Op 'Naastenbest' is periodetitel te winnen

08 november 2019
www.bladella.nl
Wilhelmina Boys - Bladella is voor 'ons' koploper de laatste pot voor periode 1. Spannend: 't scheelt maar één doelpuntje.....

De competitie is nog maar zeven wedstrijden oud en de formatie van Harry la Vallette heeft al acht verliespunten moeten incasseren. En toch op kop in de 3e klasse D! Nummer voorlaatst SBC heeft zeven punten. De koplopers hebben er maar zes meer. Dat geeft aan dat Bladella in een klasse is beland waar iedereen van iedereen kan winnen, maar ook kan verliezen.

MMC
Dat laatste zagen we afgelopen zondag in Weert. Eigenlijk niet te geloven dat Bladella daar niet dik wist te winnen. Notabene ook nog eens in overtal omdat MMC-aanvoerder al na 30 minuten zijn tweede gele kaart te pakken had. Met kunst en vliegwerk en met hulp van een batterij engeltjes op de lat wist de Limburgse 6-2-1 formatie alle pogingen van Bladella te pareren. Een supergelukkige zege voor een - dat moet ook gezegd - een super hard-werkend MMC. De eindstand  1-0 was dus totaal in oorlog met de krachtsverhoudingen. Toch gingen er nul punten mee naar Brabant. Maar ook geluk. Geluk voor de blauwwitten omdat alle andere uitslagen uiterst gunstig uitvielen.

Stand van zaken
Met zondag de achtste en laatste speelronde van periode één, staan nu drie teams met 13 punten gebroederlijk samen bovenaan. Plus 7 is het doelsaldo van Budel dat in Eindhoven tegen het makkelijk scorend DBS dient aan te treden. Gestel verrast tot nu toe en is ook medekoploper én grootste concurrent! Bladella’s doelsaldo is slechts één doelpuntje beter. Gestel gaat op bezoek bij buurman RPC, dat volgens kenners de sterkste ploeg zou moeten hebben, maar dat nog niet in resultaten heeft weten uit te drukken. Op papier - en nog eens ‘op papier’ (dikgedrukt & onderstreept!) - zouden de Schippers’ mannen zondag het minst moeilijke karwei te klaren hebben. Mochten alle drie deze koplopers verzaken, dan zitten PSV en ook DBS (beiden ’t beste saldo: +14) op het vinkentouw. In theorie hebben zelfs tien ploegen nog kans op het eerste prijsje en dat is inclusief buurman Hapert. Maar ja, de derby winnen van Hoogeloon (zondag), winnen van RPC (volgende week) en winnen van Unitas’59 (22 dec.) plus daarbij nog eens het doelsaldo in die partijen met, zeg maar, tien ophogen, daar wordt buiten de Lemelvelden niet van gedroomd. De ploeg die met de periodetitel aan de haal gaat moet 16 punten kunnen overleggen met het beste doelsaldo. Gelijk eindigen en ook het doelsaldo identiek? Dan volgt ook nog eens een beslissingswedstrijd….

Historie
De club uit Best heeft een 750 voetballende leden en is daarmee een team of drie groter dan Bladella. De gloriejaren beleefden de tricolores in de jaren negentig toen zelfs een paar seizoenen in de 1e klasse werd geacteerd. Begin deze eeuw leek de club in verval, want liefst 12 seizoenen werd anoniem in de 4e klasse gebivakkeerd. Zelfs twee jaargangen in de 5e. Daarop werd de jeugdopleiding serieus genomen en succestrainer Jurgen Elbers (voor het 3e seizoen nu bij 1e klasser Deurne) - hij was in Best zes seizoenen keuzeheer - loodste de Bata Boys van de 4e naar de 2e klasse. Bij de eindafrekeningen in drie 3D seizoenen samen waren de Bestse Boys wel sterker dan Bladella. Hoewel er toch regelmatig punten aan ons werden gelaten. In hun kampioensjaar 2016/2017 verzamelde WB maar liefst 62 punten en dat waren er 20 meer dan Bladella dat aan het eind van de rit op plaats 4 eindigde. Toch wist blauwwit toen vier punten van de kampioen te kapen. Over de twee verliespartijen van 5-0 zullen we het maar niet meer hebben...
Slechts één seizoen wisten na periode Elbers de tricolores zich in 2F te handhaven. Bladella gaf daarbij het laatste zetje. In de play-offs anderhalf jaar terug namelijk werd in Best met 2-3 in de verlenging van de Boys gewonnen. Via BMC en Braakhuizen daarna werd door de Schippers’ mannen promotie afgedwongen. Maar ook Bladella hield dat, - mede dankzij ‘eleven draws’ - helaas, helaas maar 12 maanden vol.

Jong en talent
Het Bestse vaandelteam onderging de laatste jaren een metamorfose. Het zag (te)veel routine afhaken. Op het wedstrijdformulier van een paar weken terug bijvoorbeeld prijkten nog slechts twee namen die ook op 3 juni 2018 bij Wilhelmina Boys - Bladella op papier stonden: Yoran Bouwmans en jeugdwissel Remco Verspaget. Deze laatste overigens kan zich zondag niet omkleden vanwege een schorsing. Van de 16 blauwwitters van toen trekken op dit moment nog 10 iedere week ons clubtenue aan. Dat is nogal een verschil. Daardoor moet de kar van het Bestse vaandelteam veelal door jeugdspelers en jongens uit het reserveteam getrokken worden.
Maar de club kan trots zijn op haar talenten. Bladella JO19-1 ondervond dat vorig jaar, want de Boys waren in die competitie oppermachtig. Mits compleet wel te verstaan, want op de zondagen waren dikwijls de betere jeugdmannen nodig om het roodwitblauwe vaandelteam uit de gevarenzone te houden. Nieuw in de 4e divisie staat WB JO19-1 op dit moment toch weer keurig op de 3e plaats met nog maar drie verliespunten. Ons JO19-1 team had daar waarschijnlijk ook aardig mee kunnen ballen, maar dat terzijde.
Ook WB 2 laat haar talenten op het hoogste niveau - de reserve Hoofdklasse - zien. Dat is wel twee niveaus hoger dan onze reserves. Conclusie: veel talent in Best, dus voetballen kunnen ze daar wel, maar jong en onervaren.
Na het kortstondig huwelijk met Ronny Everaerts en Toon van der Loo is nu de technische scepter in handen van Rudy Wetzel van der Kooij. Hij nam na twee seizoenen Pusphaira ook assist Eric van Liebergen - welbekend bij de (ex-)Pius X-ers als sportdocent - mee naar Naastenbest. Wetzel was jaren jeugdtrainer bij diverse BVO’s (PSV, Vitesse, FC Utrecht) en jeugdcoördinator bij o.a. NWC en Someren. Zij staan voor een jonge, leergierige én talentvolle groep, die logischerwijs nog wel eens wat wispelturigheid vertoont. Dik verliezen van Hoogeloon (4-1) en van MMC (0-6) en van de andere kant uitstekend presteren tegen PSV en Budel toont dat aan. Maar ook de resultaten van ons, koploper Bladella, - en eigenlijk van alle ploegen (uitgezonderd Tivoli) - zijn vaak verrassend én dus wispelturig.

Succes!
De opdracht voor de manschappen van Harry la Vallette is meer dan duidelijk. Op de J. van Wassenaerstraat 61, 5684 CR in Best met tenminste dezelfde cijfers winnen als Gestel, dat op bezoek moet bij buurman RPC. Duidelijker kan niet.
Kom op mannen, dát moet lukken!! De aanhang heeft er alle vertrouwen in.
Op sportpark Naastenbest gaan we dat zien.
We zien mekaar!

 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-06-2013 Lees verder »