Op de Smagtenbocht derbytime: Bladella-EFC

15 november 2019
www.bladella.nl
De kemphanen treffen elkaar deze keer in de 2e ronde van de KNVB beker. Dat gaat om 'n plaats bij de laatste 64 ….

De Kempische krachmetingen tussen blauwwit en roodzwart waren in het grijze verleden vaak hete potjes. In deze eeuw stonden beide teams helaas nog maar in vijf jaargangen tegenover mekaar. EFC ambieert de 1e klasse en trekt daar desnoods ontbrekende schakels voor aan. Met haar potentieel zou Bladella een degelijke 2e klasser moeten zijn.

3 corners penalty
Bladella won in Best met 0-23, met corners welteverstaan. ‘Normaal’ hadden de Schippers’ mannen dus dan met een nulleke of zeven sportpark Naastenbest kunnen verlaten op weg naar een feestje. Maar het scorebord in Best werd met 2-1 uitgeschakeld. Met snelle counters - en het nodige geluk - had het jeugdteam van Wilhelmina Boys de 1e periodetitel naar sv Budel geschopt. Grote man bij de Boys was de lange Rick Saes die, met behulp van een batterij engeltjes boven hem op de lat, al het blauwwit tot wanhoop dreef. Veel sterker zijn, dan moet je de tegen-stander kapot durven spelen. Het tempo lag daarvoor vooral voor rust veel te laag. Enne…uit 23 hoekschoppen dien je ook enig rendement te peuren. Twee weken op rij echt veel sterker zijn maar toch met lege handen thuis komen. Dat rad van onfortuin moet maar eens andersom gedraaid gaan worden.

Periode
De formatie van Harry la Vallette liep dus de 1e periodetitel heel schlemielig mis. Voor EFC lonkt die prijs nog wel. EFC - Beerse Boys werd op 29 september in de 23e minuut gestaakt wegens een blessure bij de scheidsrechter. De stand was toen nog 0-0. Het onderin spartelend Beerse Boys (3 uit 7) komt nu op 22 december aan de Postelseweg inhalen. Drie goals verschil is nodig om EFC dan aan het feesten zetten. Zo niet, dan is dat dekselse Oers met de eerste prijs in 2F aan de haal. Maar ja, als de Boys uit Beers zich écht zetten heeft iedereen het moeilijk tegen ze. Bladella werd vorig seizoen twee maal afgedroogd en ook EFC heeft de laatste vijf jaar (in 3 competities) slechts 1x weten te winnen (4-5), 1x gelijk en 4x verloren van die bikkelende roodhemden.

Beker
Het is nog geen jaar geleden dat EFC op de Smagtenbocht bekerde. De KNVB verordende eind vorig jaar dat de bekerpot in de 3e ronde tegen Achilles Veen nog voor de winterstop gespeeld diende te worden. Verstoken van kunstgras kwam EFC toen bij Bladella terecht. “Mekander vort helpen” heet dat dan in De Kempen. In een leuke wedstrijd met felle duels bleek in de 2e helft de zaterdaghoofdklasser toch te sterk: 0-2.
De laatste bekerconfrontatie met de mannen uit Eersel was op kermisdinsdag, 22 augustus 2015. EFC won toen aan de Bossingel met 1-3. In dit seizoen stond EFC in de poulefase tegenover BSV Limburgia en Sportclub’25 uit Bocholtz. Bladella had het beduidend makkelijker tegen clubs die vorig seizoen nog in de 5e klasse uitkwamen: Netersel, Hulsel en Gloria UC.
Eerselse Football Club
Met voetbalman Piet Costiaans als trainer werd in 2002 via het kampioenschap in 4H door EFC definitief afscheid genomen van een bescheiden periode. In zeven seizoenen 3D werd een stevig fundament voor een vooraan-staande positie in het Kempische voetbal opgebouwd. Met jaarlijks wat gerichte versterkingen kon zelfs vijf seizoenen lang in de 1e klasse geacteerd worden. Dat is ook het niveau wat op Dieprijt geambieerd wordt­. Dat er in 2015 een stapje terug naar 2e gezet moest worden stond niet in het draaiboek. Vier jaar lang duurt nu het promotie-gevecht. Vier jaar op rij ging het in de finale van de play-offs terug naar de 1e klasse fout. Dit seizoen moet het wél gebeuren.

Sterk
Na een éénjarig verblijf op de Dieprijt heeft Jeroen Hakkens (38) zijn schoenen toch aan de wilgen gehangen. Aanvaller Anwar Janssen (ex Dommelen) en uit Bergeijk Samim Yusofi kwamen vorig seizoen aan de Postelseweg een stap hoger voetballen. En wat te denken van oud-prof Mike Thijssen die na wat omzwervingen via Gestel 3 jaar terug weer koos voor EFC. Deze zomer kwamen daar Rik Strijbosch (RPC), Luc Steevens (Dommelen), Tim de Bie (DBS) en de veel scorende Gijs Wuijts (De Raven) ook nog bij om de hoge ambities nog eens te onderstrepen. Jongeling Wuijts wist in vier seizoenen De Raven liefst 59x het vijandelijke net te bollen. In de 2e klasse gaat hij gewoon door: 6 uit 7. Naar de stand in 2F kijkend valt wel op dat de Eerselse defensie met een doelsaldo van 15-7 (7 duels) toch het sterkste deel van het team vormt. Als enige team in die competitie werd nog niet verloren, wel al drie keer gelijk gespeeld.
Derby
De Schippers’ mannen treffen in EFC een van de sterkste 2F ploegen tegenover zich. Een team ook dat wil voetballen. In de competitie is gebleken dat de blauwwitten het moeilijkst hebben tegen ploegen die het spel niet willen (of kunnen) meespelen. Bladella is een sterk collectief dat met veel wilskracht tegen goed voetballende teams wil strijden. Zo wist vorig seizoen degradant Bladella liefst vier punten van het toen derde eindigende team van coach Roland Schuermans te ontfutselen (thuis 2-2 en uit 1-3). Daardoor kan Bladella een geduchte tegenstander zijn die met de nodige wilskracht elke team moeilijk kan maken. Omdat het daarlangs ook nog eens de derby 'Blaal - Irsel' is, belooft dit bekertreffen uitermate spannend te worden.
Nog een opvallend detail: de jonge leidsman bij deze confrontatie - Tim Visser uit Dinteloord - was ook bij het vorige treffen EFC - Bladella (1-3) de arbiter van dienst. Eerder floot hij ook de laatste klassieker in Reusel. (wat was die uitslag ook al weer....?!)
We zien mekaar!

 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-06-2013