Bij MMC Weert op de vlaai én punten…

31 oktober 2019
www.bladella.nl
Met een indrukwekkende 6-0 schoten de onbekende MMC-ers vorige week uit hun slof. Een zware pot in 't verschiet

Met nog twee uitduels in de eerste periode komt voor de koploper die titel in zicht. MMC en de Boys uit Best zijn daarvoor nog de te nemen horden. Met slechts één puntje voorsprong is de marge uiterst klein. Er mag dus niks verkeerd gaan! Twee keer winnen lijkt noodzaak om volgende week een feestje te kunnen bouwen.

Budel
Door met 2-1 verdiend van de koploper te winnen, hebben de Schippers’ mannen de koppositie in 3D overgenomen. De formatie van Harry la Vallette liet bij tijd en wijle - vooral na rust -, samen met sv Budel, aardig voetbal zien. De blauwwit defensie acteerde weer sterk en ook voorin was onze dreiging groter dan het Budelse. De ongelukkige 0-1 net voor rust maakte er wel een heel spannende pot van. Wel driemaal moest het juichen plaats maken voor teleurstelling omdat de bal in extremis de doellijn niet wist te overschrijden. Ook aan de andere kant moest op het laatst keeper Stan zich nog tot het alleruiterste strekken om de winst in huis te houden. Dat de winnende via een pingel tot stand kwam was wel sneu voor de oranjehemden, maar diende wel de gerechtigheid. Een mooie en (dat mag ook wel eens gezegd worden) een sportieve voetbalmiddag. De aanhang was tevreden.

Als, als....
Ja ‘als’, Budel en Unitas zondag verliezen plus ‘als’ DBS, Reusel Sport, Gestel (én ook Hapert!) niet winnen, dan pas is de periodetitel binnen. Eerste vereiste daarbij is natuurlijk dat Bladella - behalve Limburgse vlaai - ook de drie punten meebrengt uit Weert. Daaruit blijkt dat het in de 3D klasse bijzonder kort op mekaar zit. Teveel ‘als-en’ zullen we maar zeggen. Gewoon twee weken op rij de volle winst pakken. Dat zal zwaar genoeg zijn...
Weert
Het Weerter voetballand is met negen, veelal kleine voetbalclubs sterk versnipperd, met o.a. drie 5e klassers en drie 4e klassers. MMC is daarvan de derde club uit het Noord Limburgse Weert (50.000 inwoners) die Bladella ooit tegenover zich weet. Vorig seizoen was het roemrijke, maar sterk gedecimeerde, Wilhelmina’08 nog opponent. Met van elders binnengelokte manschappen werd door die club via de nacompetitie weer promotie naar de 1e klasse bereikt. Bladella pakte toen op de Smagtenbocht een punt (2-2), uit werd heel schlemielig met 2-1 verloren. En lang, heel lang geleden (1998/99) vertoefde bij Bladella in 2F de FC Oda op z’n Tivoli’s. Dat seizoen degradeerde de Weerter club namelijk met één punt en een saldo van 14-98. Uit bij Oda debuteerde toen daar heel opvallend jeugdspeler Dirk Brands in de basis en vielen de jeugdige neefjes Ronnie v.d. Sande en Ruud Leermakers in (1-4).

sv Moesel vv Megacles Combinatie
Sinds 2006 zijn die twee verenigingen samen gegaan. Een zeshonderd namen prijken op de ledenlijst. Bij de jeugd zijn 17 teams actief en op zondag verdedigen 6 senioren-, een vrouwen- en een veteranenteam de clubkleuren. Ter vergelijk: Bladella met ruim 1.100 leden dient wekelijks 11 senioren- en 34 jeugdteams in het blauwwit te steken.
Als 4e klasser gestart werd tien jaar terug de stap naar derde gemaakt. Daar wordt nu, op een struikeling vijf jaar terug na, nog steeds gebald. Al die jaren werd die vereniging - heel logisch - in Zuid II ingedeeld. Helaas voor hen kwamen zij dit jaargang voor het eerst in Zuid I terecht waardoor MMC verstoken zal blijven van stads- en streekderby’s. De 3e klasse B van vorig jaargang was een loterij voor het ontlopen van de nacompetitie voor handhaving. Pas op de voorlaatste speeldag (19 mei) konden - na de thuisoverwinning op Brevendia - alle zorgen weggeveegd worden. Als een kampioenschap werd die winst toen gevierd.
MMC Weert bivakkeert na 6 matches nu op de 8e plek met 8 punten. Twee keer werd verloren: tegen SBC (3-1) en bij DBS 4-0, dat was wel fors. De gelijkespelen tegen PSV en het sterke Reusel Sport geven waarschijnlijk beter de sterkte van de Weertse withemden aan. Dat gaat ook op natuurlijk als die ploeg met 2-1 van voormalige koploper Budel wint en afgelopen week in Best Wilhelmina Boys met 0-6 weet af te drogen.
Werklust
Het karakter van de blauwbroeken wordt het best omschreven als een fysiek sterke ploeg met bovenmatig veel werklust. Een collectief dat met hard werken constant kan blijven gaan. Veelal wordt 4-2-2 gespeeld met een middenveldruit. Voorin zijn Steven Boelaars (24jr) en vooral de snelle nr. 15 Vital Schaeken (29) vaak dreigend. De wat bonkige clubtopscoorder, rechtspoot Luke Thissen, lijkt weer terug na zijn blessure. Linkshalf Chadly is heel behendig en snel. Op 10 kan Sven Dierx Dierx heel aardig uit de voeten (ook in de zaal). De verdedigende middenvelder Ruurd Verheijen (21) en rechtshalf Nick Koopmans (29) zijn heel degelijk te noemen. Linksback Cas Roelants (29) met het centrale duo Sander Vaas (29) en Ralph Tobben (30) en op rechts jongeling Max Meertens, vormen de achterhoede. Aanvoerder Tobben - speelde voorheen voor Wilhelmina’08 in 1e en 2e klasse - is misschien niet de snelste maar leest het spel uitstekend. Coach Roy Schijven is nieuw bij de club. Blerick was drie jaar terug zijn eerste trainersbaan. Als voetballer was hij daarvoor o.a. actief bij Panningen en Wilhelmina’08. Een echt voetbaldier, want Schijven was ook al 11 jaar jeugdtrainer bij VVV Venlo. Hij heeft een team ter beschikking dat flink strijd leveren als grootste wapen kent.

Opdracht
De Schippers’ mannen weten dus wat op het vernieuwde kunstgras van MMC van hen verwacht wordt. Met een goed resultaat zondag in Limburg (en volgende week bij de Boys in Best) kunnen we laten zien dat vorig seizoen de 'verkeerde' ploeg gedegradeerd is.
En dat ‘als’ levert dan in ieder geval het eerste prijsje (en een feestje) op. Dat gaan we meemaken, toch?!
Blauwwit ziet mekaar zondagmiddag op sportpark Graswinkel aan de Fuutstraat 4 in Weert (6005 JZ). Tot daar!

Door wegwerkzaamheden aan de A2 wordt voor de terugreis de route via Budel, Achel, Bergeijk aanbevolen.

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<