Nieuws

De historie is rijk!

31 januari 2020
www.bladella.nl
Toch niet onder een steen gelegen deze week?! Dan weet je donders goed wat er zondag middag staat te gebeuren!

Reusel Sport/CoTrans - Bladella spat van de kalender.
‘Jeugdig Reusel oogt solide’ liet Pascal Snijders als kop boven zijn interview met aanvoerder Steef Vosters zetten. Steef proefde drie seizoenen terug even bij de Valk, maar was heel rap terug. Eindelijk is ie nu weer fit en dus net op tijd voor dé Kempische football battle. Spits Tuur de Laat (vorig jaar gemist vanwege fysieke malheur) wordt geprezen als sterk aanspeelpunt en die ook al weer 8 kruisjes achter zijn naam liet zetten. Hetzelfde overigens als Jim Daniëls, de andere spits. Uit de USA en Spanje zijn de studenten Thom Wouters en Wout Vosters net op tijd weer ingevlogen. Het geelzwart kan daarom op oorlogssterkte het slachtveld betreden. Blauwwit is gewaarschuwd.

‘Tis ôk altè wa meej Blaal’ is de uitdagende kop boven een 'hot'-bericht, de paginagrote voorbeschouwing in PC55.  AVE kan niet achterblijven en roemt de El Clasico van de Kempen als ‘altijd leuk én beladen’. Wedstrijd van de week? Ook als aan de andere kant De Valk - Valkenswaard concurreert, kan dat niet erg moeilijk zijn. Dat Reusel Sport icoon Artur Kox een dag eerder in de rubriek ‘Topper van Toen’ aandacht krijgt, kan ook geen toeval zijn. Wat Jeroen Schilders voor Bladella was, was Artur Kox voor Reusel Sport. Andere clubs hengelden tevergeefs naar hun diensten en dat leverde voor beiden ruim 500 wedstrijden in het plaatselijke vaandelteam op. In hun rijtje hoogtepunten staan de vele memorabele en soms ook knotsgekke derby’s Blaal - Reusel, die altijd voor heel veel volk werden uitgevochten. Mooi leesvoer om in de derbystemming te komen!

Je bent eigenlijk verplicht om ook tijd te nemen om de historie Bladella vs Reusel Sport van ED-journalist Pascal Snijders te lezen. De bijbehorende krantenverslagen worden dan nostalgische genietmomenten. Alleen al die krantenkoppen! Conclusie: de voetbaloorlogen met de buren brachten dikwijls geen hoogstaand voetbal. Wél veel drama en euforie, altijd spraakmakend met veel strijd en vaak ook met de nodige sensatie.
Rond zo’n confrontatie met de buren worden altijd de smeuïgste verhalen opgerakeld. In de laatste 40 jaren was Bladella ‘beter’. Blauwwit speelde immers twaalf seizoenen 2e klasse tegen geelzwart slechts zes. In de 3e klasse wint Reusel Sport wel: 20 om 15 en in de 4e klasse was Reusel weer meer vertegenwoordigd: 14 tegen zes. Dat het blauwwit zeven seizoenen verbleekte in de ‘konijnenbond’ trekt in zo’n vergelijking weer veel recht.
Statistieken zijn zekerheidjes uit het verleden maar geven geen enkele garantie voor de toekomst. Zondag rond de klok van half vijf moet het diagram weer worden aangepast. Er moet eerst nog flink voor geknokt worden. Als je er bij bent kun je mee stechelen …

Als tegen half vijf de modderklodders zijn gaan liggen en de aartsrivalen bekrast & bebloed (figuurlijk!) in mannelijk zweet (de ander in tranen...?!) de ‘Den Hoek’-arena verlaten, dient de dorst gelest te worden. Niet onbelangrijk als er gefestivald moet worden in de grootste 3e helft ooit.... Vriend & vijand lopen mekaar dan tegen het lijf. Want iedereen, ook zeker diegene die van een feestje houden, treffen mekaar. De sfeer zal weer opperbest zijn!!

Tot giends!


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven