Nieuws

Vuren verslaan en dan weer naar Nuenen...?!

20 december 2019
www.bladella.nl
Zaterdag thuis bekeren tegen Vuren (3D zaterdag). De win-naar krijgt in ronde vier hoofd-klasser Nuenen tegenover zich.

Cupfighter
In de seizoenen 2016-17 en 2017-18 ontpopte Bladella zich ineens als een cupfighter. Tot dan kon er decennialang nauwelijks een bekersuccesje in onze toch rijke historie teruggevonden worden. Na de poulefase in 2016 kwamen de Schippers’ mannen achtereenvolgens Tuldania, Bergeijk , Braakhuizen, Were Di tegen om op 2e paasdag 2017 in Nuenen in de kwartfinale in de blessuretijd met 1-0 te sneuvelen. Het jaar daarop was Hoogeloon nog een makkie (toen nog wel….), uit naar Schelluinen (zwaarbevochten 1-2) om daarna te stunten tegen 1e klasser GRC (HAK! 2-2 - winst na strafschoppen op veld 2). Bij Madense Boys vonden de Schippers’ mannen toen hun Waterloo (3-0 met die lange, aartsgevaarlijke linkerspits Björn de Bruijn).

Laatste 64
Deze ronde gaat het voor de beker tot nu toe ook weer voortvarend. De poule met Gloria, Netersel en Hulsel was een eitje. Maar een maand terug EFC - trotse koploper in 2F - was heel andere koek. Een moedig strijdend Bladella kon toen echter de rivalen uit Eersel knap op 1-1 houden. Keeper Stan werd na de strafschoppenreeks op het schild gehesen. Hij hield zijn domein clean schoon zodat na de drie benutte pingels Bladella zich bij de laatste 64 geplaats had. En nu is dan vv Vuren de volgende tegenstander.

Vuren?
Vuren is een dorp in de gemeente West Betuwe (provincie Gelderland) aan de rivier de Waal. Het dorp, vlak bij Slot Loevestein, telt slechts 2.100 inwoners. Dan kan de plaatselijke voetbalclub ook niet erg groot zijn. Vier senioren elftallen, een vrouwenteam en nog tien jeugdteams (van JO8-1 t/m JO16-1) trekken op zaterdag het clubtenue aan. Het vaandelteam speelt evenals Bladella in 3D, maar dan in het zaterdagvoetbal. En die resultaten zijn dit seizoen (nog) niet om over naar huis te schrijven. Verre van dat zelfs.

6 uit 11
Afgelopen zaterdag werd de kelder-topper in de 3D zaterdag klasse Vuren - Haaften afgelast. De rode lantaarn was de inzet van die confrontatie. Die vermaledijde gekleurde lichtbron is met twee punten achterstand in handen van de Vurense withemden. De twee vorige seizoenen werden afgesloten met een tiende plaats. In dit laatste seizoen voor trainer Ron Vlot (hij gaat na drie seizoenen Vuren verlaten) heeft zijn keurkorps nog maar éénmaal weten te winnen en wel tegen NEO’25 op 19 oktober. Dat is al weer even geleden. Dat waren ook de enige punten die op de thuisbasis aan de Sportlaan konden worden gesprokkeld. Op verplaatsing werd driemaal een gelijkspel bevochten. Dat allemaal samen leverde nog maar zes punten op in 11 partijen (21-35)
Alles dik gewonnen
In de beker werden aanzienlijk betere resultaten geboekt. Eind augustus werd 3e klasser Groot-Ammers met liefst 7-2 afgedroogd. Samen met de stevige winsten op de beide andere 4e klassers leverde dat met doelsaldo 17-6 in drie duels plaatsing bij de laatste 64 op. Noordeloos (ook uit de 4e klasse) werd vorige maand met 2-5 aan de nauwelijks beladen zegekar gebonden.

#alswijgaanstrijden
Daarmee kom je op het twitteraccount van vv Vuren. Een pakkende benaming die het team van aanvoerder Ian van Wijk (24) moet gaan steunen op weg naar betere resultaten. Rond 12 uur zaterdagmiddag vertrekt die Betuwse karavaan daarvoor richting de Kempen. Ongeveer een uur rijden later - en 94,1kilometer zuidelijker - arriveert het zwartwit gezelschap dan op de Smagtenbocht.
Denk maar niet dat de geroutineerde spits Bart Muilenburg (36jr) - zijn teller staat toch al weer op 8 competitie treffers - er zo’n lange rit voor over zal hebben om ff gauw die drie punten bij het voor hen onbekende Bladella af te leveren.
De bekwame arbiter Matthijs Klerks uit Waalwijk komt deze bekerpartij naar een goed einde leiden.
Dat het een leuke bekerpot mag worden! Op naar de laatste 32!!

We zien mekaar zaterdagmiddag aanvang 14 uur op de Smagtenbocht.

p.s. restitutie PSV is ontvangen. Supporters die toen op de Herdgang ten onrechte entree hebben betaald kunnen dat bedrag zaterdag bij de wedstrijd bij penningmeester Jan Vlems  terug ontvangen.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven