Nieuws

Bladella - SBC zondag begint al om twee uur

06 december 2019
www.bladella.nl
Nog drie partijen te spelen voor de winterstop. Thuis alles nog gewonnen! De Schippers’ man-nen kennen dus hun opdracht!

Zondag SBC thuis, volgende week de derby bij Hoogeloon - de revelatie van ’t seizoen! - en op zaterdag 21 december op de Smagtenbocht nog voor de beker tegen zaterdagclub Vuren. Vanwege ‘de donkere dagen voor Kerstmis’ beginnen al die wedstrijden om 14 uur.

P.S.V.
426 toeschouwers wisten vorige zondag de weg naar ‘PSV Campus de Herdgang’ te vinden. Om half drie begon daar de vaderlandse vrouwentopper PSV - Twente en op veld 7 stond ook op dat tijdstip PSV Av - Bladella geprogrammeerd. Een heel bataljon stewards was opgetrommeld om dat alles in goede banen te leiden o.a. om voor toegang 425 toeschouwers een ticket - à raison van vijf euro - te laten betalen. 10,35% daarvan kwam Bladella supporteren. Één blauwwit supporter bleef principieel en volgde onze wedstrijd langs het spoor buiten de omheining. Het geuit ongenoegen leverde uiteindelijk een restitutie toezegging op van een opnieuw geplaagd PSV.
De wedstrijd? Beide keepers waren de grote uitblinkers: 0-0 en dus nog steeds geen overwinning buitenshuis.

SBC = Bill
Beter gezegd ‘was’. Want drie weken geleden werd SBC opgeschrikt van het bericht dat Bill Huddleston Slater (72) plotseling was overleden. Met een handicap geboren was deze goedlachse Sonnenaar vijftig jaar lang een echte duizendpoot bij de voetbalclub. Niet alleen als bestuurder en wedstrijdsecretaris maar ook tal van andere functies - bijvoorbeeld die van materiaalbeheerder - wist deze vrijgezel bij zijn grote liefde SBC te combineren. Deze clubicoon kende iedereen en iedereen, ook bij alle clubs in de verre omgeving, kende hem. Bill was SBC. Zijn heengaan is een groot gemis voor SBC.

Stabiele 2e klasser
Met 51 jeugdteams (Bladella 34) en 16 teams op zondag (ruim 1.200 leden) is de Son Breugel Combinatie een heel aanzienlijke vereniging. Een groot potentieel dus waarbij de uitgesproken ambitie van een ‘stabiele 2e klasser’ meer dan past. Toch heeft SBC nog maar drie seizoenen in 2F haar voetbalkunsten mogen tonen. Kampioen in 2008 leverde toen maar één seizoen het 2e klasserschap op. Om vier jaar later (in 2013) opnieuw - en nu voor twee jaar - naar 2F te promoveren. Twee jaar terug donderde men zelfs een jaargang naar de 4e klasse. Een niveau wat niet past bij een club van een degelijk en een dergelijk kaliber. Via de nacompetitie meteen wel weer terug in 3D en dat nu voor het 2e jaargang op rij.
Trainer Wouter Huberts (39) volgde in de zomer Weijers op die bij sv Valkenswaard aan de slag ging. Frank Weijers (2007-2009 Bladella trainer) nam impersant zoon Sam en Yurjen de Jong van SBC mee naar de Bosuilen. Huberts kent zijn club van haver tot gort. Hij was immers al jarenlang actief binnen het jeugdblok (o.a. als trainer bij JO15-1, JO17-1 en JO19-1). De SBC selectie werd deze zomer ondermeer versterkt met de 1 meter 95 lange verdediger Lars Kuys (22). Kopduels zijn dus voor Kuys. Deze mandekker scoorde vorig seizoen voor zijn toenmalige club Wilhelmina Boys liefst 12 keer - vooral uit corners en afstandsschoten met zijn prima linker.
Resultaten
Vorig seizoen ging SBC zelfs enige tijd aan kop in 3D en won ook de eerste periodetitel. Uiteindelijk werd als derde geëindigd. Maar in de 1e ronde van de play-offs was het al gedaan. Na de 2-2 nam RPC de penalty’s beter. RPC spartelde nog een ronde tegen, maar moest uiteindelijk met Bladella (en Gestel) degraderen naar 3D. Daardoor komen SBC en Bladella elkaar nu dus opnieuw weer tegen. In dat licht vallen de resultaten tot nu toe wat tegen. Alleen van PSV, MMC Weert en Reusel Sport werd gewonnen. Het dieptepunt werd vorige week bereikt toen de oranjebrigade het eerste puntje aan toekomstig degradant Tivoli (doelsaldo 7-75) schonk: 3-3. Reken er maar op dat daar in het Sonse de afgelopen week met vuur over gesproken is. Bladella kan dus een getergd SBC op de Smagtenbocht verwachten…
Alles gewonnen
Over het algemeen beleefde Bladella niet veel positieve herinneringen aan confrontaties met SBC. Op Schutterheide werd deze eeuw zelfs nog nooit gewonnen. Zo werd in 2015/16 twee keer nipt (en onnodig) door blauwwit verloren. Die twee gemiste penalty’s in Son bijvoorbeeld zal menigeen nog helder voor ogen staan. De laatste pot, dat was twee-en-een-halfjaar terug, leverde met doelpunten van Ibou en Bart wel drie punten op. Eindelijk dus.
Dat dient ook in deze ronde de bedoeling te zijn natuurlijk. Voor mascotte Sjors Heuveling, aanvaller in het team van JO10-2, is dat meer dan duidelijk. Als geluksbrenger op de bank zal Sjors in ieder geval de verrichtingen van ‘meester Niels’ - en ook die van Cas - sterk in de gaten houden.
Alles nog gewonnen op de Smagtenbocht dit seizoen. En dat willen we nog wel een tijdje zo volhouden!

We zien mekaar zondagmiddag om 14:00 uur!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven