Nieuws

Rondom de derby der derby’s

04 oktober 2019
www.bladella.nl
Voorwedstrijd, fietsloterij, stempelkaart jongste jeugd, windschermen, DJ en zanger. Er wordt ook nog gevoetbald…

Het kan niemand ontgaan zijn: zondag woedt op de Smagtenbocht de clash tussen de Schippers’ mannen en de geelzwarte aartsrivalen van Reusel Sport/CoTrans.
Ja, dan moet alles uit de kast om de punten thuis te houden. Maar ook om er met een man/vrouw of duizend - 1.500 misschien - een prachtig voetbalfeest van te maken.
Zijn we er klaar voor…?!

Voorwedstrijd
De JO11-teams van Reusel Sport/CoTrans en Bladella wedijveren vanaf 13:15 uur wie het beste voorbeeld gaat geven voor de big match van half drie. Als stadionspeaker is de voormalig Reuselse Jos - tegenwoordig ons ‘Blaals Joske’ - ingehuurd! Ook dat gaat dus zeker goed komen. Rond half drie zal hij de micro even aan de voorzitter moeten laten die wellicht wat verrassends te melden heeft. (?)
Blauwe kaart
Op de Smagtenbocht is deze snoepkaart ‘wereldberoemd’. Vooral bij seizoenafsluitingen is zo’n stempelkaart voor de jongste jeugd een prima bindmiddel. Dus ook bij de derby a.s. zondag. Alle jeugdspelers van de mini’s tot en met JO13 (basisschooljeugd) krijgen zaterdag bij hun wedstrijd een ‘blauwe kaart Bladella - Reusel Sport’. Gratis een ‘blauwe’ slush puppy, een snoepzak en een verrassing - een gadget heet dat tegenwoordig - een hebbedingetje dus. Die jeugd komt vanaf 14 uur zich blauwwit laten schminken, Bladella naar de overwinning schreeuwen en kan ondertussen de blauwe kaart ‘opmaken’. En dat is nog niet alles. Lever je die kaart daarna in, maak je nog kans op een mooie voetbal met alle handtekeningen van ’t urste!

Super loterij
Ook die is ‘wereldberoemd’ met als hoofdprijs de befaamde BITO Profile fiets. Supportersclub WFC brengt die loten aan de man/vrouw. Ook de andere prijzen zijn niet te versmaden. Scheidsrechter Jordin Brands met mascotte Milan Meijer trekken in de rust de winnende lotnummers. Eerlijker kan het niet, wel?!
Windschermen
Droog met zon en een herfstwindje voorspellen de weersberichten voor zondagmiddag. De blauwwitte das en muts maken duidelijk wie Bladella supporter is. Het geel en zwart verraadt wie onze tegenstrevers uit dat andere dorp zijn. Weer om ook buiten op het ‘hemels’ terras elkaar te begrijpen. Grote schermen worden geplaats om de talrijke bezoekers uit de Blaalse wènd te houden.

Koffiemeisjes
O ja, tijdens de wedstrijd gaan de meiden van MO17 (in het blauwwit uiteraard) met een rugzak vol heerlijke MIKO koffie rond. Lekker warm natuurlijk. Voor slechts één Euro (graag gepast a.u.b.) komt het lieftallig blauwwit op de tribunes jou lekkere warme koffie brengen. Voor het goede doel; voor de jeugd dus!
Verbroederen
Als tegen half vijf de modderklodders zijn gaan liggen en de aartsrivalen bekrast & bebloed (figuurlijk!) in mannelijk zweet (de ander in tranen...?!) de arena verlaten, dient de dorst gelest te worden. D’n brouwer heeft een belangrijk deel van zijn drankvoorraad richting de Bossingel laten stromen. Niet onbelangrijk als er ge-festival-d moet worden in de grootste 3e helft ooit.... Vriend & vijand lopen mekaar dan tegen het lijf. Want iedereen, ook zeker diegene die van een feestje houden, treffen mekaar. Voor Snollebollekes feestmuziek en ander ‘lawaai’ is DJ Arie van de Pol gecontracteerd. Helemaal ‘feest in de tent’ als Bikse zanger Erik de Greef zijn hits uit de boxen gaat laten knallen.

Winnen of verliezen, dat weten we op voorhand nog niet, maar dat er tussen de strijdende partijen na afloop ‘verbroederend’ gefeest wordt, ja dat is wél zeker!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven