Nieuws

Zondag al meteen raak: Hapert - Bladella

27 september 2019
www.bladella.nl
De Schippers' mannen trekken voor de eerste ‘burenruzie’ van 't seizoen de brug over richting Lemelvelden. Spektakel dus !

Al maanden lopen Jan Vlems, Joop van Dingenen, Job van der Heijden en Artur Kox glimlachend bij hun club rond. Liefst zes derby’s brengt deze competitie en dat betekent voor de penningenbewakers plezant werk. De supporters kunnen smullen! Underdogs gaan ongetwijfeld weer verrassen. De win kans voor de favoriet staat in burenvoetbal daarom een stuk lager.

RPC
De Schippers’ mannen begonnen uitstekend. Met 2-1 winnen van de topfavoriet maakt indruk. Dat was ook verdiend want een sterker collectief boekt dikwijls meer resultaat dan individuele klasse. Of het gunstige scoreverloop en/of de discussie over het te laat komen van invloed zijn geweest, zal nooit bewezen kunnen worden. Wel bleek dat met het alsnog inbrengen van Gakpo en Bogaerts bij rust, RPC een stuk gevaarlijker werd. Toch bleef de solide blauwwit verdediging o.l.v. aanvoerder Geert van Overbeek knap overeind.

Historie
Hapert kende haar glorietijd in de periode van pakweg 1978 -1993. De Adriaan van de Ven brigade was in die seizoenen (9 jaar 1e klasse en zelfs 5 jaar Hoofdklasse) toonaangevend in de regio en daarbuiten. Vanaf 1997 heeft roodblauw haar voetbalkunne veelal in de 4e klasse getoond. Hapert beleefde vier jaar geleden een voorproefje van één seizoen in derde. Dat seizoen kwamen Hapert en Bladella elkaar eindelijk weer eens tegen. Na de promotie weer terug naar 3D was het tweede seizoen dat beide buren tegenover elkaar kwamen te staan. Dat jaargang was succesvol voor Bladella met promotie via de play-offs naar 2F. De bloopers voor blauwwit waren toen wel de twee nederlagen tegen buurman Hapert….
v.v. Hapert
De laatste twee jaargangen beloonde Hapert zichzelf met een 7e en 10e plek in de 3D eindrangschikking. Coach Peter Jonkman zag, zoals gebruikelijk hier op de dorpen, weinig mutaties in zijn selectie. Verdediger Mike Tijssen is gestopt en Fransje Leijten is weer terug van weggeweest (Dosko’32). Daarentegen kan sterkhouder Jordi Huybregts wel eens een vraagteken zijn i.v.m. zijn trainerswerk op de Herdgang.
De ouverture van het nieuwe seizoen bracht aanvoerder Sander Raaijmakers met zijn team naar Wilhelmina Boys. Het werd 1-1 (doelpunt Mauro van Houtum) en daarmee werd het vorig seizoen gekopieerd toen beide onderlinge partijen met dezelfde cijfers eindigden.

Verschillen
In Hapert wordt véél gebouwd, in Bladel niet….. Maar dat heeft niks met voetballen te maken.
Kern Hapert telt 5.500 zielen, Bladel 10.500. De voetbalclubs vergelijken geeft eenzelfde beeld. Op de Lemelvelden huizen 25 teams (6 senioren + 2 VR + 17 jeugd) en op de Smagtenbocht 45 (11 senioren + 34 jeugd). Met twee vrouwenteams op zondag moet de Blaalse wènd wel blijven liggen. Niks opzienbarends dat de blauwwitte jeugd op een hoger level wordt geschoold. De andere conclusie moeten we ook durven trekken.
Sterk in derby’s
Niet alleen Bladella verloor haar laatste confrontatie op de Lemelvelden, coach Harry la Vallette moest zelfs met zijn toenmalig Reusel Sport drie jaren op rij daar door het stof. Vorig seizoen leverde de tactiek van collega Jonkman een 1-0 Haperts succes op. Het seizoen daarvoor stond na afloop 2-0 op het scorebord en wat de uitslag op 17 april 2016 was, daar mag in het Reuselse niet meer over gepraat worden….
De gevechtsleer die inzakken met man-op-man 'botsingen' tussenin en pijlsnelle omschakeling predikt, blijkt steeds - dan toch 'heel vaak' - succesvol.

Derby
Als zo'n burenstrijd van het affiche knalt, drijft dat altijd ongekende krachten naar boven. Die adrenaline is gevoed door de wijde omgeving. Een derby is en blijft geliefd stechelstof. Mekaar stangen rondom zo’n derby is getapt. En dat gevoel leeft bij de oersupporters nog veel meer.
Hoapert - Blaal is niet anders. Super Sunday! - Supergezellig met drie punten in de tes... -
Dat duel mag op het scherpst van de snede bevochten worden. Daniël Jansen, de ervaren scheidsrechter uit Reusel weet daar wel raad mee.

Gewapend met een blauwwitte paraplu zien we mekaar zondagmiddag op de Lemelvelden!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven