Zondag met Bladella - DBS start periode TWEE

22 november 2019
www.bladella.nl
Met de spraakmakende beker-winst op EFC is 't venijn over 't mislopen van de 1e periode nog niet weg. De 2e periode begint!

Drie verliespartijen - maar ook de 1-1 bij Hapert - kunnen natuurlijk nooit de hoge verwachtingen verdoezelen. Het verrassend mislopen van de eerste ‘zekere’ prijs, twee weken terug, zal ons blijven achtervolgen. Of we moeten hier sterker uitkomen. Dan is de eerste klap van periode 2 misschien niet van eminent belang, maar in ieder geval wél van groot belang.

Kippenvel
In de rust vloog de deur van lokaal 8 zowat uit haar sponningen. EFC aanvoerder Mike Thijssen liet zijn mede-spelers op niet mis te verstane wijze zijn ongenoegen blijken over de eerste helft. Was het de onderschatting of toch de niet verwachte blauwwitte verbetenheid én kunne. De Schippers’ mannen moesten daarbij wél op hun tenen lopen. Het tempo stond dan ook in geen enkele verhouding met de week daarvoor, daar in dat ‘verdoemde’ Best.
Niks is mooier voor de underdog om resultaat te boeken, ook al is het ‘maar’ voor de beker. De Eerselse zustervereniging heeft zeer terecht 1e klasse ambities. Het is gewoon een heel goei team. Toch durfde de formatie van Harry la Vallette vol de strijd aan te gaan én met succes! Na afloop een volle kantine op de banken om matchwinner keeper Stan toe te juichen. Hij stopte in de verlenging alle drie Eerselse penalty’s. We waren zo beduusd dat we seconden later pas door hadden dat Bladella al gewonnen had. Bij de laatste 64.
Op zaterdag 21 december aanvang 14 uur wordt op de Smagtenbocht gestreden voor overwintering, plaatsing bij de laatste 32: Bladella - Vuren (3e klasse zat.). De winnaar daarvan treft op zondag 19 januari 2020 dan op verplaatsing in de 4e ronde de winnaar van Nuenen (Hoofdklasse B) - RKTVV (Tiel - 4e klasse).

Blok
Maar eerst vóór de winterstop nog een veel belangrijker blok van vier competitieduels (DBS-PSV-SBC-H’loon) positief zien af te werken. De stand geeft aan dat er zo ontzettend weinig krachtsverschil zit in 3D. Dan kan iedere misstap een duikeling in het klassement veroorzaken. Twee weken terug was Bladella nog trotse koploper en nu - als Unitas’59 heeft ingehaald bij buurman Hapert - is pas plaats 5 of 6 blauwwit gekleurd. Numero 12 SBC staat slechts 3 (zegge: DRIE) punten achter ons. 3D is bezig aan een boeiende competitie waarin iedere dwaling funest kan zijn. Het verschil tussen DBS en Bladella is slechts één gelijkspel; twee punten dus.
Historie
DBS kent een rijke historie met pieken en diepe dalen. Zo degradeerde in 2005 DBS - na zes jaar hoofdklasse en vijf jaargangen in eerste - naar de 2e klasse. Twee seizoenen stonden in 2F toen Bladella en DBS in de competitie tegenover elkaar. Daarna werd gebroederlijk gedegradeerd naar 3D; blauwwit als 10e met 23 punten en roodgeel 12e (en laatste) met 15 pnt. De daaropvolgende drie jaren werd in 3D tegen elkaar gebald. Tot in 2010 van elkaar afscheid genomen moest worden. Bladella glorie-de met een kampioenschap voor weer drie edities naar tweede. DBS daarentegen had het moeilijk en zonk zelfs naar de kelder van de 5e klasse.

Weerzien
In de vorige ontmoetingen met DBS was blauwwit sterker (2-0 en 1-3). Dat was twee seizoenen terug toen Bladella met een vierde plaats via de nacompetitie uiteindelijk wist te promoveren. Dat jaargang eindigde DBS moeizaam als 10e. Langer geleden - maar ja, dat is al tien jaar terug - was Bladella oppermachtig. Toen lieten de blauwwitten met 8-0 op de thuisbasis geen spaan heel van roodgeel. Ook aan ’t Schaapsdijk in Meerhoven was DBS kansloos (1-7). Nog verder terug in de tijd was de partij op 15 januari 2006 heel opmerkelijk. Op het bevroren veld (kunstgras was er toen nog niet) wisten beide trainers John Smetsers en Marc Post de markante arbiter Jack de Kroon toch te bewegen om na 23 minuten het ‘Holiday on Ice’ te staken. Memorabele feitjes, maar waar de Schippers’ mannen nu weinig mee opschieten.
Toekomst
De neerwaartse spiraal kon met de verhuizing (in 2005) uit ‘oud’ Strijp naar ‘jong’ Meerhoven omgebogen worden. Ondertussen is ‘Door Broederschap Sterk’ er weer volledig bovenop en gloort de toekomst. Bram Louwers (tig jaren Oers en tig Marvilde) kwam in 2015 naar Meerhoven en bracht DBS een jaar later via de nacompetitie weer naar de 3e klasse. Na bijna vier seizoenen was in maart dat DBS-huwelijk plots gedaan en kreeg Eric van der Palen, als jeugdcoördinator, het heft in handen. Eric heeft ook een grote staat van dienst opgebouwd als trainer bij o.a. EFC, Marvilde en RKVVO. Met het FC Eindhoven van André Nijssen kon hij maar één seizoen samenwerken. DBS is in het Eindhovense een 'sleeping giant'. Liefst 54 jeugdteams (Bladella 34) worden wekelijks in het veld gestuurd. Via de ‘DBS trainersacademie’ krijgen jeugdtrainers en leiders intensieve ondersteuning. Extra (gratis) techniek-trainingen worden georganiseerd voor de JO10 en JO11. Dat zijn initiatieven die DBS weer een grote toekomst kunnen gaan geven mits de talenten daarbij ook een sterke roodgele binding wordt aangekweekt. De stad is anders dan de dorpen.
Veel scorend
Aanvoerder Gijs Broeren (28) weet zich omringd door een jonge groep technisch begaafde spelers, die de intentie hebben verzorgd voetbal te willen spelen. Een team wat - en ook iedereen - gemakkelijk scoort. De 25 doelpunten (het hoogste aantal in 3D) werden gefabriceerd door maar liefst negen verschillende spelers. In vijf van de acht gespeelde duels konden de Meerhoven mannen zelfs tenminste drie maal juichen. Alleen in de laatste twee partijen (H’loon en Budel) stokte de productie wat.

Resultaat
De 2e periode gaat beginnen. De voortwoekerende wrevel over het mislopen van de eerste periode kan het beste onder zeil gebracht worden met een, liefst klinkend resultaat zondag op de Smagtenbocht. Floor Fiers, de spits van MO11, heeft haar duimpje al omhoog. Floor is als de gelukbrengende mascotte uitverkoren voor deze belangrijke pot. Samen met de blauwwit aanhang zijn oma Nel en opa Cor ongetwijfeld ook weer present om mee te supporteren.
We zien mekaar!

 

 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »