Nieuws

Bij Bladella - sv Tivoli moet ‘t gebeuren

19 oktober 2019
www.bladella.nl
Na de oorwassing bij Huub’s Unitas’59 zijn de wonden gelikt. En dan doet Tivoli, de nummer laatst, de Smagtenbocht aan...

Voor de Schippers’ mannen is sv Tivoli de grote onbekende. Het is immers al 30 jaar geleden dat Bladella en Tivoli het wedstrijdaffiche mochten delen. Tivoli werd toen aangeduid als de vereniging daar vlakbij Animali in Eindhoven. Dat vogelpark was tot 1994 daar gehuisvest.

Unitas’59
Slecht. Al rijkelijk vroeg in het seizoen werd afgelopen zondag de ondergrens aangetikt en zelfs nu-en-dan overschreden. Vorige trainer Huub Vermeulen wist forse vingers op de zere plek(ken) te leggen. Daarmee kregen we op ’t Bokt ons een flinke, en verdiende, 5-1 jas aangemeten. En daar mocht het bleke blauwwit eerlijk gezegd niet eens echt over mopperen. Bij de 3-0 ruststand was de handdoek al lang gegooid. Er kwam geen wapen tevoorschijn om de snelle en behendige roodhemden te stoppen. Code rood bij elk balverlies en dat was er teveel. Oorzaak? Unitas'59 heeft een sterk voetballend team. Maar het verschil in beleving was in ieder geval veel te groot. Vooral dàt deed Bladella de das om.
Tivoli
Tivoli is eigenlijk, met alle respect, maar een klein Eindhovens clubke. Vier senioren- en een veteranenteam - het 2e voetbalt in de reserve 4e klasse - en op zaterdag spelen slechts drie teams 8-tegen-8 (of 6t6): JO9-JO11-JO12. Dat is dus minimaal.
Met het opdoeken van de 6e klasse in 2001 kwam sv Tivoli in de 5e klasse terecht. Zestien seizoenen lang was de club doorgaans daar in de onderste regionen terug te vinden. Tot drie jaar terug toen Hans Bonnema de technische scepter in handen kreeg en met behulp van een aantal nieuwelingen ineens 67 punten binnen wist te halen. Met groot vertoon van macht werd gepromoveerd naar de 4e klasse. Slechts vier punten werden ingeleverd. En meteen een doorstoot, want 12 maanden later moest op de Heihoef alweer een kampioenschap gevierd worden. Vorig seizoen - voor het eerst in 3D - kon in de slotfase het sein meester gegeven worden.
Historie
Het seizoen 1983/1984 verliep voor Bladella desastreus. De 11e plaats in de eindstand betekende, samen met RPC, afdaling naar de Brabantse ‘konijnen’bond. Tivoli speelde dat seizoen in dezelfde 4e klasse en hield het daar nog uit tot 1987. Het jaar daarop kwamen beide vaandelteams mekaar voor het laatst tegen. Op de Smagtenbocht ging Tivoli met de buit aan de haal (1-2), maar daar bij Animali wist Bladella de (toen nog) twee punten naar de Kempen te brengen; 1-2, dankzij doelpunten van Hans Couwenberg en John van Gompel. Tivoli promoveerde dat seizoen met een derde plaats via de play-offs naar de landelijke bond, Bladella had nog twee jaargangen meer nodig om weer in de 4e klasse KNVB te komen.

Verhuizing
Sportpark de Heihoef is de thuishaven van Tivoli. Grote broer RPC komt na de winterstop daar als medegebruiker ook bij. Samen krijgen de clubs twee kunstgrasvelden en drie natuurgrasvelden. Alle velden worden verlicht. Beide clubs krijgen een modern en fraai onderkomen met een overdekt terras wat zicht geeft op het hoofdveld. Nog volop bouwactiviteiten daar op dit moment, zodat straks de Heihoef het mooiste sportcomplex van Eindhoven genoemd mag worden.
Maar ook veel Tivoli spelers verhuisden afgelopen zomer. Speler Luuc Bonnema (28) werd als trainer bij Gestel binnengehaald. In zijn spoor volgde eigenlijk de hele Tivoli-kern (zes spelers) naar het Gestel-kamp. Faysal Bouhoud werd gestrikt als beoogde opvolger voor de gestopte trainer Hans Bonnema, maar haakte in juni af. Daarop werd oud-prof Marc van Eijk (o.a. Heerenveen en Veendam) binnengehaald. Met het vertrek van bijna de complete spelersgroep werd Tivoli gedwongen om een tiental nieuwe spelers binnen te laten.
Voor trainer Van Eijk wordt het een hele uitdaging om zich in 3D te handhaven.

Puntloos
De start van de Einhovenaren was dramatisch: 0-10 tegen DBS. Daarna volgde 7-1 tegen de toekomstige buurman RPC en 5-1 verlies tegen de Boys uit Best. Met de slechts 2-0 vorige week uit bij de nieuwe koploper Budel geeft de prestatiecurve van het ‘andere oranje’ een gestage verbetering te zien. Giuseppe Miraglia (hij kwam over van sv United uit Wanssum) maakte de twee gescoorde doelpunten. Keeper Walid Hilali (ex Woenselse Boys) moest al 24 keer de bal uit het net vissen. Maar de eerste winstpartij voor de oranjehemden komt wel steeds dichterbij…!

Eerherstel
Wat van de Schippers’ mannen zondag verwacht wordt, daar hoeven niet veel woorden aan vuil gemaakt te worden.
Mascotte Melle Lavrijsen droomt ervan om over een jaar of tien ook het blauwwit vaandel te mogen dragen. Zondag gaat trotse Melle aan den lijve ondervinden hoe plezierig dat kan zijn, zeker bij een goed resultaat!
We zien mekaar om dat te kunnen meemaken!!
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven