Met Bladella - RPC barst ’n mooi seizoen los!

20 september 2019
www.bladella.nl
Meteen een topper van jewelste op de Smagtenbocht! Na de tuimeling vorig seizoen azen beide degradanten op een snel herstel.

Om bij het eerste de beste competitietreffen al te spreken over de wedstrijd ‘om het kampioenschap’ gaat natuurlijk veel te ver. Na zondag zijn er immers nog 25 wedstrijden te gaan, kunnen er nog 75 punten behaald worden. Maar verder mogen alle andere kwalificaties die de belangrijkheid van dit treffen onderstrepen gebezigd worden. Als voetbal en Bladella (of RPC) belangrijk zijn, mag je het in deze hebben over het van eminent belang zijn. Plus: de eerste klap is 30 stuivers, oftewel een daalder waard..!!

Degradatie
In vorig voetbaljaargang fungeerden zowel Bladella als RPC van onderen in de 2e klasse. Geëindigd respectievelijk als 12e en 13e mocht er in de nacompetitie nog voor behoud gestreden worden. Het doet nog steeds zeer - ook in Eindhoven - want dat mislukte. De gekende sterke counters van Nieuwkuijk deden in de eerste ronde al blauwwit in het pak: 2-3 verlies.
De Eindhovense groenwit overleefde die ronde nog wel. Na de 2-2 was RPC bij de penalty’s gelukkiger dan SBC. Maar in het andere spektakelstuk daarna tegen de 'runner-upse' Bosuilen (eindstand 5-4) duikelde ook RPC met hangend hoofd de 3e klasse in.
De KNVB vond het een goed idee om beide degradanten direct maar weer met elkaar te laten kampen.
Historie
Dit wordt de vierde keer in deze eeuw dat RPC en Bladella elkaar in de competitie treffen. Dat de Roosten Patronaats Club zeven jaargangen vrij anoniem in de 4e klasse bivakkeerde is een oorzaak. De club aan de Aalsterweg ging aan het groeien en kreeg haar zaakjes aardig voor elkaar. Dan heeft RPC vijf seizoenen 3e klasse nodig vooraleer men ook weer vijf jaar zich tweede klasser mocht noemen. En met aardige rapportcijfers, uitgezonderd het afgelopen seizoen waarin, zoals bekend, degradatie moest worden geslikt
In jubileumjaar 2010 zorgt Jeroen Schilders op de Smagtenbocht voor een 1-0 overwinning. De doelpunten van Geert en Barry Graat zijn bij de terugwedstrijd niet voldoende voor de overwinning: 2-2. Toch wordt Bladella dat seizoen onder Mark den Brok kampioen. RPC eindigt dat jaar als 9e. Vier jaar later - Bladella is dan weer terug gezakt naar derde - wordt RPC op haar beurt glansrijk kampioen. Op de thuisbasis wint Bladella nog wel (3-2).
Uit wordt met 3-1 verloren, mede dankzij twee doelpunten van Sidney Gakpo. Bladella eindigt dat seizoen op een mooie derde plek, wel op eerbiedige afstand van kampioen RPC (44 tegen 61 punten). In het degradatiejaargang weten de Schippers’ mannen wel vier punten te veroveren van het groene Ajax. Bij het motel weet Niek Janssen in extremis de 1-1 op het scorebord te krijgen. Met de 2-1 aan de Bossingel werd eind februari de ‘drie-op-een-rij’ voltooid (Rood Wit - Hilvaria - RPC). Helaas, de eindsprint bleek te laat gestart.

Stuk sterker
RPC heeft de laatste paar jaar geen gelukkige hand gehad bij het aantrekken van haar hoofdtrainers. Zowel Niels Seuntjens (2017), alsook diens opvolger Goeran van den Heuvel (2018) konden hun contract niet afmaken. Als nieuwe hoofdtrainer wist RPC - in mei pas - alsnog Ruud van der Rijt (30) te strikken. Hij was prof bij Eindhoven en Willem II en speelde daarna - door blessures gedwongen - nog even bij zijn oude club Nijnsel. Afgelopen seizoen kon coach Ruud de degradatie bij zijn vorige werkgever De Valk niet voorkomen. Bij RPC krijgt hij te maken met nogal wat mutaties in de selectie. Keeper Sten Otter en Bart Sonntag zijn gestopt. Jongeling Quinn van Groningen ging z’n geluk beproeven bij UNA JO19-1, student Sean Gilbert vertrok naar Antibarbari (Rotterdam) en nr. 11 Rik Strijbosch belandde bij EFC.
Gebruikelijk in het Eindhovense, kwam ook door de RPC-poort een flink aantal andere gezichten binnen. En niet de minste! Middenvelder Sander Bertels (28) is na 7 jaar Marvilde weer terug. (Zaalvoetbal)Keeper Santosh Mohanlal kwam over van Oers. Van hoofdklasser UDI’19 kwamen controlerende middenvelder Rinke Pennings (26 - eerder FC Eindhoven, Den Bosch, De Valk, KFC Lille, Gestel) en linkspoot Sidney Gakpo (26 - o.a. Gestel en Geldrop) het groenwit versterken. Als de oudere broer van PSV-er Cody Gakpo verliet aanvankelijk de aanvallende middenvelder (of spits) Sidney in 2015 RPC. In twee seizoenen op rij wist hij telkens 27 doelpunten te scoren. Nu bij de start kon hij ook al weer onder zeven van de negen doelpunten zijn paraaf zetten! Tot slot sloot enkele weken geleden vanuit het Belgische Esperanza Pelt ook aanvaller Vincent Bogaerts (21) nog aan.
Topper
Al met al steekt de Eindhovense formatie hun ambitie daarmee allerminst onder stoelen of banken. Met zo’n klasse-team kun je ook niet veel anders. Voor de formatie van Harry la Vallette meteen een allerpittigste vuurdoop. Met de komende weken daarna Hapert uit, de Reuselse vrienden (op 6 oktober op bezoek) en daarna naar het Unitas van Bladella kenner Huub Vermeulen, zal Bladella zich bloot moeten geven. Zijn we fit en klaar om in het nieuwe seizoen mee te doen? Mag blauwwit ook ambities koesteren…?
We gaan het meemaken!
Joris Duis uit JO10-1 ziet het als ‘geluksbrenger’ helemaal zitten. Zijn neefje Niek Janssen scoorde al eerder tegen RPC. Dan mag je alle vertrouwen hebben!
Ook op de steun van alle andere blauwwitters mag gerekend worden.
We zien mekaar!

En na afloop van deze topmatch, die onder leiding staat van de ervaren arbiter Mario van Dinter, ook nog een ‘after-game’ in de kantine: 16:45 uur P.S.V. - Ajax live op WFC TV.
Voor de echte voetballiefhebber kan het zondag niet op...!!


Veel voetbalplezier!!

 
www.bladella.nl
Een enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren transportbedrijf ‘Van der Heijden  Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-08-2013