Nieuws

Op herhaling bij en tegen Nuenen!!

15 januari 2020
www.bladella.nl
Donderdag (vanavond dus) trekt Bladella opnieuw ten ‘beker’-strijde! Op naar hoofd-klasser Nuenen voor revanche…?!

De Schippers’ mannen uit de 3e klasse versus ambitieuze hoofdklassers. Plaatsing bij de ‘laatste 16’ is deze keer de inzet van deze ‘de kortste weg naar Europa’ clash!

Pasen 2017
In dat jaar prijkten voor de ¼ finale van de beker dezelfde namen op het affiche. Op die koude 2e Paasdag gaf het Nuenense scorebord twee nullen aan toen de klok bij 90 minuten was stil komen staan: slechts luttele seconden verwijderd van een beslissende penaltyserie. Maar in blessuretijd liet scheidsrechter Joost Bezemer de hoofd-klasser nog een hoekschop nemen en dat had ie net niet moeten doen…. Uit die corner van Dennis van de Reek kon Nuenens centrale verdediger Richard van Malten alsnog de 1-0 binnen werken.
Gedesillusioneerd - maar onder luid applaus van de grote Bladella-aanhang - zochten de moegestreden blauwwitten enkele minuten later de catacomben van sportpark ‘Ouden landen’ op.
“Moedig Bladella pas in slotfase onderuit”, kopte een dag later het Eindhovens Dagblad.
Bovenstaand Bladella’s beginformatie van Paasmaandag 17 april 2017

Historie
De laatste keer dat voor de competitie naar Nuenen werd gereisd was in september 2005. In dat seizoen ontsteeg Nuenen met een kampioenschap de 2e klasse. Het Bladella van John Smetsers verloor toen onverdiend (3-2) van de ploeg van Jan Poortvliet. Dezelfde Poortvliet is overigens nu aan zijn 2e dienstverband in ’t Nuenense bezig. Ook op de Smagtenbocht ontsnapte de groenwitte formatie in dat seizoen en nam een 1-2 overwinning mee de kampioensbus in. Sindsdien is Nuenen – nu al weer een aantal jaren uitkomend in de hoofdklasse B - steeds verder van het Bladella niveau gegroeid.
Legendarisch
In vroegere tijden waren het vaak enerverende confrontaties. Zo maakte in 2000 de 18 jarige jeugdspeler Ruud Leermakers daar zijn debuut. Dat was toentertijd ook in de 2e klasse. Na een zware 2-5 nederlaag op de Smagtenbocht haalde het Bladella van Frank de Brouwer op ‘dwèrse’ bodem haar gram. In blessuretijd gaf Ruud nog extra glans aan zijn debuut door het laatste doelpunt van de blauwwitten voor zijn rekening te nemen. Die legendarische 1-4 overwinning maakte van de 3de december van het jaar 2000 een gedenkwaardige dag in de blauwwitte geschiedenis.
Pascal Snijders van het ED fabriceerde een interessant overzicht van de wedstrijdhistorie van beide verenigingen.

Hoofdklasse B
De formatie van keuzeheer Jan Poortvliet heeft het moeilijk in die klasse. Met negen punten uit 14 gespeelde partijen is men gedoemd om met de rode lantaarn te zeulen. Over de pas zeven zelf gescoorde doelpunten hoef je ook niet naar huis te schrijven. Dat komt neer op een gemiddeld productie per 90 minuten van een halve goal. Toch lijkt een ommekeer in gang gezet. Uit de laatste vijf competitierondes werden acht punten vergaard. Tegen Geldrop - bovenin meedraaiend in de 1e klasse - werd vorige week geoefend en dat leverde een voor Nuenen mooie 3-5 uitscore op. Dat geeft de Nuenense burger uiteraard weer moed.

Enerverende pot

Op voorhand hoeft Bladella donderdag op de ‘Ouden Landen’ niet geheel kansloos te zijn. Buiten de lijnen zal wellicht het blauwwit van de Bladelse supporterskaravaan van het groenwit weten te winnen. Mocht binnen de lijnen de formatie van Harry la Vallette zich opnieuw cupfighter tonen, dan lijkt een verrassing geboren.
Met zo’n bagage op zak is de herstart volgende zondag, 26 januari, op de Smagtenbocht tegen vv Gestel natuurlijk een stuk aangenamer. En er komt nog meer, want wat te denken van de burenruzie die over een dag of zestien weer moet woeden….
De manschappen van Jan Poortvliet moeten komende zondag voor hun eerste competitietreffen na de winter al op reis. Dat treffen in Silvolde (130 kilometer verderop) is in de strijd tegen degradatie uiteraard ook vele malen belangrijker.

Dat er donderdag eerst aan de Pastoorsmast in Nuenen nog een enerverende bekerpot moet worden uitgevochten, dat is wel zeker!
We zien mekaar!!

Lees ook de voorbeschouwing in de PC55 van deze week.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven