Week v/d Scheids-rechter: Jordin Brands

03 oktober 2019
www.bladella.nl
Als je als jongeling uitverkoren wordt om de fluit te hanteren bij de derby Bladella-Reusel Sport klim je doorgaans hoog op de arbitersladder.

Zondag staat die klassieker weer met vette letters op de Brabantse derbykalender. De eer is deze keer aan Jordin Brands uit Waalwijk om deze burenstrijd tot een goed einde te brengen. Jordin heeft op 6 juli j.l. pas zijn 18e verjaardag gevierd. Op zaterdagmiddag voetbalt hij zelf nog in het hoogste jeugdteam van Baardwijk. Deze week speelt hij de Waalwijkse derby tegen RWB. 24 uur later is Jordin de baas in ons stadionneke bij de Kempische ‘El Clasico’ Bladella - Reusel Sport.

5 t/m 13 oktober
De 'Week van de Scheidsrechter' is een initiatief van alle Nederlandse sportbonden waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. Tijdens deze week willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten!
In de Week van de Scheidsrechter ontvangen alle ruim 35.000 (assistent-) scheidsrechters vanuit de KNVB een persoonlijk, digitaal bedankje voor hun inzet. Uiteraard worden ook de verenigingen en voetballers opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de scheidsrechters. Bijvoorbeeld door er voorafgaand aan de wedstrijd even éxtra aandacht aan te schenken. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten.

‘Doeslief’
Ook Bladella zet haar eigen scheidsrechters in het zonnetje. Zaterdag worden de jeugdscheidsrechters, onze “gouw mennekes”, in de kantine verwend. Thuis eten kunnen ze dus een keertje overslaan. In de sterren staat voor hen geen Bladella - Reusel Sport geschreven. Niet omdat ze geen talent hebben - in tegendeel zelfs! - maar omdat deze clubpareltjes zelf ook nog graag in de blauwwitte clubkleuren voetballen!
Volgende week zondag kunnen ook de clubarbiters bij de senioren zich op de Smagtenbocht culinair tegoed doen. Ze hebben het dik verdiend!
Op het veld doet in deze periode elke blauwwitter natuurlijk speciaal zijn best om de scheidsrechter van dienst het heel gemakkelijk te maken.
 
           

Op paaszaterdag 2010 floot Richard Martens (Rijsbergen) de Kempische klassieker (0-0). Als liefhebber van sfeerrijke derby’s is hij (vergezeld van oud KNVB Zuid I voorzitter Paul Kools) nog regelmatig getuige van Blaal - Reusel. De laatste keer wist hij zich nog haarfijn te herinneren dat bij ‘zijn’ wedstrijd vooraf Jeroen Schilders en Ruud Leermakers gehuldigd werden. "Prachtige sfeer was dat" In dat jubileumjaar was hij op de Smagtenbocht ook de leidsman bij de landelijke bekerfinale A-jeugd tussen FC Utrecht en NAC. Ondertussen is Richard Martens (33 jr.) wekelijks in het betaald voetbal actief. Afgelopen week was hij nog de arbiter bij Fortuna - Sparta.

“De vetgedrukte tekst “BLADELLA - REUSEL SPORT” moet ik helaas uit mijn agenda gummen”, liet hij van de week weten. “Zondag zal ik de heer Blom assisteren bij ADO - Ajax en kan dus niet aanwezig zijn. De 3e helft zal ik ook niet halen.... Zeer spijtig!”

Dan zondag 2 februari maar naar Den Hoek!


 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »