Naar 'De Herdgang’ voor eerste 'uit'winst ...!?!

29 november 2019
www.bladella.nl
Buiten de poort hebben de Schippers’ mannen nog niks gewonnen. Thuis zijn Bladella én ook PSV nog ongeslagen.

Vorig seizoen leed Bladella aan een draw-syndroom. De elf gelijke spelen (én 2x Beerse Boys!) bleken funest. Na negen competitiepotten schemert er nu een ‘uit’-syndroom. Nog niks gewonnen. Op verplaatsing werd alleen bij de buren één puntje gehaald en ook daar werd westelijk van de Haopertse brug niemand - behoudens wat geelzwarte ‘vrienden’ wellicht - vrolijk van. Op de Smagtenbocht kunnen wél de beste cijfers ooit overlegd worden: 15 uit vijf met een doelsaldo van 26-4!
Dat moet veranderen. De uit-resultaten wel te verstaan..!!

‘Broederschap’
D.B.S. deed zondag haar naam geen eer aan. Op voorsprong (en zelfs kans op 0-2, n.b. op de Smagtenbocht!) mauwden de Eindhovense manschappen zich compleet uit de wedstrijd. DBS in ondertal - en toch vasthoudend aan drie spitsen - en van die ruimte profiteerde de formatie van Harry la Vallette gretig. Met het hoge tempo (we kunnen ’t wel!) en de bij tijd en wijle mooi combinatieaanvallen was het - met de telraam in de hand - genieten in ons kuipke: 8-2. Toch moet op 10 mei (bij de 'terug'partij) duidelijk meegenomen worden dat in de roodgele formatie enkele alleraardigste voetballers rondlopen. Wat te denken bijvoorbeeld van die numero 19: Djes Koekendorp!

Historie
Dit is het zevende seizoen in deze 21e eeuw dat we tegenover mekaar komen te staan. Anderhalf jaar terug speelden we voor het laatst tegen elkaar. In dat promotiejaar voor blauwwit 2x winst: 0-2 en 4-0.
Vaak waren het enerverende en spraakmakende potten. Zo verordende in november 2010 de scheids dat Bladella op de Herdgang in andere broeken het veld op moest. De aangeboden (en al gebruikte) witte Philips broeken werden geweigerd. Bladella speelde gewoon in haar eigen zwarte broek. Het werd een tumultueuze voetbalstrijd die o.a. met een doelpunt van oud-prof Sergei Temryukov door de latere kampioen PSV werd gewonnen: 2-0. PSV promoveerde dat jaar naar de 1e klasse.
              Zie onderaan het krantenartikel van ED-journalist Wil v.d. Heuvel.
0-6
En wat te denken van de confrontatie in 2006, ook in de 2e klasse. Bladella kreeg daags van tevoren de melding dat de wedstrijd op de Herdgang op het nieuwe - en net door de KNVB goedgekeurde - kunstgrasveld gespeeld ging worden. Nog nooit op kunstgras gespeeld. Wat de boer niet kent…. (...hoe kan iets evalueren….). In het blauwwitte kamp was men uiterst geprikkeld. PSV stond op dat moment ook weer dik aan kop. Een getergd “Bladella vermorzelt koploper in eigen huis” (Leo Wilms †) en “Bladella haalt koploper genadeloos onderuit” (ook weer Wil v.d. Heuvel) waren 's anderdaags de krantenkoppen.
        Zie ook onderaan die persberichten.

Ambitie
Afgelopen seizoen bleven de roodwitten lang in de kampioensrace maar haakten aan het eind af. Nacompetitie was de uitweg om weer eens de stap naar tweede te maken. Maar in de finale werd wat schlemielig met 3-1 van de Bosuilen verloren. Die promotie-ambitie leeft ook dit seizoen weer.
Maar de Philips mannen begonnen erg slecht: 3x gelijk en (ook zij….) 2-1 verlies bij Wilhelmina Boys. Om dan driemaal ongenadig uit hun sloffen te schieten: 4-1, 9-0 en 6-3. Dat was tegen Hoogeloon, Tivoli en Unitas’59. Vooral die laatste was een erg opvallende uitslag.
Om PSV Av aan de gang te houden moeten jaarlijks wel spelers van elders gelokt worden. Het amateurtakje heeft namelijk geen eigen jeugd en weet nog slechts drie seniorenteams in de lucht te houden. Het voetballend vermogen per individu van de Eindhovenaren is wel groot. En met een aantal dertigers ook nog eens flink geroutineerd.
Sterk
Met name het middenveld is voetballend sterk met de jongelingen Sep Drabbels (vorig seizoen nog bij BVO Eindhoven) en de nr. 10 Oussama Ait-Lahcen (ex-Nuenen). Oussama is erg goed, zeer technisch en is ook een slimme speler tussen de linies. En voorin zijn de roodwitten su-per gevaarlijk! Aan de rechterkant opereert normaal de uiterst snelle Jimmey Granviel (hij kwam 3 jaar terug van Wodan). Vanwege een schorsing is hij er echter zondag niet bij. Captain Mike Hovestadt (30) - hij speelt al sinds 2010 bij PSV - is de beste. Vorig seizoen nog goed voor 24 goals, heeft er nu al weer 12 in het netje liggen. En vrije trap rond de 16 heeft bij hem 'veul geleje'….. Het is aan de Schippers’ mannen om vooral die angel eruit te halen.

Drukte op de 'campus'
Bij de profs is het al een tijdje kommer & kwel. Alle zagen zijn zondag mee naar Emmen om aan de wankele Bommeliaanse stoelpoten een laatste haal te geven. De PSV Vrouwen doen het wel goed in hun competitie. De koploper krijgt zondag het andere vrouwen-topteam FC Twente op bezoek. Net als PSV Av - Bladella wordt die topmatch ook om half drie op ‘PSV Campus de Herdgang’ gespeeld. Omdat Av-trainer Stephan Wijlaarts ook als video-analist bij PSV Vrouwen werkzaam is, zal de coaching bij onze wedstrijd wellicht door oud-prof Geoffrey Prommayon gedaan gaan worden.
Het wordt dus daar aan de Oirschotsedijk erg druk. Stuwards wijzen waar te parkeren en welke ingang.
Kom dus op tijd…!!
Op het vernieuwde hoofdveld (natuurgras) van de fonkelnieuwe ‘campus’ spelen alleen PSV Vrouwen, Jong PSV en het hoogste jeugdteam. Onze wedstrijd wordt vermoedelijk gespeeld op veld 4 (kunstgras) en dat is de plaats waaraan Bladella allerbeste herinneringen heeft….

Om de eerste overwinning dit seizoen op vreemde bodem te behalen zal geen gemakkelijke opdracht zijn. Een zware pot staat Harry la Vallette met zijn mannen te wachten. Hulp van de blauwwit aanhang is daarbij noodzaak.
We zien mekaar!!

12-maart-2006  PSV - Bladella  0-6  (op veld 4)21-nov-2010  PSV - Bladella  2-0

 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »