Zondag als koploper naar Unitas’59

11 oktober 2019
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen op pad om op ’t Bokt de formatie van Huub Vermeulen te bestrijden. Unitas’59 is matig gestart.

De vaandeldragers mogen na dit pas gestart seizoen nog drie jaargangen langer de wei in als ‘de mannen van Schippers’. Dat was het goede nieuws afgelopen weekend. Om trots op te zijn!

Reusel Sport
Een ander uitstekend resultaat was de winst op onze geelzwarte ‘vrienden’ van hierlangs. Helaas was Pluvius met zijn nattigheid de derby slecht gezind. Spijtig vooral dat het enthousiasme van al die clubbindende actievelingen ‘rondom’ nu maar door pakweg de helft kon opgesnoven worden. Een fris voetballend Reusel Sport was grotendeels baas met name op het middenveld. Maar onze defensie, met opnieuw een uitblinkende Stan, bleek uiterst betrouwbaar en voorin zwom een ‘goudvis’ rond. Wat ook opviel was dat Bladella opnieuw in een veel te lage versnelling begon. Die ‘slow-start’ had eerlijk gezegd - net als in Hapert - een achterstand ‘verdiend’. Kortom, een gelukkige 2-0 eindstand. Winnen van onze buren telt!

Gecertificeerd
Huub Vermeulen verruilde het Bladella blauw voor het Unitas rood. De grootste vereniging (met o.a. 62 jeugdteams) van Eindhoven bulkt van talent. Unitas’59 is niet alleen ‘ARAG’ gecertificeerd m.b.t. (club)scheidsrechters beleid. Ook werd door de KNVB de jeugdopleiding van deze vereniging ‘officieel Regionaal gecertificeerd’. Daarmee is Unitas de eerste amateurclub in Eindhoven die deze status krijgt en 40e landelijk (totaal p.m. 2.500 clubs). ‘Stabiliteit, structuur, innovatie en ontwikkelen van spelers volgens de voetbalvisie en spelprincipes is de leidraad’, verkondigt de vereniging. Begin maart wist men trots te melden dat voor het nieuwe seizoen de belangrijkste posten - breed gemeten - in de jeugdopleiding uitstekend al waren ingevuld. Op ’t Bokt hebben ze het super voor mekaar.

Verloop
Dat er in de zomer acht jeugdspelers - waarvan liefst zes uit de JO19 - naar een BVO trokken, zegt genoeg over het niveau. Na drie seizoenen verkaste trainer Koen v.d. Heijden naar het Veldhovense Rood Wit. Drie spelers volgden hem. Ook Brabantia keek op ’t Bokt eens goed rond en verleidde ook nog eens drie sterkhouders naar de 1e klasser. Tel daar Rick Frederiks (naar Braakhuizen), Mouad Jabri (Woenselse B) en Nassim Markgraaf (FCE) nog bij op en dat geeft samen een fikse volksverhuizing te zien. Dan kan de conclusie dat Unitas’59 voor ‘betalende’ clubs opleidt niet ver benevens de waarheid zijn.

Nieuw team
Van die massale leegloop moet de nieuwe trainer Huub Vermeulen niet erg vrolijk geworden zijn. Hij haalde een vijftal jeugdspelers naar zijn uitgedunde selectie en had nogal wat energie nodig om ook nog een tiental spelers van elders in het Unitas rood te hijsen. Daarbij zijn overigens niet de minste namen zoals bijvoorbeeld zoon Dion van De Valk, Nawid Sadat (27jr België), keeper Tom Molenberg (26jr RW V) en Nawid Sadat (27jr BVV). Op papier moet het team van aanvoerder Ruud Vissers (33 jr) dan ook tot de top van 3D gerekend worden. Maar men is nog flink zoekende. Wennen aan elkaar, automatismen aanleren kost immers tijd. Verliezen van een ontketend Reusel Sport (0-1), met 3-4 winnen bij DBS en afgelopen zondag 4-1 schade oplopen bij Gestel (ook al was dat zwaar vertekend) kan niet goed genoemd worden.
Historie
Als je kijkt naar het potentieel bij Unitas zou je zeggen dat zo’n club eigenlijk een paar klassen te laag staat te ballen. Dit wordt het vijfde seizoen sinds 2000 dat Bladella en sv Unitas’59 elkaar in dezelfde klasse tegen komen. Drie jaargangen eerder in 3D en één seizoen in 2F, dat was in 2006/2007. In de laatste ontmoeting, een twintig maanden terug, wonnen de roodhemden op de thuisbasis met 1-0, dankzij een penalty van Remco Diks. Diks, een echte Unitasser, speelde 15 jaar in het vaandelteam en verdedigt nu de clubkleuren in Unitas 3, waartegen Bladella 2 komende zondag ook op ’t Bokt gaat uitkomen. Die ongelukkige tegentreffer toen kon door blauwwit niet in de resterende 57 minuten ‘overtal’ gecorrigeerd worden. Aanvoerder Ruud Visser, gesterkt achter hem met een ondoordringbaar verdedigingscentrum, bleef de echte baas toen.

Weerzien
Bijna halverwege de 1ste periode staan de Schippers’ mannen aan kop. Het seizoen is natuurlijk nog pril, maar als je bovenaan staat zijn alle volgende partijen toppers. En al helemaal als er zondag tegen het team van Bladella-kenner bij uitstek, Huub Vermeulen, partij moet worden gegeven. Het wordt sowieso een prettig weerzien. Maar Harry la Vallette met zijn manschappen, gesteund door de echte blauwwitters, willen ook weer graag breed lachend - dat is dus met een maximale buit - sportpark ’t Bokt aan de Anconalaan 1, in Eindhoven verlaten! We gaan het meemaken!

Marathon Eindhoven wordt zondag verlopen. Om de verkeerstremmingen in de stad te ontwijken is de route naar Unitas’59 via de A50 met afslag Ekkersrijt aan te bevelen

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
07-06-2013 Lees verder »