Nieuws

Diskwalificatie Nuenen Bladella bekert door

30 januari 2020
www.bladella.nl
‘Bladella’ bij de laaatste zestien! Die kokertjes gaan de lotingspot in voor de trekking voor ronde 5 van de districtsbeker.

Het verhaal is bekend. Hoofdklasser Nuenen was in de 4e bekerronde tegenstander van de Schippers’ mannen. Ook op paasmaandag in 2017 fungeerde Bladella toen al als underdog tegen de drie klassen hoger spelende paradepaardjes van de ‘Oude landen’. Moedig Bladella ging pas in blessuretijd met 1-0 onderuit.

Herhaling
De geschiedenis herhaalde zich 14 dagen terug. Drie maal wist blauwwit met vaak puike aanvallen de opgelopen achterstanden weg te poetsen. Maar in minuut 89 kwam het keurcorps van Jan Poortvliet weer - voor de 4e keer - op voorsprong. Luttele minuten later ging het Nuenense scorebord met 4-3 op zwart. Maar die wedstrijd kreeg een flinke staart. Vedette Maiky Fecunda had namelijk het groenwitte shirt niet mogen dragen in die bekerwedstrijd vanwege het uitzitten van een schorsing.

Diskwalificatie
,,Als die wedstrijd overgespeeld gaat worden kan ik je zeggen dat ze er flink vanaf gaan, dan blijft het niet bij 4-3.” Dat was gebezigde oorlogstaal van Nuenen-trainer Jan Poortvliet nadat bleek dat Bladella bij de KNVB om herspelen van die bekerpot had gevraagd. Tevergeefs, want wegens het ongerechtigd spelen van Fecunda werd zijn team door de voetbalbond gediskwalificeerd en uit de beker gegooid. Een boete voor de hoofdklasser en voor betreffende speler een reguliere uitsluiting van zes wedstrijden zijn de sancties die de KNVB bekendmaakte. De uitsluiting van Nuenen betekent dus dat Bladella verder bekert.

Loting
De lotingen voor de achtste-/kwart-/halve finales districtsbeker Zuid 1 + 2 vinden plaats volgende week donderdag 6 februari om 19.30 uur in het clubhuis van Brabantia in Eindhoven. In de kom met de 16 overgebleven teams zit dus ook een kokertje met Bladella bij.
De 16 overgebleven ploegen zijn:
 

Moerse Boys

 

HB        Zundert

Unitas

 

HB        Gorinchem

Baronie

 

HB

Nemelaer

 

1C

Brabantia

 

1C

Best Vooruit

 

1C

Sliedrecht

 

1C zat

Cluzona

 

2E         Wouw

Tricht

 

2F zat

Altena

 

2F zat

SC Gastel

 

3A

Victoria'03

 

3A         Oudenbosch

Bavel

 

3B

Halsteren

 

3B zat

Bladella

 

3D

Alem of Achilles Veen

 

dinsdag 4 feb

Twidde

In de vijfde bekerronde voor reserve-teams (A categorie) doet Bladella 2 ook nog mee. Afgelopen donderdag werd VOAB 2 na een goede en erg spannende wedstrijd met een 2-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Voor het twidde is de tegenstander al wel bekend. Zondag na carnaval - 1 maart - komt het Tilburgse Sarto 2 uit de res. Hoofdklasse naar de Smagtenbocht.


Ook de wedstrijden voor de 1/8e bekerfinale voor vaandelteams staan gepland in het weekend na carnaval: zat. 29 februari en zondag 1 maart.


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven