" Bladella beter dan Reusel Sport " ...?!?

05 oktober 2019
www.bladella.nl
Ook het ED doet mee om het sfeertje rondom de klassieker wat op te poken. De Schippers’ mannen gaan 't zwaar krijgen ..!

Verslaggever Tomas Dahl zette een uitdagende kop boven zijn paginagroot krantenartikel. In zijn prikkelende voorbeschouwing laat hij uit de mond van Bladella’s keuzeheer komen: “Bladella is beter dan Reusel”. Dat is de zienswijze van de van Reusel Sport/CoTrans ‘overgelopen’ trainer Harry la Vallette. Daarmee wordt een getergd geelzwart legertje op oorlogspad gestuurd.

Hapert
Dat was voor de blauwwitten geen al te beste opwarmer. Het ‘groene’ Bladella werd in het eerste kwartier overklast. Op de rappe aanvallers kreeg de blauwwit defensie in eerste instantie geen grip. Een twee, drie - nul op het scorebord had toen niks misstaan. Het bleef door uitstekend optreden van keeper Stan slechts 1-0. In een slakkentempo werd daarna het beleg geopend op het domein van de uitblinkende Hapert goalie. Maar Bladella wist amper raad met dat overwicht. Te vaak werd de oplossing in de fuik van de gestaffelde roodblauwe verdediging gezocht. Het ‘buitenom’ bijvoorbeeld blijkt een verroest wapen te zijn geworden. Met een teleurstellende 1-1 als eindresultaat.

Reusel
De eerste pot uit bij Unitas’59 (0-1) had voor ontzettend veel Reuselse euforie gezorgd. "Het publiek op ’t Bokt werd verwend met prachtig aanvallend voetbal. Het was een kleine maar verdiende overwinning door een goed en collectief sterk spelend Reusel Sport/CoTrans team. Met een sterk en goed coachende Niels Gevers als trainer aan de zijlijn" aldus het verslag. Dat Unitas-trainer Huub Vermeulen (ex Bladella) Reusel de verdiende winnaar noemde bevestigde die analyse. Met de derby in zicht moest dat uiteraard ook nog even vermeld worden.
Maar afgelopen week stelden ook onze geelzwarte ‘vrienden’ teleur. Ook slap gestart en dat moest bekocht worden met een 0-2 ruststand. Het Reusels offensief haalde daarna niks uit en zodoende kon SBC met de drie punten terug naar Son. Paralellen genoeg met wat op de Lemelvelden werd vertoond.
Fanatieke Belg
Niels Gevers (33) is de nieuwe coach bij onze zuiderburen. Hij volgde Harry la Vallette op die op zijn beurt het geelzwart verruilde voor het ‘prachtig’ blauwwit. Niels, Belg van geboorte, heeft zijn thuis nu in Oosterwijk. Als voetballer was hij o.a. actief bij FC Vrij Arendonk, KFC Dessel, Verbroedering Geel, Branddonk, Zwaneven, KFC Mol en Dosko’32. Zijn passie voor het spelleke bracht hem daarna als coach en trainer bij FC Zwaneven, bij voetbalclinics van de KNVB, NAC en de PSV Voetbalschool en afgelopen seizoen bij SDO’39, die hij een jaar eerder naar de 4e klasse bracht. Niels Gevers en ook de succesvol gestarte Hoogeloon trainer Nik Bierens komen uit de typisch Belgisch-fanatieke school.
“Ik ben heel passioneel, voetbaltrainer van het voetbal en geloof niet in systemen. Ik hou van en wil altijd de bal. Ik hou van coachen in het veld. We hebben een hele jonge groep. Dat heeft een groot voordeel: die zijn nog te kneden. Al gaat dat gepaard met vallen en opstaan.”
De selectie van Reusel Sport/CoTrans heeft een fikse gedaantewisseling ondergaan. Brahim Hassounfi, Mark Faes, Dave Hermans, Ralf Lavrijsen, Twan Lavrijsen, Rick Louwers o.a. maakten (te vroeg) een einde aan hun carrière. De talentvolle jeugd krijgt daardoor nu alle kansen. Intensief is de nieuwe keuzeheer in augustus begonnen aan het smeden van een gedreven en sterk voetballend collectief. De Schippers’ mannen gaan dat zondagmiddag aan den lijve ondervinden. Met het Eindhovens Dagblad op het bord hoeft Niels Gevers in de wedstrijdbespreking niks toe te voegen. Langs de kant zal ie des temeer te horen zijn.
Historie
Rond zo’n confrontatie met de buren worden altijd de smeuïgste verhalen opgerakeld. In de laatste 40 jaren was Bladella ‘beter’. Blauwwit speelde immers twaalf seizoenen 2e klasse tegen geelzwart slechts zes. In de 3e klasse wint Reusel Sport wel: 20 om 15 en in de 4e klasse was Reusel weer meer vertegenwoordigd: 14 tegen zes. Dat het blauwwit zeven seizoenen verbleekte in de ‘konijnenbond’ trekt veel in zo’n vergelijking weer recht.
Statistieken zijn zekerheidjes uit het verleden maar geven geen enkele garantie voor de toekomst. Zondag rond de klok van half vijf kan het diagram weer worden aangepast. Er moet eerst nog flink voor geknokt worden. Als je er bij bent kun je er over mee stechelen …
De cijferfreaks onder ons kunnen ook in het overzicht van Pascal Snijders hun hart nog eens nostalgisch ophalen…
Vorige keer…
Op 28 januari vorig jaar stond in de 77e minuut de Smagtenbocht even in lichter laaie. Reusel-keeper Paul Dijkmans (uit Bladel!) toucheerde ‘licht’ een doorgebroken Bladella speler. Een verdedigersovertreding binnen de 16 kent nu eenmaal maar één straf. Daarmee won Bladella op een ‘allejezus’ slechte voetbalekker met 1-0. De geelzwarte revanche op Den Hoek was met 5-0 alleszeggend. Spraakmakend! Maar daar willen ze het in ‘t Blaalse never-nooit meer over hebben….

Spektakel!
De resultaten in dit soort derby’s blijven onvoorspelbaar. Burenruzies maken altijd ongekende krachten los. In ieder geval staan beide kemphanen altijd garant voor strijd, passie én dikwijls ook sensatie. Op het veld mag er een velleke (en wat bloed aan de paal) tussen zitten.....
Deze bekendste Kempenderby is deze keer in handen van de getalenteerde arbiter Jordin Brands (18 jaar) uit Baardwijk. Tegen half drie betreedt hij samen met mascotte Milan Meijer (de grote geluksbrenger) het ‘heilige’ gras van de ‘Kuip der Smagten’. In de gespannen handen van de 22 vaandeldragers liggen de knuisjes van de JO11 spelertjes, die even daarvoor hun vóór-derbypartijtje hebben gespeeld. In optocht naar de middencirkel en dan, als Milan het eerste doelpunt heeft gemaakt, kan het spektakel losbarsten!
'Feest in de Tent'!
En dan na afloop de volgende episode van zo’n schitterende burendag. Vriend & vijand (en familie!) lopen mekaar tegen het lijf. Zondag is immers de Smagtenbocht ‘the place to be’! Feestmuziek en ander ‘lawaai’ daar is DJ Arie van de Pol en de Bikse zanger Erik de Greef verantwoordelijk voor. Kortom: ‘Feest in de Tent’
Winnen of verliezen is op voorhand alleen te voorspellen. Het is wél zeker dat er tussen de strijdende partijen na afloop ‘verbroederend’ gefeest gaat worden.

Erbij zijn is meemaken! We zien mekaar!!

 
www.bladella.nl
Harry la Vallette daagde zijn selectie uit voor het insturen van de WC rollen challenge. Hier de derde sessie ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Harry la Vallette dankt de supporters en beantwoordt daarnaast een aantal vragen die wij hem voorlegden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
De directeur amateurvoetbal van de KNVB:  ‘Lamgeslagen’ In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Time Out Talks (TOT)

07 april 2020
Hoe gaat met Bladella-leden in deze beroerde Corona-tijden? Waar zijn ze in en rond het huis mee bezig? Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
18-06-2013