Nieuws

Week v/d Scheids-rechter: Jordin Brands

03 oktober 2019
www.bladella.nl
Als je als jongeling uitverkoren wordt om de fluit te hanteren bij de derby Bladella-Reusel Sport klim je doorgaans hoog op de arbitersladder.

Zondag staat die klassieker weer met vette letters op de Brabantse derbykalender. De eer is deze keer aan Jordin Brands uit Waalwijk om deze burenstrijd tot een goed einde te brengen. Jordin heeft op 6 juli j.l. pas zijn 18e verjaardag gevierd. Op zaterdagmiddag voetbalt hij zelf nog in het hoogste jeugdteam van Baardwijk. Deze week speelt hij de Waalwijkse derby tegen RWB. 24 uur later is Jordin de baas in ons stadionneke bij de Kempische ‘El Clasico’ Bladella - Reusel Sport.

5 t/m 13 oktober
De 'Week van de Scheidsrechter' is een initiatief van alle Nederlandse sportbonden waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!
In de Week van de Scheidsrechter ontvangen alle ruim 35.000 (assistent-) scheidsrechters vanuit de KNVB een persoonlijk, digitaal bedankje voor hun inzet. Uiteraard worden ook de verenigingen en voetballers opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de scheidsrechters. Bijvoorbeeld door er voorafgaand aan de wedstrijd even éxtra aandacht aan te schenken. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten.

‘Doeslief’
Ook Bladella zet haar eigen scheidsrechters in het zonnetje. Zaterdag worden de jeugdscheidsrechters, onze “gouw mennekes”, in de kantine verwend. Thuis eten kunnen ze dus een keertje overslaan. In de sterren staat voor hen geen Bladella - Reusel Sport geschreven. Niet omdat ze geen talent hebben - in tegendeel zelfs! - maar omdat deze clubpareltjes zelf ook nog graag in de blauwwitte clubkleuren voetballen!
Volgende week zondag kunnen ook de clubarbiters bij de senioren zich op de Smagtenbocht culinair tegoed doen. Ze hebben het dik verdiend!
Op het veld doet in deze periode elke blauwwitter natuurlijk speciaal zijn best om de scheidsrechter van dienst het heel gemakkelijk te maken.
 
           

Op paaszaterdag 2010 floot Richard Martens (Rijsbergen) de Kempische klassieker (0-0). Als liefhebber van sfeerrijke derby’s is hij (vergezeld van oud KNVB Zuid I voorzitter Paul Kools) nog regelmatig getuige van Blaal - Reusel. De laatste keer wist hij zich nog haarfijn te herinneren dat bij ‘zijn’ wedstrijd vooraf Jeroen Schilders en Ruud Leermakers gehuldigd werden. "Prachtige sfeer was dat" In dat jubileumjaar was hij op de Smagtenbocht ook de leidsman bij de landelijke bekerfinale A-jeugd tussen FC Utrecht en NAC. Ondertussen is Richard Martens (33 jr.) wekelijks in het betaald voetbal actief. Afgelopen week was hij nog de arbiter bij Fortuna - Sparta.

“De vetgedrukte tekst “BLADELLA - REUSEL SPORT” moet ik helaas uit mijn agenda gummen”, liet hij van de week weten. “Zondag zal ik de heer Blom assisteren bij ADO - Ajax en kan dus niet aanwezig zijn. De 3e helft zal ik ook niet halen.... Zeer spijtig!”

Dan zondag 2 februari maar naar Den Hoek!


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven