Nieuws

Bladella - Gestel 2 - 1

27 januari 2020
www.bladella.nl
Door die drie punten en de nederlaag van concurrent Unitas'59 gaan de Schippers-mannen weer aan kop in 3D.

Na 40 minuten, toen Gestel met negen spelers verder moest, was de strijd eigenlijk beslist. Het is ook een ferme opsteker voor de derby volgende week tegen Reusel Sport/CoTrans.

Ibou Bot en Cas Vosters waren niet inzetbaar en zodoende kreeg nieuweling Jordy Tenbült een basisplaats. Bladella kwam verder met een sterke defensie het veld in, met Geert van Overbeek, Tom Maas en de jongeren Niek Jansen en Jesper van Erkel en was vastbesloten aan de als derde geplaatste gasten uit Eindhoven geen kansen weg te geven. Dat lukte maar aan de andere kant bleek zelf doelpunten maken toch een lastige opgave. In de eerste tien minuten hielp Niels Krekels een eerste kans om zeep en werd een kopbal van Tom Maas gestopt.

Er werd een half uur lang door beide partijen verzorgd voetbal op de mat gelegd met een licht overwicht voor de gastheren. Er kwamen nauwelijks gevaarlijke situaties voor de doelen tot het na een half uur 1 – 0 werd door een intikker van Niek Janssen die daarmee een voorzet van links van Niels Krekels makkelijk afrondde. Vijf minuten laten profiteerde diezelfde Niels van een onbegrijpelijk foute pass in de verdediging van Gestel waardoor hij oog in oog met keeper Jesse Renders kwam die hem de doorgang blokkeerde. De keeper kwam er genadig vanaf met een gele kaart en dezelfde Niels Krekels maakte geen fout vanaf 11 meter: 2 – 0.

Toen sprongen er blijkbaar bij enkele spelers van Gestel de stoppen en scheidsrechter Stefan van Westing stuurde Rick Brugmans en Adam Abdessalami met rood van het veld. Om de onrust te kalmeren besloot hij meteen de wedstrijd even stil te leggen. Na een pauze van tien minuten stonden de spelers weer op het veld en werd er nog vijf minuten doorgespeeld. In de laatste minuut kreeg Niels Krekels nog een kans de voorsprong uit te bouwen maar dat mislukte.

De tweede helft beloofde voor de suppoters weinig spectaculairs. Gestel wilde de huid duur verkopen en hield de verdediging zoveel mogelijk gesloten. Bladella was voortdurend in de aanval, als een handbalploeg maar kon moeilijk voor gevaar zorgen. Het was aan de andere kant dat de snelle horzel Ahmed Junior Dosso voor gevaar zorgde. Hij werd in de 56ste minuut neergelegd en de toegekende penalty werd door Patrick Kraker benut: 2 – 1. De beide ploegen bleven in hun spel waardoor er door angstige Bladella-fans kreten als ‘Tempo!! Sneller!!!’ geroepen werden.

Pas in het laatste kwartier werd het weer gevaarlijk voor het doel van de Eindhovense gasten. De ingevallen jeugdige Tijn Schoenmakers zette Niels Krekels vrij voor doel maar ook nu wist de anders zo productieve spits het net niet te vinden. Door het wisselen van Geert van Overbeek en Anel Selimovic verhuisde de aanvoerdersband drie keer van arm maar verder gebeurde er niet veel meer in de tweede helft. They Lauwers werd aan Bladella-zijde Man of the match. Zoals gezegd, Gestel wilde in de tweede helft de aanval niet echt zoeken en Bladella bleef onmachtig om de voorsprong verder uit te bouwen.

Derby van de Kempen
Maar de drie punten tellen en geven Bladella de koppositie in deze interessante competitie terug. Dat is een mooie steun in de rug nu volgende week bij de voetbalvrienden van Reusel Sport de derby van de Kempen op het programma staat. Dan gaan de mouwen bij beide ploegen omhoog en kunnen de kijkers genieten van een onvervalste derbysfeer. Supporters op uw post!!!
 
2020-01-27

Bladella Gestel 2-1 (26-01-2020)

Bladella Gestel 4
Bladella Gestel 3
Bladella Gestel 5
Bladella Gestel 6
Bladella Gestel 7
Bladella Gestel 8
Bladella Gestel 9
Bladella Gestel 10
Bladella Gestel 11
Bladella Gestel 12
Bladella Gestel 13
Bladella Gestel 14
Bladella Gestel 15
Bladella Gestel 16
Bladella Gestel 17
Bladella Gestel 18
Bladella Gestel 19
Bladella Gestel 20
Bladella Gestel 21
Bladella Gestel 22
Bladella Gestel 23
Bladella Gestel 23a
Bladella Gestel 24
Bladella Gestel 25
Bladella Gestel 26
Bladella Gestel 27
Bladella Gestel 28
Bladella Gestel 29
Bladella Gestel 30
Bladella Gestel 31
Bladella Gestel 32
Bladella Gestel 33
Bladella Gestel 34
Bladella Gestel 35
Bladella Gestel 2-1 (26-01-2020)
Bladella Gestel 36

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven