Nieuws

Reusel Sport/CoTrans - Bladella zondagmiddag!!

01 februari 2020
www.bladella.nl
Sinds de kapotgewaaide parapluwedstrijd 10 jaar terug kan 't op ‘Den Hoek’ ‘s zondags nooit meer afgelast worden.

Met de ervaren Henk van Bekkum als scheidsrechter werd dat een moddergevecht dat ‘geheel volgens de traditie’ met 4-1 gewonnen werd door de thuisvereniging. Het KNMI gaf toen aan: Windkracht 9 Beaufort (= storm) met ‘uitwerking boven land en bij mens: schoorsteenkappen en dakpannen waaien weg, kinderen waaien om’. Vrij vertaald: vlaggen vliegen van de tribune af en mascotte Pietje van Bussel in tuigje vastleggen aan de dug-out.  Bekijk de beelden nog maar eens!

Weersverwachting
Vanmorgen (zaterdag) werden alle jeugdwedstrijden op Den Hoek gecanceld. Veld 5 bij Bladella overigens onderging hetzelfde lot.
Wat kunnen we morgenmiddag verwachten:
     - 80% neerslagkans, maar vanaf 14:30 uur vrijwel droog
     - 4 tot 5 Beaufort = matige tot vrij krachtige zuidwesten wind (haar in de war, kleding flappert, (lege) vuilcontainers waaien om)
     - temperatuur: bij aanvang wedstrijd plusminus 13º Celsius
Heerlijk voetbalweer dus, zo te zien!

Gestel
De Schippers’ mannen - ook Gestel deed aardig mee - speelden vóór rust misschien wel de 38 beste minuten van deze competitie. Een foute terugspeelbal deed toen de Gestel-keeper aan de noodrem trekken. Met geel kwam hij goed weg. De penalty ging binnen en in een vlaag van verstandsverbijstering (anders is het niet te verklaren) belandde daarop een Eindhovense fluim op een blauwwit been. Dat geschiedde onder het oog van de arbiter die niet anders kon dan zijn donkerste kaart trekken. In de conversatie daarop werden volgens de leidsman dermate onwelvoeglijke taal gebezigd dat een gele en een 2e direct rode kaart getoond moesten worden. De vijf minuten afkoeling bracht iedereen weer bij zinnen. Met 2-0 op het scorebord en in overtal (11 tegen 9) zakte Bladella na rust door de ondergrens. Een onverklaarbare terugval, die Gestel in de wedstrijd hield en zeker al toen zij via een uitval van plaaggeest Dosso Junior de bal op de stip kwam: 2-1. Gewonnen en bovenaan in 3D, maar het niet meer over de laatste 52 minuten hebben. Reusel Sport wacht immers en dat is andere koek..!!

Oorlogssterkte
Het keurcorps van de gedreven Belg Niels Gevers (34 - ook volgend seizoen weer keuzeheer) staat op scherp. De blessures zijn weg en de studenten vinden in ’t Reuselse weer hun studieboeken. Alle krachten zijn dus eindelijk weer beschikbaar en die gaan er voor zorgen dat Reuselse vlaggenschip gaat opstomen naar de top van het 3D klassement. Dan is vijf punten achterstand - op de helft van dit jaargang - op koploper Bladella te overzien. Bovenin is het toch stuivertje wisselen. Het lijkt er zelfs op dat de koploper wekelijks verliest. Ook de statistieken van de uit/thuis resultaten maken Reusel Sport/CoTrans favoriet. Zwaar favoriet zelfs, want blauwwit staat in het uit-klassement op de voorlaatste plaats met slechts 5 punten uit 6 partijen (4-9). Alleen uit Hoogeloon werd moeizaam de volle winst meegebracht. In het thuis-klassement zijn de Schippers’ mannen wél onverslaanbaar: 21 uit 7 (31-6). Dat zijn indrukwekkende cijfers. Maar ja, er wordt zondag op verplaatsing, zelfs op vijandelijk gebied, gespeeld… Geelzwart behaalde op Den Hoek “vur den droad’ 10 uit 6 (17-8).
2e periode
Met nog vier partijen voor de boeg staat de formatie van Harry la Vallette er ook uitstekend voor. Drie punten voorsprong op Hapert en Unitas’59. Na Reusel tellen de matchen tegen achtereenvolgens MMC (thuis), Tivoli en Budel (uit) voor de Bladelnaren mee voor periodetitel 2. Alle reden om met een schuin oogje dat prijsje ook in de gaten te houden. In die periode komt er voor de Schippers’ mannen ook nog een ferme bekerpot tussendoor. Het bekerreglement besliste dat na de diskwalificatie van hoofdklasser Nuenen, Bladella donderdag mee gaat loten voor de kwartfinale van de districtsbeker. Die wordt vermoedelijk in het weekend na carnaval afgewerkt.
Maar eerst Reusel…!!

Vorige keer…
Op 28 januari twee jaar terug (Bladella was vorig seizoen even weg naar 2F) stond in de 77e minuut de Smagtenbocht even in lichter laaie. Dat hoort eigenlijk ook zo tijdens zo’n burengevecht! Reusel-keeper Paul uit Bladel toucheerde ‘licht’ een doorgebroken blauwwitter. Een verdedigersovertreding binnen de 16 kent nu eenmaal maar één straf. Daarmee won Bladella op een ‘allejezus’ slechte voetbalekker toen met 1-0. De geelzwarte revanche op Den Hoek was met 5-0 vernietigend. Dat werd aan de Bossingel begin dit jaar weer een heel klein beetje met 2-0 weggespoeld. Dat was een derby die toen weinig klasseverschil liet zien. In die eerste vijf minuten hadden de CoTrans ridders zelfs een paar keer moeten scoren. Het is aan de Schippers’ mannen om deze keer wel van af het eerste fluitsignaal van Daniël Drost - een jong Tilburgs scheidsrechtertalent - bij de les te zijn.
De JO11-teams van Reusel Sport/CoTrans en Bladella wedijveren vanaf 13:30 uur wie het beste voorbeeld gaat geven voor de enige echte Kempische derby van half drie. Dat het een echte derby mag worden, zoals het hoort! Verbroederen doen we daarna wel….!

We zien mekaar ginds!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven