Op ‘Oude Landen’ gebeurt 't vanavond...!

16 januari 2020
www.bladella.nl
Kan 3e klasser Bladella voor sensatie zorgen door hoofd-klasser Nuenen te verslaan..??! In 2017 lukte dat net niet....

Vanavond, donderdag 16 januari (aanvang 20 uur), gaan de Schippers’ mannen opnieuw de strijd aan met rksv Nuenen. De winnaar van deze bekerpot gaat in een van de 16 kokertjes voor de volgende bekerloting.

Vorige keer
Met doelman Nick Vermeiren in de hoofdrol hield in 2017 een stug verdedigend Bladella het 90 minuten vol. Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen de Schippers’ mannen enorm fel en daar hadden de spelers van Nuenen moeite mee. Toen Bladella wat aan het hogere tempo gewend geraakt was, werd zelfs een paar keer dreigend de tegenaanval gezocht. De grootste mogelijkheden waren logischerwijs voor de hoofdklasser. De blessuretijd was net aangebroken toen Nuenen alsnog op 1-0 kwam. Een 'trotse' teleurstelling!
Vanavond een nieuwe poging om naam te maken in voetballand!
Goliath tegen David, groenwit versus blauwwit.
Ga er voor..!!

Beker
Tot 2016 zijn er weinig bekersuccesjes in Bladella’s rijke historie terug te vinden. Toch komt de dit jaar 110 jarige Bladelse voetbalclub een keer in de KNVB bekeranalen van het betaald voetbal voor. Op 19 augustus 1956 - dat is bijna 64 jaar terug - reisde Bladella naar Den Bosch voor de bekerwedstrijd tegen RKVV Wilhelmina uit de toenmalige 2e divisie.

 

 

19-08-1956  RKVV Wilhelmina - Bladella 2 - 1 (1 - 0)

            29' Benny vd Plas 1-0, 62' Harrie Bierens 1-1, 75' Benny vd Plas 2-1
Wilhelmina Den Bosch vloog er de volgende ronde uit tegen HVC Amersfoort. Feyenoord versloeg op haar beurt in de halve finale HVC, maar moest in de finale haar meerdere erkennen in Fortuna’54 (4-2). In de finale - 35.000 toeschouwers zaten in de Kuip - scoorde Bram Appel toen 3x voor Fortuna.     Wie kent ze nog?!     Pure nostalgie.

Cupfighter
Het seizoen na de Nuenense kwartfinale werd de bekerladder opnieuw een heel eind beklommen. Na de poulefase was vv Hoogeloon een makkie (toen nog wel….), uit naar Schelluinen zwaarbevochten (1-2) om daarna te stunten tegen 1e klasser GRC, de mannen van HAK: 2-2 en winst na strafschoppen! Bij Madense Boys vonden de Schippers’ mannen toen hun Waterloo: 3-0. Een heel sterk team daar in Made met vooral die lange, gevaarlijke Björn de Bruijn als linksbuiten. Een paar maanden later kwam daar EFC ook achter: 3-5 en de nacompetitie was voor hen voorbij.

Laatste 32
Dit jaargang gaat het tot nu toe op de Smagtenbocht, ook voor de beker, weer voortvarend. De poule met Gloria, Netersel en Hulsel was een eitje. Maar een maand terug EFC - trotse koploper in 2F - was heel andere koek. Een moedig strijdend Bladella kon toen echter de Eerselse rivalen knap op 1-1 houden. Stan van den Berg bleek in de strafschoppenreeks onverslaanbaar. Hij hield zijn domein clean zodat na de drie benutte pingels Bladella zich bij de laatste 64 geplaats had. Net voor de winterstop kwam de zaterdag 3e klasser Vuren daarvoor naar de Smagten-bocht. Behoudens de Gelderse keeper maakte dat team weinig indruk. Met een hattrick van Jordy Tenbült kwam Bladella aan een gemakkelijke 4-1 overwinning.

4e ronde
Vrijgesteld van de poulefase schakelde Nuenen in de 2e bekerronde 1e klasser Heeze uit: 4-2. In ronde drie beleefde het groenwit in Tiel een onverwacht lastige bekeravond. RKTVC (4e klasse) kwam tien minuten voor tijd op 1-1 en dat bracht de hoofdklasser aan het wankelen. In dat Tielse slotoffensief leverde twee productieve counters uiteindelijk toch nog een startbewijs op in ronde vier tegen opnieuw Bladella.

Lastig
Jan Poortvliet, 19-voudig oranje-international, is in zijn tweede Nuenense dienstbetrekking aan een superlastig seizoen bezig. Tien wedstrijden moesten zijn manschappen wachten op de eerste driepunter. Thuis tegen IFC was het moment eindelijk daar dat er gefeest kon worden: 1-0. Aanvoerder Colin van Gool fabriceerde de winnende. Poortvliet was het seizoen begonnen met een aantal jeugdige talenten. Verder keerden Patrick Philippart en Canberk Sayan terug op het nest en kwam Kelemen Balint over van Geldrop en van SBC Sander van Kersbergen. De ploeg scoort moeizaam. De zeven treffers uit de 14 gespeelde partijen kenden ook zeven verschillende makers. Omdat Michael Fecunda 2x in de beker wist te scoren mag hij zich teamtopscoorder noemen.
Als er geen punten komen gaat het vaak rommelen. Assistent Nyron Wau (oud-prof - hij voetbalde ook bij Braakhuizen) verliet na 4½ jaar in november plots ‘Oude landen’. Ook middenvelder Kelemen Bálint en vleugelspits Evrim Karatas namen in de winterstop afscheid van RKSV Nuenen. Bálint keerde terug naar Hongarije en Karatas is tot hij speelgerechtigd wordt nu alleen mee aan het trainen bij 1e klasser FCE.

Licht
Toch gloort het aan de Pastoorsmast. In november werd het volste vertrouwen uitgesproken in de technische staf (Poortvliet is ook volgend seizoen keuzeheer) en de selectie ging naar drie keer trainen in de week. Sindsdien lijkt de weg naar boven weer gevonden. Uit de laatste vijf speelrondes werden acht competitiepunten verzameld. In de stand na 14 partijen staat Nuenen nog laatste met 9 punten en een doelsaldo van 7-29. Er wordt alles in het werk gesteld om degradatie uit de hoofdklasse te ontlopen. Niks is daarom belangrijker dan de competitie

Niks moet = genieten!
Voor Bladella geldt eigenlijk hetzelfde. Alleen de druk in het blauwwitte kamp is natuurlijk aanzienlijk minder. Levert de competitieserie tot carnaval (Gestel, Reusel Sport, MMC, Tivoli) de verwachte punten op, dan mag aan de Bossingel van een mooi competitieslot gedroomd gaan worden.
De Schippers’ mannen gaan als underdog de strijd aan voor plaatsing in de 1/8e finale. Nuenen is aan haar stand verplicht om de derdeklasser met lege handen weer huiswaarts te sturen. De blauwwitte huid kan een stoot hebben en op sportpark ‘Oude Landen’ zal die duur verkocht gaan worden. Support van het blauwwit legioen kan daar flink bij helpen!
We zien mekaar!

 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-06-2013