapt, mag het zeggen.

Werklust
Het karakter van de Weerter blauwbroeken wordt het best omschreven als een fysiek sterke ploeg met bovenmatig veel werklust. Een ploeg die met hard werken constant kan blijven gaan. Voorin zijn Steven Boelaars (hij was matchwinner in Weert) en vooral de snelle nr. 15 Vital Schaeken (30) altijd dreigend. Ook linkshalf Chadly is heel behendig en snel. Verdedigen kunnen ze als de beste, heeft Bladella ervaren. Met Sander Vaas en aanvoerder Ralph Tobben (met 1e klasse ervaring) als centraal duo - en daarachter niet te vergeten op doel de lange sluitpost Dino Julicher -kan coach Roy Schijven vertrouwen op een ijzersterke defensie. Schijven (ook volgend seizoen in dienst) was als voetballer o.a. actief bij Panningen en Wilhelmina’08. Een echt voetbaldier, want hij was ook al 11 jaar jeugdtrainer bij VVV Venlo. Hij heeft een team staan dat flink strijd wil leveren en super gevaarlijk is in de omschakeling met die handige en snelle spitsspelers.

Als storm Ciara zijn kracht rond de Bossingel wat wil temperen (en ook Pluvius een beetje z’n gemak houdt) gaan we zondagmiddag op voorhand een spannende en uiterst belangrijke pot beleven.
Voor MMC staat een gastvrij én revanchewarm ontvangstcomité te wachten. Er is immers heel wat recht te zetten!!
De Schippers' mannen krijgen hulp van JO10-2! Mascotte Tigo van der Ham gaat zorgen dat de pechduivel deze keer van de Smagtenbocht verbannen blijft!! Support van de blauwwit aanhang gaat ook helpen!
We zien mekaar.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven